Opskrifter

Lav chokolade selv: let opskrift på den søde fristelse

Lav chokolade selv lækre opskrifter

I dette indlæg har vi et vidunderligt forslag til dem, der elsker slik. Vi viser dig, hvordan du selv kan lave chokolade! Den hjemmelavede chokolade kan raffineres, som du vil, og du ved præcis, hvilke ingredienser der er i den. Den er velegnet til en original gave til særlige lejligheder. Du kan også bruge den til at dekorere kager, småkager, muffins og andre slik. Nedenfor præsenterer vi en let opskrift på chokolade, som du selv kan prøve. Lad dig inspirere og overrask dine yndlingsfolk med den søde fristelse!

Lav chokolade selv – nødvendige ingredienser

Sådan tilberedes en chokoladestang

Chokoladebar med nødder opskrift

At lave chokolade selv nyttige tips

Tilbered chokolade i små bageforme

vegansk chokolade med nødder

Lav chokolade selv mørk hvid Vollmich

Raffiner chokoladestangen med nødder og tørret frugt

mørk chokolade opskrift

lækre chokoladepraliner DIY jul

Lav chokolade selv lækre opskrifter

Der er næsten ingen, der ikke kan lide chokolade! Derudover er den søde fristelse, populær blandt børn og voksne, god for hjertet, psyken og figuren. Det er videnskabeligt bevist, at hypofysen i hjernen efter at have indtaget chokolade frigiver lykkehormoner (læs mere om chokolades sundhedsmæssige fordele her). Det er virkelig let at lave chokolade derhjemme. Vigtigst af alt kan du være sikker på, at der ikke er skjulte tilsætningsstoffer i den. Resultatet er sundere, men lige så velsmagende som det færdige produkt! Til en bar hjemmelavet chokolade skal du bruge følgende ingredienser:

– 45 g bagekakao

– frugtkødet af en vaniljestang

– 50 g kakaosmør

– 2 spsk sukker, ahornsirup eller agavesirup

– 1 knivspids salt

Lav chokolade selv: nyttige tips til forberedelse

Lav chokolade selv nødvendige ingredienser

Chokoladestænger forfiner nødder og rosiner

hjemmelavet chokolade veganer

Lav din egen opskrift på chokoladepraliner

Lav chokolade selv og forfine dine egne opskrifter

Chokoladebar DIY opskrift

Sådan laver du chokolade selv instruktioner

Lav chokolade selv vegansk opskrift

Lav chokolade selv som en gave

Hjemmelavet chokolade til at smage ideer og forslag

Tilbered og spis chokolade selv

For at få det ønskede resultat er det vigtigt at bruge bagekakao og ikke instant kakao – begge er meget forskellige. Kakaosmørret kan købes i den økologiske butik – det er fedtet fra kakaobønnen, som ikke har noget at gøre med kommercielt smør. I stedet for frugtkødet af en vaniljestang, som du skal skrabe ud med en kniv, kan du også bruge vaniljesukker. Valget af sødemiddel er helt op til dig – i stedet for det sædvanlige sukker kan du vælge ahornsirup eller agavesirup, som er lidt sundere. Du skal også bruge følgende redskaber til opskriften: en gryde, en metalskål og en form til den flydende masse. Der er særlige former for chokoladestænger på markedet. Alternativt kan du beklæde en bageplade med bagepapir eller bruge små bageforme.

Lav chokolade selv: hvordan man gør det?

hjemmelavede chokoladesmag -ideer

Chokoladebarer DIY med nødder, tørret frugt og krydderier

DIY chokolade med hele nødder

Hjemmelavet chokolade på en pind

Sådan tilberedes chokoladepraliner

Kom først kakaosmøret i metalskålen og lad det smelte i et vandbad ved svag varme. I mellemtiden skæres vaniljestangen på langs og skrabes frugtkødet ud med en kniv. Du skal tilføje dette til kakaosmør med kakaopulver og en knivspids salt. Tilsæt også sødemidlet og rør det hele godt sammen. Du skal røre, indtil der ikke er flere klumper, og blandingen stadig er flydende og let cremet.

Næste trin er at fjerne skålen fra vandbadet og hælde den flydende chokolade i en form. Nu kan du forfine din chokoladestang, som du vil – for eksempel med ingredienser som frugt eller nødder. Her giver vi dig et par forslag til, hvad du kan vælge: Hasselnødder, jordnødder, valnødder, mandler, cashewnødder. Andre muligheder er tranebær, majsflager, små skumfiduser, rosiner og andre tørrede frugter, chokoladelinser, kanel og andre krydderier, tørret kokos, granola, chili, kandiseret ingefær.

Sæt derefter chokoladen i køleskabet, indtil den stivner. Og færdig! Nu kan du nyde den søde fristelse alene eller sammen med dine yndlingsfolk! Den færdige chokolade holder sig i køleskabet i cirka to uger.

Hjemmelavet chokolade som gave til familie og venner

Chokoladepraliner opskrift

Hjemmelavet chokoladepudse ideer og forslag kiks

hjemmelavet chokolade

Chokoladehvid og mørk marmoreffekt

Gør chokolade selv hvid med rosiner

Lav din egen julechokolade og finpudser den

Når du tilbereder chokolade som en personlig gave til venner og familie, kan du tilføje noget til den mørke hvid chokolade bland sammen for at få en fantastisk marmoreffekt. En anden god idé er at lave dine egne chokoladepraliner – du finder en lækker og let opskrift her. og her kan du finde ud af, hvordan du selv kan lave lækker vegansk chokolade! Prøv vores forslag for at finde ud af, hvilken idé du bedst kan lide!