Направи си сам

Омесване на бетон

Омесване на бетон

Изливането на декорации от бетон беше вчера. С моделирането на бетон се сбъдват напълно различни възможности за проектиране. Само вашето въображение поставя границите на творчеството. Тук се комбинират свойствата на глина и конвенционален бетон.

Какво все пак меси бетон?

Какво все пак е омесен бетон?

Този специален бетон почти не се различава от нормалния леярски материал. Основните компоненти са все още цимент, пясък и вода. Добавките в тази смес обаче са много важни за месене. Често се добавят малки стъклени влакна, за да придадат на тестоподобните свойства високо ниво на стабилност. Смесете готовите смеси от търговията с вода както обикновено.

Можете да получите оригиналния месещ бетон и красивите инструкции за „Направи си сам“ в гаража на Сари. Ако искате да научите повече за новия Kreativ Beton, разгледайте гаража на Sari: Омесване на бетон

Трябва да започнете с малко вода и винаги да разбърквате добре. Увеличете количеството вода на малки стъпки, докато масата достигне правилната консистенция, за да изпробвате вашите моделиращи конкретни идеи. Ако добавите твърде много вода, е много трудно да компенсирате това с готовата смес. Трябва също да следвате инструкциите на производителя за количеството вода. След смесване можете да обработвате бетона за месене като глина или глина за моделиране за деца. Обикновено имате час за това. След това масата ви се е втвърдила до такава степен, че вече не може да се оформя. Този бетон има голямото предимство пред глината, че не трябва да се изпича. Втвърдява се като строителен бетон и е също толкова издръжлив.

Направете сами месене на бетон

Направете сами месене на бетон

Можете също така да направите своя собствена глина за моделиране, която да изпробвате. За това се нуждаете от цимент, птичи пясък, вода и препарат за миене. Първо смесвате цимента с пясъка в обичайното съотношение. Смесете добре тези две съставки, когато изсъхнат. След това добавете 3 до 5 супени лъжици сапун за чинии.

Единственото нещо, което липсва, е водата като последна съставка. Но тъй като имате нужда от по -малко вода, отколкото при класическата бетонна смес, трябва да почувствате пътя си към оптималната консистенция на малки стъпки. Тъй като основната смес е много суха, трябва да предпазите ръцете си от изсушаване с ръкавици. Трябва да приемете леки отклонения в пластичността в сравнение с оригинала с варианта „направи си сам“. Това обаче е достатъчно за първоначален опит с новия творчески материал.

Първите стъпки и моделиране на конкретни идеи

Най -добре е да започнете с прости форми. Обичайните прибори от кухнята са достатъчни за това. Разбира се, тези формички за бисквити вече не са подходящи за печене след това. Можете да разточите месещия бетон като тесто и да изрежете фигури. С тези мотиви можете да прецизирате съдове или други повърхности. По -късно ще можете да създавате розови листенца и други филигранни орнаменти.

Но винаги смесвайте толкова месен бетон, колкото реално можете да обработите през сухия сезон. Като начинаещ не е болно да започне с глинени работи с прости форми и съдове, както в училище. След това можете да подправите повърхностите с шарки или други мотиви. Можете също да надраскате или подпечатате този бетон. Можете да получите много моделиращи конкретни идеи от книги за торти. Направете няколко фигури от новия творчески бетон за или с вашите деца.

Първите стъпки и моделиране на конкретни идеи

Първите стъпки и моделиране на конкретни идеи

Омесен бетон е отровен?

Готовият бетон за месене не е вреден. Можете да го използвате и на закрито. При варианта със самозамесване обаче трябва да го избягвате, тъй като готовият бетон подлежи на различни спецификации. Със самостоятелно проектирани добавки за играчки, децата ви трябва да са надминали устната фаза. От около 12 -годишна възраст не трябва да има повече опасност. С вашите моделиращи конкретни идеи можете да проектирате вашия дом и градина поотделно. Има предложения и идеи в много области на живота. С месенето на бетон имате голямото предимство, че той изсъхва на въздуха сам. Също така е непропусклив за вода. По отношение на издръжливостта той е наравно с строителния бетон. Изживейте творческите си мечти и разкрасете обкръжението си с уникални скулптури.