Направи си сам

Изградете своя собствена градинска скара: Инструкции в 6 прости стъпки

Модерни идеи и вдъхновение за грил с камшик

Ако обичате барбекю партитата в градината, може да ви хареса идеята сами да си направите барбекю. Задачата не е лесна, но със сигурност ще се радвате на резултата за дълго време. Самостоятелно изграденото барбекю е не само полезно и практично, но и може да подобри вида на градинската зона. В тази статия ще намерите подробни инструкции, както и няколко съвета как сами да си направите барбекю. оставете се да се вдъхновите!

Изградете своя собствена градинска скара – инструкции

Градинска скара изгражда творчески идеи „направи си сам“

Инструкции за сглобяване на градинска скара

Модерни идеи и вдъхновение за грил с камшик

Градински грил тухли

Градински грил класически вид

тухлена градинска скара

Градински грил тухлен модерен дизайн

Градина за сядане с барбекю

Изградете свои собствени идеи за градинска скара и вдъхновение

модерна градинска скара

Има няколко причини сами да изградите градинска скара. Възможно е скарите, предлагани в магазините, да не ви изглеждат стабилни или достатъчно големи, или може да имате свои собствени идеи, които бихте искали да реализирате. Друга причина е, че закупуването на скара често може да бъде твърде скъпо и като изберете да я изградите, ще спестите и много пари. Всъщност има много начини, по които може да се изгради градинска скара – тухлена или не, със и без бетонна основа, ъглова или кръгла – това обикновено е въпрос на вкус. Тук предлагаме инструкции, чиито инструкции можете да следвате или да използвате само като ръководство.

Стъпка 1: изберете правилното място в градината

оригинален градински дизайн градинска скара

голяма тухлена градинска скара интересен дизайн

тухлена модерна градинска скара

Място за барбекю на терасата

самостоятелно изградена градинска скара

Ако печете много на скара, струва си да изградите здрава и издръжлива конструкция, която да стои навън през цялата година. Ето защо градинската скара от тухли е най -доброто решение за вас. След като сами сте взели решението да построите барбекю, трябва да намерите подходящо място във вашата градина за него – то трябва да е достатъчно далеч от двора, съседите и в непосредствена близост до вашата кухня или тераса.

Стъпка 2: Вземете необходимите инструменти и материали

Инструкции за сглобяване на градинска скара

Барбекю тераса модерна скара

оригинални идеи и вдъхновение за градинска скара

голяма градинска скара необичаен дизайн

малка тухлена градинска скара

За да изградите сами градинска скара, са ви необходими следните материали: приблизително 140 клинкерни тухли или тухлени керемиди (240 x 115 x 71 мм), гипсокартон, шамотен разтвор, препарат за отстраняване на циментови воали, 4 поцинковани плоски ютии (40 x 5 x 70 мм), основна плоча (86 х 50 см) и решетка за скара. А необходимите инструменти са: мистрия, чук, мистрия за фуги, нивелир, нож, молив и квадрат.

Стъпка 3: Поставете основата

Градинска скара „направи си сам“

самостоятелно изградени градински грил тухли

модерна градинска скара оригинални идеи градински дизайн

Градинска скара с кръгла форма

Идеи и вдъхновение за градинска скара

Скарата трябва да има здрава основа – за тази цел можете да изкопаете земята дълбочина 15-20 сантиметра на избраното място и да излеете бетонна основа. Но това не е задължително – чакълът може да се използва и като основа, или по -добре – завършена подова плоча с подходящ размер.

Стъпка 4: тухлете скара

Тухлена градинска скара

Оригинални дизайнерски идеи за градинска скара

Каменна барбекю градинска пергола в японски стил

Градинска скара от естествен камък и тухли

Идеи за дизайн на градинска скара

След това започвате да тухлите скарата – първите камъни се полагат върху основата с огнеупорен шамотен разтвор. Внимателната работа с нивелир и ъгъл е особено важна, за да бъде конструкцията стабилна. Всеки ред се полага с дължина от една четвърт до половин камък. С излишния разтвор – стига да не се е втвърдил, можете да запълните фугите.

Стъпка 5: Изградете пожарна повърхност и сегментирайте арката

Градинска скара необичаен дизайн

Модерна тераса на скара

Оригинална скара с градински дизайн

Оригинален градински дизайн, фурна на скара и пица

Място за барбекю на терасата

Следващата стъпка е да се тухли сегментната арка и огнената повърхност. Защитните шаблони, изработени от гипсокартон – за сегментната арка, се вкарват в скарата. Опората за камъните на сегментната арка също е направена от камъни. След това камъните се поставят върху защитните средства и се замазват. Има и слой камък, който гарантира стабилността на конструкцията и по -късно ще бъде използван като огнена повърхност. Още два реда камъни отстрани и един отзад ограждат зоната на пожара.

Стъпка 6: Инсталирайте скоби

Градинска скара DIY

модерна градинска скара

Градинска скара от естествен камък модерен дизайн

Зона за барбекю на терасата градинска скара модерна

Идеи за дизайн на градинска скара от тухли

Остава да инсталирате скобите за скарата. Като скоби се използват 4 поцинковани ютии. Те се поставят върху камъните от двете страни – разстоянието трябва да съответства на размерите на скарата. След това ютиите се закрепват с хоросан. Накрая има още три реда камъни – два отстрани и един на задната стена на скарата. И готово! Преди да използвате новата си градинска скара обаче, трябва да оставите конструкцията да изсъхне добре – седмица е достатъчна за това. Определено може да се каже, че изграждането на градинска скара е трудна задача – но резултатът определено си заслужава!