офис

У дома срещу работа в офиса – как са проектирани стаите и мебелите

Все повече хора работят от вкъщи. Намирането на среда, която благоприятства концентрацията, не е толкова лесно в собствения ви дом. За да имате добро работно място, което улеснява работата, трябва да обърнете внимание на няколко аспекта, когато проектирате стаята. Не е по -различно, ако сте наема офис площи и това трябва да се настрои. 

Работа в домашния офис срещу офиса

ОЛИМПУС ДИГИТАЛНА КАМЕРА

Работа в домашния офис

Всеки, който работи в домашния офис, трябва да настрои работното място по най -добрия начин. В идеалния случай човекът има свое собствено пространство за работа. Това гарантира, че мисли извън работата възникват само извън работното пространство. Вашият собствен апартамент може бързо да отвлече вниманието, например, ако домакинството все още не е изхвърлено или други членове на семейството са вкъщи по време на работното време. Не всеки има възможност да създаде свой собствен кабинет. В такъв случай все още трябва да има постоянно място, върху което се работи само. Може би бюро в ъгъла на хола, което е само за работа. Тези, които работят, ядат, разговарят със семейството и играят игри в трапезарията, ще се затруднят да се концентрират върху работните си задачи.

Домашен офис срещу работа в офиса - Как са проектирани стаите и обзавеждането 2

Вашето собствено кабинет трябва да бъде обзаведен просто. Бюро, място за съхранение, офис стол и може би едно или две растения. Мебелите са най -добре проектирани да бъдат еднакви и трябва да имат меки цветове. Мебелите от дърво или бял лакиран интериор са още по -добри. 

Организираното работно място е половината от успеха. Всеки, който избърсва бюрото си и сортира документите, които летят наоколо малко преди започване на работа, ще се чувства комфортно и ще се концентрира по -добре по време на работа.

Домашен офис срещу работа в офиса - Как са проектирани стаите и обзавеждането 4

Стилен в офис сградата 

Докато възможностите за обзавеждане в домашния офис са ограничени, голямо офис пространство трябва да бъде напълно ремонтирано веднага щом компания се нанесе в него. Преди просто да поръчате някакви мебели, интериорът трябва да бъде напълно обмислен. Важно е също така мебелите да съответстват на мястото за отдаване под наем. Веднага щом стане ясно в коя офис сграда ще се нанесе компания, може да се изготви план за разумно обзавеждане. Строителството трябва да се обсъди. Ако има много прозорци, обемните мебели може да не са правилният избор. Те предотвратяват естественото падане на светлина и работят в хармония с офис пространството.

Домашен офис срещу работа в офиса - Как са проектирани стаите и обзавеждането 6

Идентичността на компанията също трябва да се има предвид при избора на мебели. Това се състои от различни фактори като индустрия, целева група, топ дизайн, но разбира се и външния вид на офис комплекса. Трябва ли служителите да работят в отделни офиси или има офис с отворен план или офис за един отдел? Могат ли служителите да се съберат в заседателните зали и да развият нови идеи там?? 

Съвременните офис сгради определено трябва да позволяват на служителите да работят изправени. Освен това е хубаво, ако има отделни стаи за почивките. Те не трябва да са близо до работните места и трябва да се използват за отдих. Удобни седалки с възможност за лека закуска.

Домашен офис срещу работа в офиса - Как са проектирани стаите и обзавеждането 5

Следването на ясна линия при създаването на офиса е добро решение. Когато всичко изглежда правилно, е по -малко вероятно служителите да бъдат разсеяни и да могат да се концентрират по -добре. Освен това униформените мебели изглеждат професионално, така че доверието в клиентите, които идват в офиса, се засилва. Друг аспект е да се фокусирате върху качеството при настройката. Съоръжението се използва всеки ден в продължение на много години. Евтините мебели изглеждат бързо износени и намаляват мотивацията за работа. По -добре е да съберете купчина пари и да се погрижите за обзавеждането в продължение на няколко години или дори десетилетия, отколкото да се налага да купувате отново и отново. Това също ще подобри впечатлението на клиента за компанията. 

Както можете да видите, създаването на офис не трябва да се приема леко. Вложете времето си в планирането и това ще ви се отплати.

Домашен офис срещу работа в офиса - Как са проектирани стаите и обзавеждането 1