Направи си сам - направи си сам

Оригинален дизайн и възстановяване на мебели: как да го направя?

Рециклирането и реставрацията на мебели автоматично се свързват със старинни и ретро мебели. Всъщност можете да придадете на интериорния си дизайн съвременен вид чрез стилен завършек. Реставрацията на мебели често съчетава най -високо качество и много естетика в сравнително малък бюджет. Ако сте технически надарени и смели, можете да създадете уникално произведение на изкуството от нещо много просто. Кога обаче наистина си струва да реставрирате мебелите и коя е най -добрата стратегия за това, ще разберете в следващите редове. В края на статията ще намерите практически видеоклипове за препроектиране на мебелите.

С правилната обработка, реставрираната мебел може да бъде интегрирана във всеки интериорен дизайн

Възстановяване на мебели със синя боя

Рециклиране и украсяване на мебели за еднакъв дизайн

За да се възползвате от потенциала на рециклирането, трябва да сте стратегически умен. Ето един такъв добре обмислен начин на действие.

Стъпка 1 – съберете практични мебели за интериорен дизайн

На първо място, трябва да съберете стари и прости мебели за вашия интериорен дизайн, които ще ви послужат много добре в практическо отношение.

Не ги подбирайте по стил, а давайте приоритет на комфорта и ергономията. Съставете план и сглобете избраните мебели по такъв начин, че да се възползвате максимално от предимствата на съответния етажен план у дома.

Мебелите за рециклиране са екологично чисти и лъчезарни

Голям комплект за възстановяване на градински мебели

Стъпка 2 – вземете решение за конкретен стил

Посвещавате ли се на собствените си стилистични желания и предпочитания? Чувствайте се свободни да направите това, защото рециклирането на мебели може да доведе до най -големите и разнообразни резултати. Винтидж и ретро дизайнът е много популярен, но е мит, че това са стилистично ограничени. Точно обратното: Здрав стар диван или масивен дървен рафт може да се превърне в супер модерна, дори футуристична мебел с правилната обработка. Това може да се постигне чрез подмяна на тапицерията или правилното боядисване.

Възстановяването често създава наистина уникални елементи

Възстановяване на мебели - мебел с много чекмеджета

Стъпка 3 – Избор на материали и ръчни инструменти за реставрация на мебели

Реставрацията на мебели всъщност е страхотно хоби, от което дори бихте могли да се пристрастите. В началото някои проекти може да изглеждат като много работа, но в крайна сметка ще развиете необходимите умения. Вие автоматично ще вземете различни артикули и ще ги подправите по оригиналния начин, който искате. За да направите това обаче, трябва да имате под ръка набор от инструменти и консумативи. Най -добре е да направите списък с типичните дейности, които биха били подходящи във вашия случай. Купете подходящите материали и ръчни инструменти. Ще ви помогнем малко с някои примери и идеи!

Винтидж дизайнът е много популярен в ъпциклинга

Реставрация на мебели - модерни идеи модерни парчета

Препроектирайте горния клас дървени мебели

Този тип рециклиране е свързано с премахване на горния слой на мебелите – боя, лак, фурнир и препроектиране на това. Имате нужда от ръчни инструменти като опъващи колани, длета, средства за отстраняване на бои, шпатули, шкурка, винтови скоби. В зависимост от стила, който искате да постигнете, имате нужда от лепило за дърво или различни други акрилни бои или видове лакове за обработка на повърхностите. Можете също така да използвате креда боя или различни лакове за дърво.

Можете дори сами да управлявате обновяването на мека мебел

Реставрация на мебели - идеи за мека мебел

Upcycling с тапицерия

Опитните майстори сред вас дори биха могли да се справят без професионална помощ по такива проекти. Ако обаче често искате да претапицирате различни мебели, трябва да донесете у дома професионална шевна машина за по -груб текстил. Вие също трябва да имате готови кадри. Купете текстил в желания цвят и текстура, за да постигнете желания от чисто естетична гледна точка стил.

Цветната мента подчертава много добре чара на ретро мебелите

Реставрация на мебели - страхотен син цвят - страхотни идеи

Общи ръчни инструменти за малки идеи „направи си сам“

Категорията ъпциклинг и реставрация на мебели може да включва и най -малките декоративни идеи. Старите маси, столове или дивани могат да бъдат разглобени или да получат съвсем различна функция. Сега те биха могли да се използват като рафт. В допълнение, техните части могат да бъдат разглобени и събрани за нови проекти „направи си сам“. Например, интересни елементи от стари дървени мебели могат да се използват като художествени декорации за стени. За такива проекти се нуждаете от общи инструменти като бормашини, лепилни или режещи инструменти.

В детската стая винаги искате нещо оригинално! Upcycling е перфектен тук!

Възстановяване на мебели - страхотни идеи за интериорен дизайн

Комбинирайте професионални ъпциклинг и дизайнерски мебели

С модерните мебели за мебели можете да постигнете много високо ниво на професионализъм в изпълнението. В много случаи те биха могли да се считат за ценни дизайнерски произведения. Разбира се, те също могат да се комбинират чудесно с други такива. Така че с малък бюджет можете да постигнете безпроблемна, модерна работа по интериорен дизайн, като реставрирате мебели и умело ги съчетаете с висококачествени идеи за луксозен дизайн. Разгледайте нашите приказни примери и се уверете сами. Вижте и следните примери!

С правилния дизайн дори много антична мебел изглежда доста модерна

Реставрация на мебели - страхотен интериорен дизайн

С upcycling стаята беше подправена с такива шарки

Реставрация на мебели - модерни стикери

Още една страхотна идея за градината

Идеи за декорация на мебели за възстановяване с мебели за рециклиране

Стари мебели с нова функция – но това е вълнуващо!

Мебели Възстановяване на три страхотни мебели

Няма да го намерите като истинско луксозно парче?

Възстановяване на мебели зелено парче - страхотен дизайн

Почти всеки би могъл да направи такова устройство за съхранение у дома

Мебели Възстановете модерното място за съхранение с чудесен дизайн

Тук виждаме идея за елегантна спалня!

Вентилатор за платно за възстановяване на мебели

Този проект е почти като магия

Подобряване на идеите за реставрация на мебели

Страхотен дизайн с много модерен външен вид

Мебели за възстановяване на обзавеждане на апартаменти

Кои столове вървят добре със селски дизайн с модерни функции

Идеи за стол реставрация на мебели

Какво ще кажете за мебели за рециклиране за хола??

Възстановяване на мебели на маса на колела

Тази подложка е практична и същевременно доста елегантна

Страхотна реставрация на дизайнерски мебели