Направи си сам - направи си сам

Как можете да почистите сребърни бижута? – Това са най -добрите домашни средства за това

Среброто е универсален метал с красив и мек блясък и е идеален за елегантни бижута и аксесоари. За съжаление, среброто е доста чувствително в сравнение с много други метали и може бързо да потъмнее и да получи черни петна. Почистването на сребърни бижута също може да бъде малко плашещо, защото е толкова деликатно. Не е нужно обаче да сте професионалист или да използвате скъпи инструменти, за да почистите сребърните си бижута.

Как можете да почистите сребърните си бижута?

Почистване на сребърни бижута домашни средства бижута сребърно почистване

Не е трудно да се досетите защо среброто е един от най -популярните материали за бижута. Неговият красив блясък и гъвкавост придават на благородния метал специален характер. И все пак много от нас пренебрегват всички красиви сребърници в кутии за бижута и те бързо губят блясъка си. Така че среброто има едно отрицателно качество – бързо оцветява.

Това се случва, когато кислород или сяра влизат в контакт със сребро. След това те се комбинират химически с повърхността му и правят среброто да изглежда мръсно или обезцветено.

Какъв метал е среброто?

Използвайте домашни средства за почистване на сребърни бижута

За щастие, сребърните бижута могат да се почистват лесно и бързо с помощта на прости домашни средства. Всичко, което трябва да направите, е да научите няколко факта за среброто и да следвате тези съвети и трикове как да се грижите и почиствате сребърни бижута. С това най -добро ръководство ще бъдете готови да носите отново страхотните си сребърни бижута в целия им блясък!

Насладете се на блясъка на вашите сребърни бижута!

Почистване на сребърни бижута домашни средства

Сребърните бижута трябва да се съхраняват правилно

Почистване на сребърни бижута Домашни средства Съхранение на бижута Почиствайте сребро сами

Факти за стерлинговото сребро (925 сребро)

Познаването на няколко технически термина ще ви помогне да разберете физическите свойства на вашите сребърни бижута и как да се грижите за тях. Чистотата на метала определя колко гъвкаво и меко е среброто и колко бързо ще потъмнее.

Стерлинговото сребро се състои от 92,5% сребро и 7,5% легиран метал, обикновено мед, а поради съдържанието на мед е много по -твърд от финото сребро (999 сребро) и традиционно се използва за производството на сребърни бижута и сребърни прибори за хранене.

Сребърните бижута са изработени от стерлингово сребро

Сребърни бижута чисти домашни средства бижута сребърни пръстени Сребърни бижута почистване домашни бижута сребърни почистващи сребърни пръстени

Почистване на сребърни бижута – съвети

Ако носите много сребърните си бижута, това няма да потъмнее. Маслата в кожата ви „почистват“ среброто и го правят да изглежда блестящ.

Контактът с домакински химикали, пот, каучук, хлорирана вода или вещества, съдържащи сяра (например майонеза, яйца, горчица, лук, латекс, вълна) противодейства на това и среброто потъмнява бързо. Следователно е препоръчително да не носите сребърни бижута, докато вършите домакинска работа. Директната слънчева светлина също причинява потъмняване на среброто, така че свалете сребърните си бижута преди плуване и слънчеви бани. Козметиката, продуктите за коса и парфюмите също са „врагове“ на среброто.

Погрижете се правилно за вашите сребърни бижута

Почистване на сребърни бижута Домашни средства Полиране на бижута

Грижете се добре за сребърните бижута

Можете просто да полирате сребърни бижута, ако не са потъмнели твърде много. Полирането е най -добрият начин за почистване на окислено сребро. Но среброто е меко и може лесно да се надраска. Така че най -добре е да имате специален Сребърна кърпа за почистване използвайте. Фланел без влакна, микрофибър или друга мека и неабразивна кърпа също ще е подходяща. Не използвайте хартиени кърпи или носни кърпички, за да изгладите бижутата си, тъй като те съдържат влакна, които могат да надраскат среброто. И бъдете внимателни със сребърни предмети, тъй като прекомерното полиране може да премахне покритието.

Моля, не забравяйте да полирате!

Почистване на сребърни бижута Домашни средства Бижута за почистване на бижута Направете сами сребърното почистванеСребърни бижута чисти домашни средства сребърна кърпа за почистване

Ако сребърните ви бижута са потъмнели силно и нямате време да ги почистите, занесете ги на професионален почистващ препарат за сребро. Много стари, крехки или ценни бижута също трябва да бъдат почистени от професионалист.

