Направи си сам

Изградете или купете катереща рамка сами: за какво трябва да внимавате?

Рамката за катерене на децата с различен дизайн

Искате ли да изненадате децата си с рамка за катерене в градината, за да могат да играят повече на открито? Тогава нашият принос е точно за вас! Независимо дали искате сами да изградите скелето или да го купите готово, има някои важни детайли, на които трябва да обърнете внимание. Тук ще ви кажем кои са те и също така ще ви дадем много полезни съвети за проектиране на детска площадка в градината. Оставете се да се вдъхновите!

Рамка за катерене в градината прави децата щастливи!

Детска площадка в градината, децата създават страхотни идеи

Изградете схема за катерене сами

Рамка за катерене, дърво с две люлки

Детска площадка градинско оборудване за игра

Рамка за катерене дървена стена за катерене

Намерете подходящо място за катерене в градината

Рамката за катерене в градината ще създаде отлични възможности за игра на вашето потомство. Подходящ е за по -големи деца от 5-6 години – в противен случай съществува риск от нараняване. Можете да използвате скелето много лесно Поръчай онлайн. Но ако имате достатъчно свободно време и се радвате да правите интересни DIY проекти, можете да го направите сами! Освен вашите технически умения, имате нужда само от няколко материала за това, а изграждането е много забавно – опитайте сами, за да се уверите сами! Дори децата ви могат да участват, за да не се чувстват изоставени от работата. Който и от двата варианта да изберете, трябва да имате предвид някои много важни фактори. За да разберете какви са те, прочетете нататък!

Закупуване на катерушка: на какво да внимавате?

Децата купуват катерушки

Метални малки деца с рамка за катерене

Джунгла фитнес зала люлка пързалка градина детска площадка

Градинска люлка за катерене

Stilt house големи деца малка стена за катерене

Изградете рамка за катерене с къща на кокили с пързалка и люлка

Stilt house kids голям впечатляващ замък

Детска площадка градинска къща на кокил изградете сами

Stilt house високи катерещи деца

Рамка за катерене къща люлка пързалка детска площадка

Стените за катерене пясъчна детска площадка

Ако искате да закупите катерещата рамка, трябва да обърнете внимание на следното: Заоблени ли са всички ъгли и изпъкнали части? Има ли възможни капани за облекло или части от тялото? Безопасно ли е скелето за най -малките – има ли парапети, предпазни мрежи и т.н.? И не последно – разликата във височината между две нива не трябва да бъде повече от 60 см. Освен това оборудването за игра трябва да може да бъде здраво закрепено в земята – това гарантира максимална безопасност.

Особено важно е да се намери подходящо място за катерещата рамка. В идеалния случай това трябва да е на сянка или частична сянка, така че децата да не играят на силно слънце през лятото. Детската площадка не трябва да е твърде далеч от къщата, за да можете да наблюдавате малките. Препоръчва се също минимално разстояние от около 4-5 метра от съседната къща. Меката повърхност е много важна, за да се избегнат сериозни наранявания при падане. Пясъкът, чакълът или дървесният чипс са идеални за това, но можете да изберете и специална подложка за защита от падане.

Също така, не забравяйте да обясните на децата си всички възможни рискове, свързани с катеренето, и внимавайте да не носите дълги вериги и конци, когато играят.

Изградете сами катерушка – полезни съвети

Stilt house градина деца забавно

Изградете рамка за катерене с къща на кокили с пързалка и люлка

Изградете рамка за катерене как да го направите

Инструкции за изграждане на стена за катерене

Стълба къща със схема за изграждане на катереща рамка

Стена за катерене изградете градина

Използвайте мозайката

Изградете катерачни рамки от дървесина

Рамка за катерене дърво две люлки деца

се справете с акумулаторни отвертки

Стена за катерене, пластмасови дървени малки деца

Градина на къща на козина с прекрасен външен вид с катерушка

Ако искате сами да изградите катерачна рамка за децата си, препоръчваме да я използвате внимателно. Ако това е първата ви занаятчийска работа, не забравяйте да потърсите помощ от някой, който има опит с подобни проекти „направи си сам“. Защото що се отнася до децата, безопасността е на първо място, нали? Конструкцията, която изграждате, трябва да бъде наистина стабилна и да има товароносимост. Също така е важно да можете да използвате добре различните инструменти. За да изградите катереща рамка, вероятно ще ви е необходима акумулаторна отвертка, сгъваемо правило, мозайката, шкурка, винтови скоби, метален ъгъл от 90 градуса. Ако обичате да усвоявате нещо в свободното си време, вероятно вече имате тези инструменти. Тъй като трябва да работите с много дърво и да изпилявате дебели стълбове, когато изграждате катереща рамка, препоръчваме ви да използвате лентов шлайф, ако е възможно.

А що се отнася до инструкциите за изграждане – има редица творчески идеи, от които можете да избирате в Интернет. тук ние ви предлагаме вариант, който може да ви хареса. Можете да получите необходимите материали от магазина за хардуер.

Когато сте изградили катерачната рамка, трябва да се уверите, че тя отговаря на всички изисквания за безопасност. Можете да рисувате, лакирате и украсявате това, както искате, за да го направите още по -привлекателен за децата.