Наздраве

Скален кристал – ефект, приложение и използване като стилна декорация

Според езотериците всички лечебни камъни имат своя индивидуалност и специфична задача. Те се разглеждат като независими живи същества с по -високи нива на вибрации от нас, хората. Като ги държим около нас, нашата собствена енергия се издига на по -високо ниво. Казват, че горният кристал, който е най -ясният вид кварц, е помогнал на много хора да развият личната си сила в това отношение. Ето защо в тази статия се занимаваме с неговите специфични свойства. Лечебните свойства на горния кристал всъщност не са научно доказани. Със сигурност обаче има чисто психологическо обяснение за това, което бихме искали да ви представим. По -долу ще докладваме за него и след това ще споделим с вас общата езотерична теория за ефектите от лечебните камъни. Накрая обобщаваме кои специфични свойства се приписват на скалните кристали.

Мнозина вярват в ефектите от лечебните камъни 

Скален кристал - декорация от скъпоценен камък интериорно обзавеждане

Скалният кристал – лечебно приключение

Намирането на скални кристали в природата е голямо приключение само по себе си. Някои от тях са огромни и могат да бъдат с дължина над няколко метра. Те могат да бъдат намерени на труднодостъпни места, практически на всеки континент в света. Силното им привличане кара много хора да ги търсят в сурови планини, понякога изложени на риск за собствения им живот.

Срещата с скалните кристали сред природата със сигурност има лечебен ефект сам по себе си. Внасяте късче от тази сурова природа и сила в дома си, когато купувате скален кристал. Само този факт, в комбинация с красивия, чист, прозрачен вид на планинските кристали и техните необикновени форми оказва лечебен ефект върху психиката ни. Те отстояват енергия, радост, постизъм. Те също имат нещо екзотично за себе си, така че те ни карат да мечтаем и по този начин ни издигат малко над ежедневието.

Езотериците вярват, че лечебните камъни са живи същества

Скални кристали - идеи за сива почва

Лечебните камъни се регенерират

Точно както на всички лечебни камъни, на горния кристал се приписва способността да се регенерира и расте. Това ви дава уникалната възможност да прекъснете затворения цикъл на отрицателната енергия. Нашите притеснения, страхове, нервност и несигурност са привлечени от тяхната по -висока вибрация. Вие от своя страна имате способността да разтворите това в лечебната енергия на нашата планета и вселена.

Поне това е езотеричното обяснение. Научните изследвания отричат ​​факта, че лечебните камъни имат способността да приведат нашите биоритми в баланс. Това обаче не ги кара да загубят популярността си. Някои научни обяснения  като този наближават пресечната точка между науката и езотериката.

Скалните кристали могат да бъдат намерени по целия свят 

Скален кристал в различни нюанси

Скални кристали за развитие на вашата личност

Когато почувствате, че преминавате през фаза на обновяване на личността, скалният кристал може да ви помогне в този процес. Той носи със себе си силни енергии и може да донесе скрити свойства на повърхността на нашия характер. Това звучи страхотно, но може и да изглежда ужасяващо за някои хора. Не винаги сме наясно със собствената си мотивация. Понякога се плашим от нашия потенциал и сила. В този смисъл горният кристал може да доведе до неочаквани вътрешни конфликти. Рано или късно трябва да се изправим пред това. Но не винаги трябва да става веднага!

Вие сами трябва да решите дали този момент е дошъл лично за вас. Ако не, тогава може да се нуждаете от лечебен камък точно сега, за да ви го даде Търпение и баланс носи. За да се избегнат конфликти, той би бил по -подходящ от горния кристал, който ясно определя енергиите около вас в бързо движение.

С лечебен камък можете да внесете хармонията на природата във вашия дом

Природни чудесни лечебни камъни от скален кристал

Сортове и смесени форми

Има някои често срещани смесени форми на скални кристали и други минерали. Добре известни такива са популярните лечебни и скъпоценни камъни като розов кварц и аметист, например. Съществуват и различни вариации сред чистите скални кристали. Те се различават един от друг главно по формата си. Някои такива примери са скелет или куб кварц. В зависимост от вашите лични характеристики и желания, едното или другото може да бъде особено подходящо за вас.

Има различни варианти на планински камъни 

екзотично настроение - страхотен скален кристал

Декорация и интериорен дизайн

Поради различните форми и прозрачния вид, скалните кристали изглеждат като напълно естествен вариант за съвременна интериорна декорация. Минималистичните, скандинавски и неутрални интериорни мебели ги правят да изглеждат като стилни и в същото време привличащи вниманието акценти. По -тъмните ъгли в различни стаи могат по този начин да се превърнат в ярък и вълнуващ акцент. Поради индивидуалния си характер, те са идеални за работни стаи, спални, уютни кътчета за четене и други места, където обичате да сте сами със себе си.

Скалните кристали са чудесна идея за декорация

Скъпоценен камък от горни кристали

Много художници се чувстват вдъхновени от рок кристали

Скални кристали върху широка огледална повърхност

Скалните кристали имат силата да насърчават развитието на нашата личност

Черен фон - модерен скален кристал

Има малки, но и много големи скални кристали, които могат да бъдат с дължина до два метра 

Идеи за маса с горски кристал

Намирането на кристал Brg е само приключение 

Страхотни идеи камъни скален кристал

Учените все още са скептични относно ефектите от лечебните камъни, но те остават супер популярни

Горски идеи - идеи за природата - скален кристал