Обзавеждане за баня

Модерна баня и тенденциите за 2017 г.

Тези тенденции ще оформят стилната баня през 2017 г.

Банята отдавна е напуснала сенчестото си съществуване като функционална мокра стая и е една от стаите в съвременното домакинство, където благосъстоянието и хармоничната атмосфера са важни. Едва ли е изненадващо, защото според статистиката всеки човек прекарва около три години от живота си в банята и влиза в тази стая няколко пъти на ден. Правилният дизайн и привлекателните линии, хармоничната комбинация от цветове и практичното обзавеждане правят банята място за релакс, излъчва уют и свидетелства за добрия вкус на обитателите.

Актуална тенденция – индустриален шик

Матовият метал със стоманен вид и голи стени в комбинация със сив бетон са най -популярните тенденции през 2017 г. В комбинация с мебели от истинско дърво, дизайнът създава пуристичен индустриален нюанс. Циментовите плочки с копринен блясък са се наложили сред подовете и поддържат външния вид, който е много естетичен и елегантен въпреки пуристката си ориентация. Комбинацията от индустриална оптика и висококачествени материали повишава благосъстоянието и е подходяща за всяка баня, независимо от това дали искате да проектирате голяма и светла основна баня или по-малката тоалетна за гости. Розовите и златни нотки визуално затоплят сивите стени и сивия под, така че да изпитате чиста хармония и да бъдете изумени от тази тенденция.

дизайн на бани модерна баня

Душови тоалетни за оптимална хигиена и нотка на лукс

Съвременните тоалетни за душ са популярни и дават възможност да обърнат още повече внимание на хигиената и да се чувстват като в луксозен хотел. Съвременните тоалетни с вградена функция за душ не могат да бъдат разпознати като такива по външния си вид. Напротив – благодарение на минималистичния дизайн, тоалетните за биде могат да бъдат оптимално интегрирани в индустриалната баня или във вечно проектираната главна баня. Не е нужно да се притеснявате за сметката си за вода или температурата по време на употреба, тъй като съвременната тоалетна за душ е оборудвана с различни нива на контрол на температурата и консумира малко вода. Висококачествените модели имат форма без джанти, което улеснява почистването и няма място за размножаване на микроби и бактерии в тоалетната за душ. Добър преглед на големите марки тоалетни за душ може да се намери например на mach-dein-bad.de/wcs-toiletten/wcs/dusch-wcs.

Ясните линии се заменят с меки реки и преходи

Релаксацията и отдихът започват с меки и сливащи се форми. Тъй като банята се превърна в нещо повече от функционално пространство, фокусът върху линиите и формите се промени. Кривите заменят ръбовете, повърхностите на шкафа нямат дръжки, а отварянето и затварянето на чекмеджетата е безшумно. Мебели по поръчка или пълният комплект мебели за баня от дизайнерска серия оформят цялостната картина и създават хармонична аура. Светлината също поддържа обзавеждането и трябва да бъде избрана в топъл бял или жълт тон. Всеки, който има възможност за дизайн на стаи без бариери и вана, вградена в пода или свободно стояща в стаята, може да вземе предвид тази тенденция и ще хареса ефекта.

дизайн на бани модерна баня

Дървени мебели и геометрични форми

Истинското дърво се движи от хола и спалнята към банята. Преди всичко видове дървесина с интензивно зърно и силни цветови тонове характеризират обзавеждането за баня през 2017 г. Всеки, който се реши на стенен дизайн с геометрични шарки и форми, ще вземе две важни тенденции и ще осигури модерен и хармоничен усет. Факт е, че банята у дома все повече напомня за уелнес оазис и едва ли трябва да се различава от спа центъра в хотела. Но имате възможност да внесете повече индивидуалност в дома и да разхлабите простия, геометричен дизайн със смели цветове и аксесоари. Мебели с лъскав или пластмасово покритие и огледала с плочки, които не разкриват никакви извивки или други геометрични форми, вече не са актуални. През 2017 г. килимите и килимите също бяха по -рядко срещани в банята. Те правят място за подове, които като цяло изглеждат естетически и са удобни за ходене дори боси.

дизайн на баня модерна баня декориране на банята

Творчески бани за всяко изискване

Ако няма достатъчно място за свободно стояща вана или душ, който е вдлъбнат в стената и проектиран с четка за душ, все пак можете да модернизирате банята си и да вземете предвид по -малките тенденции. Цветните стени, например сини или жълти, стават бетонно сиви с малко боя или могат да бъдат трансформирани в промишлен дизайн с мазилка с четка. Навсякъде също има място за тоалетна за душ, така че да не се налага да се отказвате от този лукс в хигиената си – дори и да няма място за биде. Със свещи, осветяваща светлина и зелени растения, както и мебели и аксесоари от здрава дървесина, ще създадете настроение и ще се насладите на престоя си в банята.

Допълнителен съвет

Въздържайте се от огледалните шкафове и озарете банята си с голямо огледало с ширина на стената, което в идеалния случай можете да поставите на светлината на прожекторите с лампа над него. Като цяло отворените мебели са популярна тенденция, така че вече не се налага да криете кърпите и кърпите за баня, които са в цветово съгласуване със стаята или са избрани като пръскане на цвят, зад вратата на шкафа. Вместо лъскави повърхности, акцентът е върху копринено-матови или грубо изглеждащи повърхности и ще оформи баня през 2017 г., проектирана в съвременен и модерен индустриален вид. Естествеността е ключът, който може да бъде изпълнен стилно, особено при избора на мебели и подови настилки.

  дизайн на баня модерно обзавеждане за баня

дизайн на баня модерно обзавеждане на баня

модерна баня дизайн баня обзавеждане на баня