Наздраве

Канела здрава – здравен експерт за зимата!

Канелата и здравословното хранене през зимата

През зимата, както и през лятото, тялото ни се нуждае от витамини, минерали и антиоксиданти. Според съвременните здравни експерти източниците им трябва да са естествени. Хранителната философия всъщност се потвърждава от нарастващата й популярност. Съвременният човек се стреми все повече да преоткрива традиционните рецепти и да ги използва специално за подобряване на съвременното качество на живот.

Здравословните канелени кифлички, храни и напитки с тази съставка отдавна са част от зимното удоволствие в много страни и култури по света. Защо канелата е толкова здравословна през зимата? Защо не трябва да прекалявате с консумацията си? Защо трябва да се наслаждаваме на канела, особено през зимата??

Отговорът на тези основни въпроси е от съществено значение за всеки, който иска да остане на сигурно място, когато консумира канела.

Бъдете здрави през зимата с канела

ефект на канела здравословно хранене канела здравословно

Канелата обогатява диетата ни с хранителни вещества, които обикновено липсват на тялото ни през зимата. Той стимулира сетивата ни и по този начин подобрява настроението ни благодарение на сладко-тръпчивия аромат.

Канелата е полезна подправка за стомаха и метаболизма. Това ще продължи да насърчава способността ви да мислите и помните.

Канела за настинка

канела здравословна канела ефекти студ

Успокойте чувството на възпалено гърло с хладка вода, в която разтваряте мед и канела. Приемайте това три пъти на ден, веднага щом почувствате първите симптоми.

Ако има лош вкус, можете да сварите няколко пръчици канела във вода и да вдишате парата.

Първа помощ при акне и суха кожа

съвети за красота канела здравословен ефект на канела

Акнето често има различни причини през зимата, отколкото през лятото. Този и други кожни проблеми се дължат на суха кожа и естествена реакция на стрес при температурни промени. Ето една полезна идея: смесете заедно канела, вода и няколко капки етерично масло. Измийте лицето си с него, за да спрете разпространението на бактериите, без да изсушавате допълнително кожата си.

Канела здрава – по -добро кръвообращение

ефект на канела канела здравословен начин на живот здрав

Нашият добър външен вид през зимата е много свързан с кръвообращението. С канела можете да ги подобрите лесно и бързо. За по -бърз ефект можете да използвате подправката като маска за коса. Ето пример: Смесете две супени лъжици канела на прах с по едно зехтин и по един мед. Сега разбъркайте едно яйце. Можете да нанесете тази маска върху косата си, да я оставите за 10-15 минути и след това да изплакнете. Това успокоява скалпа ви, който също е много стресиран през зимата. С тази маска вие противодействате на сърбежа и дразненето и имате нормално мазна и блестяща коса.

Намалете нивото на кръвната си захар

канела ефекти канела здрави

Изобилната употреба на канела изобщо не е случайна. Той намалява нивото на кръвната захар и затова трябва да се консумира в изобилие със сладкиши. В този смисъл коледните бисквити са по -здравословни, ако използвате тази традиционна подправка.

В дните, в които сте яли много сладки неща, можете да пиете хладка вода с канела между тях. Това ще помогне на тялото ви да поддържа нивата на кръвната захар под контрол. Пийте това половин час преди хранене.

Здравословното въздействие на канелата върху храносмилането

идеи за закуска канела здравословен канелен ефект

Канелата е здравословна за храносмилането и синтеза на полезните вещества от храната. Освен това има антибактериален ефект, който ви предпазва от зимни инфекции. Ако имате диария, можете да смесите половин лъжица канела с кисело мляко, за да подобрите незабавно състоянието си.

Канела здравословна – изтръпващ ефект

ефект на канела за здравословен начин на живот

Можете също да използвате канела за облекчаване на болката. Ако имате главоболие, можем да направим паста от половин лъжица канела и вода. Нанесете върху челото си и оставете за няколко минути. Комбинацията от канела и мед от своя страна облекчава болката при артрит.

Опитайте различни рецепти

живи здрави канела здрави

Използвайте здравословните ефекти на канелата като възможност да изпробвате голямо разнообразие от нови рецепти. Те варират от сладки сладкиши до солено месо и вегански рецепти.

Канела здравословна – канелата обогатява диетата ни с хранителни вещества

 живи здрави канела ефекти канела здрави

Добавете „здравословна“ бележка към кафето си

пийте кафе канела здравословно

Здравословните канелени кифлички, храни и напитки с тази съставка отдавна са част от зимното удоволствие

канела здрава живей здрава

Канела здравословна – канелата е полезна подправка за стомаха и метаболизма

ефект на канела здравословен начин на живот