Почистете сребърните бижута с домашни средства

Ако полирането със сребърна кърпа за почистване не е достатъчно, можете да направите свой собствен екологично чист препарат за сребро. За това ви трябват само съставки от вашата кухня.

След като използвате почистващ препарат, изплакнете обилно сребърните си бижута с течаща вода или чиста, влажна кърпа. Това е особено важно за детайлни или гравирани части. След това подсушете частите с кърпа от микрофибър, за да предотвратите образуването на петна от вода.

Направете почистване на сребро от домашни средства

Почистване на сребърни бижута домашни средства

Какво можете да използвате за почистване на сребърни бижута?

Сапун и вода

Топлата вода и мекият сапун за миене на съдове без амоняк и фосфати трябва да са вашата „първа помощ“. Използвайте сапун и вода, преди да използвате някой от методите, изброени по -долу.

Почистете сребърните бижута със сапун и вода

Почистване на сребърни бижута домашни средства бижута почистване на сребро правят сапун и вода

Резултатът

Сребърни бижута чисти домашни средства бижута сребърна верига

Сода за хляб и вода

Можете бързо да смесите паста от сода за хляб и вода. След това нанесете малко от него върху сребърните бижута и го изгладете с чиста кърпа. За гравирани, перфорирани или детайлни предмети, разредете пастата с малко повече вода, като използвате чиста четка за зъби с мека четина. Оставете сребърните бижута под топла течаща вода за няколко минути, за да ги изплакнете и подсушете със суха кърпа.

Смес от сода и вода се използва и за почистване на сребро

Почистване на сребърни бижута Домашни средства Сребърно почистване сами Направете сода за хляб и водаПочистване на сребърни бижута домашни средства почистване на бижута от сребърни пръстени

Зехтин и лимонов сок

Смесете половин чаша лимонов сок с чаена лъжичка зехтин в купа. Потопете чиста кърпа в разтвора и я изцедете, за да не капе, след това изгладете среброто. Накрая изплакнете и подсушете сребърните бижута.

Можете също да използвате зехтин и лимонов сок, за да почистите сребърните си бижута

Сребърни бижута почистване домашни средства бижута сребърно почистване лимонов сок зехтинСребърни бижута чисти домашни средства бижута разлика

Бял оцет и сода за хляб

Използвайте този нежен почистващ препарат, за да почистите силно замърсени сребърни бижута. Направете разтвор от половин чаша бял оцет и две супени лъжици сода за хляб и оставете среброто да кисне два до три часа. След това можете да го изплакнете и подсушите.

Тези съставки също се оказват почистващи препарати за сребро

Почистване на сребърни бижута домашни средства бижута почистване на сребро правят сода за хляб оцетСребърни бижута почистване домашни средства бижута сребро почистване разлика

Сода за хляб, сол, алуминиево фолио и вряща вода

Можете да използвате проста химическа реакция, за да почистите сребърните си бижута: всичко, от което се нуждаете, е малко сода за хляб, сол и алуминиево фолио. Покрийте тиган с алуминиево фолио (с матова страна надолу). Поставете сребърните парчета върху алуминиевото фолио. След това изсипете парчетата вряла вода, докато се покрият, като добавите по 2 супени лъжици сода за хляб и сол. Разбъркайте разтвора, за да се разтвори содата за хляб. Извадете сребърните бижута от горещата вода с клещи за салата и изплакнете с чиста вода, след това подсушете и полирайте с мека кърпа. Вола! Сребърните ви бижута отново блестят като чисто нови.

Смесете няколко съставки и се насладете на отличен резултат

Почистване на сребърни бижута Домашни средства за бижута Почистване на сребро със сода за хлябСребърни бижута почистване домашни средства бижута сребърно почистване алуминиево фолио

Добавете гореща вода

Почистване на сребърни бижута Домашни средства Направете си сребърно почистване на бижута

Можете също така да почистите сребърни прибори за хранене

Почистване на сребърни бижута Домашни средства Сребърни прибори за хранене Пригответе сребро сами

Ако вашите сребърни парчета са потъмнели много упорито, можете да използвате тези процедури едно по едно, за да изглеждат отново блестящи.

Добре обгрижваните сребърни бижута могат да ви донесат години радост и удоволствие и дори да служат като семейно наследство. И разбира се среброто е ценно. Така че не чакайте сребърните бижута да потъмнят и носете сребърните си съкровища. Ето как давате нов живот на бижутата си!

Накарайте сребърните си бижута да блестят!

Сребърни бижута чисти битови средства бижута опетнени сребърни бижутаКак да почистите сребърни бижута Използвайте домашни средства Извършете почистване на сребро сами