Облицовка на стени

Тапетиране на стени правилно: вашият най -добър водач

Вашето най -добро ръководство за правилно поставяне на тапети

Боядисването беше вчера, днес отново е тапетирането! Само като се има предвид този спиращ дъха тапет, ремонтът може да започне. Но как? Тук ще намерите всички необходими съвети и трикове за поставяне на тапети – вашето най -добро ръководство за правилното тапетиране!

Как да направите тапети стъпка по стъпка

Тапетиране на стени правилно: вашият най -добър водач

Романтични флорални шарки, минималистични графични шарки или класически вид на райета – необичайните творения на тапети са отново в тенденцията. Независимо дали става въпрос само за стена, цялата стая или защо да не тапетирате тавана, все повече хора избират тапети, вместо да боядисват стените. Може би причината е, че тапетът придава индивидуален щрих и изцяло ново лице на стаята, а стените ви се превръщат в истински привличащи погледа само в рамките на няколко часа. Благодарение на новите продукти и материали на пазара, залепването на тапети се превърна в бриз тези дни. Убедете се в това, ако следвате нашите съвети за правилното поставяне на тапети!

  • Добрата подготовка е ключът към успеха

За да вървите работата си гладко и без усилие, трябва да получите всички необходими инструменти. Купуването на всички необходими материали от един производител може да ви спести много време и нерви. Метилан например има всичко Необходимо за правилното поставяне на тапети – От отлепване на тапета, до продукти за поправяне на дупки и пукнатини в интериора, до оптималния грунд и висококачественото лепило за стени. В допълнение към тези материали за подготовка на стената, имате нужда и от добър занаятчийски нож, четка за тапети, паста, ако сте решили нетъкани тапети и разбира се достатъчно място. Планирането на времето също е важна част от добрата подготовка. Често причината за бръчки по стената и въздушните джобове под тапета е недостатъчното време на накисване на тапета.

  • Изборът на ролки за тапети

Ще са ли достатъчни ролките за тапети за съществуващите квадратни метри? Как изчислявате нуждата от тапет? Знаем отговора!

на формула е: Сумата от ширините на всички стени по височината на помещението, разделена на пет. Това води до необходимия брой ролки тапети.

Обърнете внимание и на производствения номер. Всички ролки трябва да имат един и същ производствен номер, така че да не се различават по отношение на модел и цвят.

Следващото решение, което трябва да вземете, е видът на тапета. Най -често срещаните са два вида тапети – нетъкани тапети и хартиени тапети, или тапети от дървесен чип.  Vilestapeten са изработени от полиестерни и целулозни влакна и са най -лесни за нанасяне. С помощта на лепило за тапети ville те могат да бъдат прикрепени директно към стената. Тапет от дървесен чип са хартиени тапети и са по -евтини. Предимството – те могат лесно да бъдат боядисани. Фототапети, пластмасови тапети и текстилни тапети също могат да бъдат намерени на пазара.

  • Не се страхувайте от примерни тапети 

Ако сте избрали тапет с шарки, трябва да залепите мембраната по определен начин, така че моделите да съвпадат един с друг. Без страх! Трябва да внимавате само при рязането. В противен случай просто се нуждаете от връзка Забележка. Повторението е символ на тапета, който производителите на тапети използват, за да покажат как трябва да се залепят лентите. В началото и в края на всяка ролка например може да се посочи, че всяка втора лента трябва да бъде прикрепена с главата надолу, така че шаблоните да са правилни. Или може да се даде на ролката по такъв начин, че да можете да залепите лентите, докато дойдат. При подреден подход е препоръчително тапетът да бъде инсталиран от професионалисти.

  • Правилно сгъване на лентите за тапети 

Това е едно от най -важните неща, които трябва да направите, за да оформите правилно стените си. Уверете се, че краят на залепената лента е сгънат с 2/3, а другият съответно с 1/3. Когато сгъвате лентите за тапети, уверете се, че шевовете не са открити.

Допълнителен съвет: Ако след изсушаване все още има мехурчета, направете две малки напречни разрези с помощта на ножа и поставете малко тапетна паста под ръбовете на разреза. След това отново изгладете всичко.

3 тенденции в тапетите за креативен дизайн на стени

1. Ако предпочитате прост дизайн, а не изцяло шарена стена, тогава хартия само един или два квадрата и ги рамкирайте с парчета ленти. По този начин можете да постигнете ефект на картини, които служат като креативни декорации за стени.

3 тенденции в тапетите за креативен дизайн на стени

2. Тапетите на тавана са на мода! Особено в минималистичния интериорен дизайн и в просто обзаведените апартаменти, вие поставяте креативен акцент, когато тапетирате тавана. Също така добър избор за детски стаи и тоалетни!

Тапетиране на тавана - тапетите на тавана са ярост

3. Документирането на стената зад леглото помага да се създаде креативна табла. Съвет: Само тапети стената до ширината на леглото. Дори при наклонена стена над леглото, тапетът изглежда страхотно и кара наклона да изглежда по -висок.

Хартия стената зад леглото