Наздраве

Пазарувайте здравословно и евтино: 7 експертни съвета за вашия бюджет и вашето здраве

Много хора са на мнение, че можете да си купите здравословно или евтино. В комбинация и двете биха се влошили. Всъщност висококачествените храни често са много по -скъпи. Предлагат се супер евтини оферти от гигантските супермаркети Био-Магазини и пазари с регионални продукти е по -малко вероятно да се намерят. Въпреки това, с правилните съвети, знания и добра организация, човек може да пазарува сравнително евтино и здравословно в същото време. По този начин можете да си позволите по -здравословен начин на живот за себе си и за семейството си. За това обаче трябва да се подготвите добре. Опитваме се да опростим здравословния евтин начин на живот за вас със следните 7 съвета.

Трябва да сте особено внимателни при избора на месни продукти

евтино пазаруване на месо авокадо и други

1. Променете навиците си, за да можете да пазарувате здравословно и евтино

Качествените храни са по -богати на здравословни съставки и те ни зареждат по -бързо. Така че, когато ядете тези, основно се нуждаете от по -малки порции. Това звучи просто и логично, но на практика не е толкова просто. Ако сте свикнали на по -големи порции, първо трябва да промените собственото си психическо отношение.

Практикувайте внимателно хранене (повече за това тук)! Опитайте, наред с други неща, малки деликатеси, които са малко по -скъпи, но по -вкусни. Гаранцията работи по -добре с тях. Това би било подходяща първа стъпка към пълна промяна в навиците ви.

Вкусна салата има по -добър вкус с качествена храна

евтин нахут за пазаруване - страхотна диета

2. Направете месечен списък с най -популярните артикули

Какви продукти всъщност ядете през повечето време у дома? Направете списък с него и бъдете много честни за това! Няма нужда да се преструвате, че ви липсва сладко, ако не сте. Опитайте се да включите реалистичната сума в месечния си списък. Дайте си няколко дни за тази стъпка, за да не забравите нищо!

Ако е възможно, гответе у дома с внимателно подбрани храни

евтино пазаруване Пригответе си храна сами

3. Анализирайте и подобрете списъка

Ако вече имате списък за пазаруване, който отговаря на текущия ви начин на живот, трябва да работите върху него малко по -задълбочено. Не само трябва да пазарувате по -евтино, но и с повече разнообразие и хранене. Защото това също е по -здравословно. Ядете ли много бял хляб, тестени изделия и картофи? Може би можете да замените тези продукти с други, по-здравословни производители на ситост между тях? Елда, тестени изделия, приготвени от различни продукти, киноа, пълнозърнести храни са само някои от примерите, които са лесни за приготвяне и са много здравословни. Сега можете да направите конкретно проучване, където можете да получите такива пълнители на възможно най -добрите цени.

Качествените храни ни дават повече енергия и сила

страхотни вкусни салати евтино пазаруване

4. Гответе и печете сами с помощта на добри домакински уреди

Може да имаме по -малко време за готвене и печене, но на пазара има и голямо разнообразие от кухненски уреди. Това улеснява приготвянето на различни храни като хляб, сладкиши и други рецепти. В много случаи, ако искате да пазарувате евтино, това е най -доброто място за начало. С машина за хляб често можете сами да си направите истински пълнозърнест хляб у дома. Препоръчваме също да преминете от обичайните към вегански сладкиши. С подходящите рецепти и кухненски уреди, те също могат лесно да се приготвят у дома.

Качествените храни обикновено ни зареждат по -бързо

евтино пазаруване - страхотно вкусно кафе

5. Направете карта на здравословни хранителни магазини

Направете няколко пътешествия за откриване през собствения си град или регион, за да намерите висококачествени продукти! Можете също да търсите възможности за пазаруване в Интернет. Не е задължително това да са био магазини! Посетете различни фермерски пазари и магазини с добре подбрани, за предпочитане регионални и биологични продукти. Сравнете качеството и цените. Черпете нови идеи от техните предложения. Първо купете малки количества с добро качество на любимите си и предимно консумирани храни. Изберете няколко места, където ще пазарувате отново и отново.

С течение на времето почти сигурно ще получите отстъпки и тук и там. В края на деня забелязвате, че едва ли имате причина да посещавате големите супермаркети. Това е положително не само поради качеството на храната. Големите супермаркети предлагат изгодни сделки и отстъпки, но и много излишни изкушения. Спестените пари обикновено се харчат за неща, които всъщност не ви трябват и в противен случай не бихте купили. Най -важното е, че харчите толкова, колкото харчите в малките магазини, но плащате за по -големи количества с по -лошо качество.

Купуването на здравословно и евтино не е лесно, но неВашето здраве си струва усилията!

Рибни идеи евтино пазаруване

6. Направете реалистичен бюджет на месечна и дневна база

След това планирайте реалистичен бюджет на месечна и дневна база. Изчислете какво можете да си позволите да харчите за хранителни стоки всеки месец. Тогава можете да планирате и дневен бюджет. Това трябва да е малко по -високо за уикенда или за дните, посветени на пазаруването. По принцип ядем повече, отколкото трябва. Ние също сме склонни да изхвърляме много храна. Дневният бюджет прави пазаруването по -съзнателно. Вие определяте приоритети и наистина получавате храната, от която се нуждаем в момента.

Яденето на здравословни храни се изплаща в дългосрочен план!

гответе у дома евтино пазаруване

7. Задайте реалистични очаквания!

В края на краищата трябва да промените начина, по който подхождате към живота, за да можете да се научите да пазарувате здравословно и евтино. Обратното също е вярно. Така че това е голяма промяна в начина ви на живот и отнема време. Поставете си реалистични цели и не се отказвайте. Простете си малки и големи рецидиви – те са просто нещо нормално. Всеки малък напредък се счита за голямо постижение. Той също така носи по -голямо здраве и вътрешно удовлетворение, което от своя страна ви мотивира за по -нататъшен напредък.

Бъдете дисциплинирани и вдъхновени! Желаем ви много успехи!

Купете евтини качествени продукти за вегански сладкиши!

Купете евтини десерти с шоколад

„По -малкото е повече“ е основният принцип на евтиното здравословно хранене 

евтино пазаруване - вкусни идеи за десерти