Opskrift ideer

3 enkle sommeropskrifter på vandmelonis

Vandmeloner er super sunde, og lige nu er vi midt i deres sæson. Vi anbefaler, at du spiser så meget af det som muligt, for den tid er snart forbi. Det er rigtigt, at vandmeloner er tilgængelige året rundt i de store supermarkeder. Frugt og grøntsager vides dog at være sundeste i løbet af deres sæson. Vidste du, at du kan lave forskellige slags lækker vandmelonis? Her er vores ideer til det, tilpasset forskellige smag. Der er også en vegansk idé.

Spis endnu mere vandmelon end før i form af is!

Lækker vandmelon ørken

Vandmelonis med yoghurt

Vores første vandmelon -isopskrift indeholder yoghurt, og vi synes, at dette er det sundeste. Det forfrisker og fugter vores krop og giver os samtidig en masse energi. Det smager virkelig godt!

Ingredienserne:

 • 90 g pulveriseret sukker (eller a sund erstatning Derfor),
 • 1 tsk friskpresset citronsaft,
 • 250 g yoghurt,
 • 350 g vandmelon.

Du kan bruge traditionelle eller sundere ingredienser til isen

Vandmelon - gode dessertideer

forberedelse

Først skal du fjerne kernerne af vandmelonen og derefter stamme frugtkødet i en passende skål. Tilsæt derefter sukker, citronsaft og yoghurt. Bliv ved med at blande, indtil du får en homogen masse. Hæld i de ønskede isforme eller beholdere, og efter et par timer er isen klar.

Vil du servere vandmelonisen så kunstfærdigt?

Vandmelonis - en hel nøgle

Lækker is med kondenseret mælk og fløde

Indrømmet, denne opskrift er ikke ligefrem den sundeste, men den er meget velsmagende. Hvis du har en særlig lejlighed eller kun spiser det fra tid til anden, er det OK.

Ingredienser:

 • 250 g vandmelon,
 • 100 ml fløde,
 • 100 ml kondenseret sødmælk,
 • 1 medium lime,
 • 50 g chokoladedråber.

Du kan tilberede vandmelonisen med vegansk nøddemælk

Vandmelonis - en god idé fra den lækre frugt

Pres limesaften ud. Gnid citronskallen på den mindste side af rivejernet. Fjern kernerne af vandmelonen og før dem igennem med en passende enhed. Tilsæt derefter limesaft og fløde. Den kondenserede mælk kommer sidst. Fortsæt med at passere, indtil blandingen bliver virkelig homogen. Hæld i beholderen eller isformen efter eget valg og lad den stå i fryseren i et par timer.

Tre portioner vandmelonis i vafler

Vandmelonis i en vaffel

Veganske idéer til vandmelonis

Med begge opskrifter kan du erstatte mejeriprodukterne med veganske alternativer. Der er endda veganske chokoladedråber. Både yoghurten og den sædvanlige mælk kan erstattes af de tilsvarende alternativer. Du kan også lave en vandmelonsorbet i stedet for isen.

Vandmelonsorbet – Ingredienser:

 • 250 g vandmelon,
 • mynte,
 • estragon.

Lækre desserter med vandmelon ville være det ideelle valg til sommerfester

Vandmelonis med mælk

Tip: De friske krydderurter kan om ønsket erstattes af andre.

Skær vandmelonen i små stykker. Tilsæt den ønskede mængde hakkede krydderurter. Gå igennem og fordel væskerne i de passende former. Frys disse i fryseren.

Sidste tip

Portioner

Ingredienserne i vores opskrifter er nok til 2 til 3 portioner. Hvis du vil lave is til flere portioner, skal du øge mængderne tilsvarende.

Du kan nyde de sundere sorter af vandmelonis hver dag

Vandmelonis vintage bordidé

Vær forsigtig, når du udskifter ingredienserne

Som nævnt kan de udvalgte ingredienser erstattes af sundere og veganske alternativer. Dette vil dog også ændre smagen lidt. For eksempel er nogle nøddemælkeprodukter tungere på maven end andre. Vær især opmærksom på dette, hvis du laver is til børn eller gæster. Det kan være, at de ikke er vant til usædvanlig smag. Ved arrangementer kan du tilbyde gæsterne forskellige opskrifter, så alle kan finde noget for sig selv.

Vi ønsker en god appetit!

Der er flere interessante former for is, som du kan vælge imellem!

Vandmelonsorbet i god form

Du kan parre vandmelon med andre typer is

Vandmelonis og andre typer is