Opskrift ideer

Sunde og søde bentoboksopskrifter, der er lette at lave selv

I det sidste årti er den japanske bentokasse blevet lige så berømt som sushi, ramen og misosuppe. Bento er dybest set en sund frokost på farten, fuld af næringsstoffer, smag og farve. Hovedmålet er at skabe et afbalanceret og æstetisk tiltalende måltid. Samtidig skal alle bentoboksopskrifter være hurtige og lette at forberede, selvom du har lidt erfaring i køkkenet. Faktisk stammer udtrykket bento fra ordet biàndāng, hvilket betyder bekvemmelighed.

Tidlige optegnelser viser, at bentokassen begyndte i Japan allerede i det 5. århundrede. De moderne varianter, som vi kender og elsker i dag, så dog kun verden omkring det 19. århundrede. I dag nyder næsten alle japanere, hvad enten de er børn eller voksne, en bentokasse hver dag ved frokosttid. De fleste af dem tilberedes derhjemme, ofte aftenen før. Bento kan også findes i næsten enhver japansk købmand eller endda i automaterne. I dagens artikel vil vi give dig nogle vigtige tips til at lave din egen bentokasse. Her kan du også se mange søde og lækre opskriftsideer.

Bento -boksdesign henter meget inspiration fra kawaiikulturen

Sunde og søde bentokasseopskrifter til nemme gør-det-selv bento-ideer pink hund

Sunde og søde opskrifter på bento-boks til nem gør-det-selv kawaii bunny pink

Ligesom japanerne kan du også få en god frokost

Sunde og søde bentoboksopskrifter til let gør-det-selv at lave bento rigtigt

Hvorfor har Bento Box opskrifter søde designs?

Når ikke-japanske mennesker tænker på en bentokasse, tænker de normalt på fotos fra Instagram eller Pinterest, der viser madkasser med yndige karakterer, landskaber, blomster og søde dyr som pandabjørne. Selvom disse søde designs er en væsentlig del af enhver bentokasse, er deres hovedmål at bekæmpe kræsne spisevaner.

Mens vores madkasser ofte kun består af en sandwich, nogle grøntsager og frugt, tilbyder en bento -frokost i Japan meget mere variation. Når børn snarere bliver præsenteret for deres mad på en attraktiv måde, har de en tendens til at spise selv de grøntsager, de normalt foragter.

Brug dit barns interesser, når du opretter deres bentoboks

Sunde og søde bentoboksopskrifter til let gør-det-selv-dinosaurbento

Helligdage som Halloween, påske, jul osv. Kan også vises i Bento Box

Sunde og søde bentoboksopskrifter til nemme gør-det-selv-halloween-ideer til børn

Bento box opskrifter og det grundlæggende i deres forberedelse

En bentokasse består altid af vigtige og sunde madkomponenter, der er pænt pakket i en madkasse med låg, med eller uden separate rum. Disse ingredienser er kulhydrater, protein, grøntsager og frugt, så måske en lille dessert. Fra disse grundlæggende byggeklodser kan hundredvis af forskellige bentokasseopskrifter tilberedes hver dag i ugen.

For eksempel, mens kortkornet ris er den mest almindelige kilde til kulhydrater, er brune eller vilde ris, quinoa, hirse, risnudler eller ægnudler alle lige gode valg. Normalt drysses sort sesam, furikake (japanske krydderiblandinger til ris) eller svesker på toppen for at give risen et strejf af farve og smag. Karakterer kommer til live ved at forme risene i hånden eller med specielle forme. Derefter skæres fine ansigtselementer af nori -tang, skinke eller ost og tilsættes.

De mest almindelige proteinkilder til bento er grillet fisk, stegt kylling eller rejer, tempura, æggekage, tofu, minipølser, frikadeller, fingermad osv. Grøntsager bliver normalt grillet, dampet eller syltet. Eddiken hjælper ikke kun med fordøjelsen, men eliminerer også risikoen for madforgiftning. En bentokasse skal trods alt blive ved stuetemperatur indtil frokosttid uden at ødelægge.

Hello Kitty er kendt og elsket over hele verden

Sunde og søde opskrifter på bento-boksen til nem gør-det-selv hello kitty bento-idé

Hvad synes du om disse yndige piggy dumplings?

