Opskrifter

Lav mayonnaise selv: klassisk og vegansk opskrift

Gør mayonnaise selv til en klassisk opskrift med æg

Hovedretter, forretter, lækre salater, pizza – mayonnaise passer godt til alt og kan erstatte enhver sauce. Af denne grund bør det aldrig mangle i dit køleskab. Den hjemmelavede mayonnaise er meget sundere og endda mere smagfuld end den du køber, som ofte indeholder farvestoffer og konserveringsmidler. I dette indlæg viser vi dig, hvordan du selv kan lave mayonnaise. Nedenfor tilbyder vi dig to lækre opskrifter – en traditionel og en vegansk, som du kan prøve, som du vil. Vi håber du nyder vores forslag!

Lav mayonnaise selv – klassisk opskrift

Lav mayonnaise selv til den klassiske opskrift

Forbered mayo den klassiske opskrift

Lav mayonnaise selv nødvendige ingredienser

Lav mayonnaise selv trin for trin

At lave mayonnaise selv Tips til forberedelse

Hjemmelavet mayo som tilbehør er lækker

Krydr mayo med sennep

Lav mayonnaise selv grundopskrift

Lav mayonnaise selv og tilsæt persille efter smag

Grundlæggende DIY mayo opskrift

Hjemmelavet mayo med persille og citronsaft

Forbered mayoen med havsalt

Sådan laver du mayonnaise selv instruktioner

Sandwich med mayo virkelig velsmagende

Lav mayonnaise selv uden tilsætningsstoffer

Det er meget let at lave mayonnaise selv, og du behøver kun få ingredienser. Forberedelsen er også virkelig hurtig. Du kan opbevare den færdige mayonnaise i køleskabet i højst en uge. Du kan servere disse som tilbehør eller bruge dem til at smøre et stykke toast til morgenmad. Først vil vi introducere dig til den klassiske opskrift. Til dette har du brug for følgende ingredienser (til 1 glas):

– 1 æggeblomme

– 250 ml solsikke- eller rapsolie

– 1 tsk sennep, medium varm

– Salt og peber

– 1 bid citronsaft

Kom først æggeblommerne i en høj beholder. Krydr dette med salt, peber, en teskefuld sennep og et strejf citronsaft. Pisk derefter ingredienserne kraftigt med håndmixeren og tilsæt gradvist olien under omrøring. Og færdig! Rør indtil blandingen har en fast, cremet konsistens. Om nødvendigt kan du krydre din hjemmelavede mayonnaise igen med salt, citronsaft og peber. Kom dem til sidst i en krukke og sæt dem i køleskabet. Brug eventuelt mayonnaisen samme dag. Vi ønsker dig god appetit!

Lav mayonnaise selv – vegansk opskrift

lækre veganske mayo opskrifter

vegansk mayo med sennep og citronsaft

vegansk mayo med tofu

Gør mayonnaise til dig selv vegansk med tofu

vegansk mayo til salater

Tilbered velsmagende salater med mayo

vegansk mayo med olivenolie

Lav mayonnaise selv med æblecidereddike

Lav mayonnaise selv med rapsolie

Lav din egen mayonnaise vegansk og server med friske grøntsager

Den veganske mayonnaise er lige så hurtig og let at tilberede som den klassiske. Du skal simpelthen erstatte alle produkter af animalsk oprindelse med vegetabilske. Af denne grund bruges plantebaseret mælk som mandel eller sojamælk i stedet for æg. Dette får mayonnaisen til at smage lidt anderledes, men den er også meget velsmagende. Den største fordel ved vegansk mayonnaise er, at den er lidt lavere i kalorier end den traditionelle. Den er også lidt tynd, og det gør den perfekt til salater. Her præsenterer vi en vegansk opskrift på mayonnaise med sojamelk og rapsolie, som du selv kan prøve. Til et glas har du brug for:

– 1 tsk citronsaft, friskpresset

– 0,5 kop sojamelk

– 1 kop rapsolie

– Salt og peber

– 1 tsk medium varm sennep eller en knivspids sennepspulver

Det første trin er at blande sojamelk med den friskpressede citronsaft i en blender. Bland i et halvt minut, og begynd derefter at tilsætte olien i små mængder. Bliv ved med at blande – på et lavt niveau, indtil mayonnaisen er lidt tykkere. Til sidst tilsættes salt, peber og sennep efter smag og omrøres godt igen. god appetit!

I stedet for rapsolie kan du også bruge olivenolie. Og citronsaften kan erstattes med lidt æbleeddike. Hvis det ønskes, kan du krydre den færdige mayo med lidt finthakket persille.

Den veganske mayonnaise med tofu, og, kommer meget tæt på det normale her du kan finde opskriften.

Brug den hjemmelavede mayonnaise som grundlag for tartarsovs

Forbered tartarsovs, hvordan du gør det

Remoulade opskrift med mayonnaise

Remoulade sauce opskrift

Tilbered tartarsovs med hjemmelavet mayonnaise

Forbered remoulade dip lækker

Endelig har vi et andet forslag til dig: Brug den hjemmelavede mayonnaise som grundlag for vinsyre! Til denne lækre sauce har du brug for (til 4 portioner):

– 100 g mayonnaise, hjemmelavet

– 0,5 bundt persille

– 1 tsk sennep

– 150 g pickles

– 0,5 bundt purløg

– 1 spsk kapers

– 50 ml agurkvand

– 100 g yoghurt

– Salt og peber

Hak først kapers og skær pickles i meget tynde tern. Skær purløg i ruller, skyl krydderurterne og dup dem tørre. Hak persily bladene fra stilkene og hak fint. Til sidst blandes de tilberedte ingredienser med mayonnaise, yoghurt, sennep og agurkvand og smages til med salt og peber. Tartarsovsen er klar!