Направи си сам

Плетене за начинаещи – най -важните основни техники можете да намерите тук!

Полезни съвети за плетене за начинаещи

Бихте ли искали да правите нещо творческо в свободното си време? В тази публикация имаме чудесно предложение за вас – научете се да плетете! В тази статия ще намерите всичко за плетене за начинаещи – кои са най -важните основни техники, какво трябва да имате предвид при избора на материали и т.н. Надяваме се, че нашите идеи ще ви вдъхновят да хвърлите първите си шевове. Забавлявайте се и успех с него!

Плетенето като творческо занимание за свободното време

Научете най -важните основни техники на плетене за начинаещи

Плетенето прави страхотни подаръци за начинаещи

Плетене за начинаещи бримки

Плетене за начинаещи плетете чорапи сами

Плетива за начинаещи творческо хоби

Плетенето не е нито старомодно, нито трудно – трябва да овладеете само няколко основни техники, за да направите малки произведения на изкуството от прежда за вас и любимите ви хора – уютни пуловери, топли шапки и чорапи, възглавници и одеяла и дори малки парчета на бижута от вълна! Като хоби, плетенето също е много релаксиращо и ви дава възможност да покажете своите умения и творческо мислене. С игли за плетене можете да направите прекрасни подаръци и декорации за вашия дом – с малко повече търпение и практика бихте се научили да плетете като професионалист. Тази статия би могла да ви помогне само – за да не е трудно плетенето за начинаещи, ние ви предлагаме подробни инструкции и много практически съвети. Снимките биха ви дали по -точна визуална представа за най -важните техники на плетене и също могат да бъдат използвани като източник на вдъхновение. Приятно четене!

Плетене за начинаещи – изберете материалите

Плетене за начинаещи Купете прежда и игли за плетене

Плетива материали, необходими за начинаещи

Плетива за начинаещи Материали купуват прежди

Плетене за начинаещи Купете материали за игли за плетене

Техники на плетене, които са важни за начинаещи

Първо, разбира се, трябва да получите материалите за плетене. Те действително се предлагат във всеки магазин за хобита, но за добър резултат те трябва преди всичко да са с високо качество. Иглите за плетене са кръгли или прави и могат да бъдат изработени от дърво, метал, бамбук или пластмаса. Размерът им зависи от вида на конеца, който сте избрали – за дантелен конец са ви необходими игли за плетене с дебелина 1,5 мм, а за изключително дебел конец – игли 9 мм или повече. Бандата с конци обикновено има инструкции за размера на иглата за плетене и разбира се можете да попитате продавача за съвет. Като начинаещ се препоръчва да започнете с тънка памучна нишка и прави, дълги игли от дърво или метал (размер на иглата 2 мм). След като усвоите основните техники, бихте избрали прежда и игли въз основа на специфичен модел на плетене. Ще ви трябват и игли за плетене с голяма глава, за да сглобите отделните парчета плетене, игла с големи уши за зашиване на конците, ножици и измервателна лента.

Плетене за начинаещи: отливане на бримки

Плетива за начинаещи Основни техники Инструкции

Плетене за начинаещи Как да хвърлите върху бримки Инструкции в снимки

Плетене за начинаещи Кастинг на шевове Съвети

Плетене за начинаещи отлита на първите бримки

Първата стъпка в плетенето е леене на бримки. Конецът трябва да е около три пъти по -дълъг от желаната ширина на плетеното парче – но не го режете! Започнете, като държите конеца в дясната си ръка между средния и показалеца си. Изпънете палеца и показалеца напред и задръжте двата края на конеца с останалите три пръста (както е показано на снимките по -горе), така че да получите примка. Поставете една игла за плетене отдолу и увийте конеца около нея веднъж с палец. След това оставете примката да се изплъзне от палеца ви и издърпайте бода опънат върху иглата. Пълен! За да направите повече шевове, върнете крайния конец с палец и повторете стъпките.

Плетете десни и сърмени конци – инструкции

Инструкции за плетене за начинаещи десни шевове

Плетене за начинаещи в Инструкции за жартиера

Направете сами сърмени конци за начинаещи

Плетене за начинаещи в боди с боди

Всяко парче плетене се състои от десни и сърмени конци, така че трябва да се научите да правите това сами. Десните шевове се появяват от обратната страна и преждата всъщност е зад плетеното парче. Вземете игли за плетене, вкарайте десния бод отпред назад в последния бод на лявата игла и издърпайте работния конец през него. Така получавате нов бод на дясната игла за плетене. Сега оставете бода да се изплъзне от лявата игла и повторете стъпките. Обратното е вярно за бодовете, плетени отляво – те се появяват от дясната страна, а преждата е пред парчето. В сравнение с десните шевове обаче работната нишка винаги е отпред. Затова първо трябва да поставите конеца пред лявата игла за плетене, след това плъзнете дясната игла през бода и издърпайте конеца, като го държите с лявата ръка. Левите бримки могат да бъдат направени с малко повече практика от десните и са необходими за плетене на парчета с две страни.