Sunde og søde bentoboksopskrifter til nemme gør-det-selv-dumpling-smågrise

Små frøer svømmer der til frokost

Sunde og søde bentokasseopskrifter til nemme gør-det-selv søde frøedam

Farve og tekstur

En vigtig del af at lave en bentokasse er at bruge alle mulige forskellige livlige farver. Som et resultat ser frokost ikke kun fristende ud, men tilbyder også en række forskellige næringsstoffer. Den perfekte bentokasse indeholder farverne sort eller brun, hvid, gul eller orange, rød og grøn.

De forskellige teksturer er lige så vigtige. Ris er for eksempel blød, stegt kylling er mør, syltet daikon er sprødt, og kirsebær er saftige. Forskellige teksturer opnås ikke kun ved at kombinere forskellige fødevarer, men også ved at bruge forskellige tilberedningsmetoder.

Uanset hvordan du tilbereder de forskellige retter, er det vigtigt kun at pakke kold mad i en bentokasse. Hvis du lukker låget, inden maden er afkølet helt, vil dampen skabe kondens. Dette ødelægger senere ikke kun teksturen, men også smagen og udseendet af din frokost. De fleste japanere beslutter sig derfor for at forberede deres bentokasse aftenen før og opbevare den i køleskabet til morgen.

Er dine børn vilde med Star Wars lige nu? Så er disse bento box ideer perfekte til dig

Sunde og søde bentoboksopskrifter, der er lette at lave dig selv til star wars -ideer

Winnie the Pooh omelet med masser af grøntsager

Sunde og søde opskrifter på bento-boksen til let gør-det-selv-winnie the pooh-trenden smuk

Sunde og søde bentokasseopskrifter til let gør-det-selv-halloween-bento

Påkrævet tilbehør til bentoboksopskrifter

Ud over selve ingredienserne har du naturligvis brug for bestemt tilbehør til at forberede en autentisk bentokasse. Her er de grundlæggende ting, som enhver japaner altid har derhjemme:

En bentokasse: Selvfølgelig har du brug for en madpakke til at forberede en bento -frokost. Traditionelt var disse fremstillet af vævede bambusfibre. Plast, træ og metal er de mest almindelige materialer, der bruges til at lave en bentokasse i disse dage. Når du foretager dit valg, skal du først og fremmest tænke på, hvor meget mad der er brug for til et tilstrækkeligt og mættende måltid. Et barn har naturligvis brug for en mindre bentokasse til skolen end en voksen til arbejde.

Silikonkopper og skillevægge: I oldtiden brugte japanerne fleksible bambusblade til at pakke deres frokostvarer ind i kassen. Selv i dag bruges silikonkopper og skillevægge til at holde våde og tørre ingredienser fra hinanden, hvilket forhindrer smag og teksturer i at blande sig. Ingen kan jo lide en våd sandwich. Du kan selvfølgelig også bruge spiselige skillevægge som f.eks B. Brug salatblade.

Spyd: Små spyd fås i forskellige former, mønstre og farver online eller i din nærmeste asiatiske butik. Deres hovedmål er at forhindre mad i at falde fra hinanden under transport til skole eller arbejde. Selvfølgelig ser de også meget dekorative og søde ud.

Sunde og søde bentokasseopskrifter til nemme gør-det-selv søde, lækre, lækre

Bento box opskrifter er nemme at lave, lækre og smukke. Når du kigger, kan du straks se alle ingredienserne og efterligne dem nøjagtigt eller oprette din egen unikke version af dem. Uanset om du opretter en bento til et barn eller en voksen, vil de alle blive overrasket og aldrig bringe noget hjem, der ikke er spist.

Her opfylder det lyserøde spyd rollen som en tryllestav

Sunde og søde opskrifter på bento boks til at gøre dig selv nem hello kitty bento ideer børn

Sunde og søde bento box opskrifter til at gøre dig selv let maleficent disney remake kinder

Sunde og søde Bento Box-opskrifter til let gør-det-selv-minions-frokost

Selv en almindelig sandwich kan blive til et mesterværk

Sunde og søde bentokasseopskrifter til nemme gør-det-selv søde kaninkassebørn

Næsten for sød at spise

Sunde og søde bentokasseopskrifter til nemme gør-det-selv pingvin ideer børnefrokost

Sunde og søde bento -boksopskrifter, der er lette at gøre dig griseheldig sød

Sunde og søde bentoboksopskrifter til nem gør-det-selv sci fi bento star wars