Направи си сам, мебели

Изграждане на стол за хранене: интересен проект „Направи си сам“ за родители

Изградете свой собствен стол за малки деца

Детските столчета за хранене или така наречените учебни кули са много практично нещо за родителите. Малките деца са особено енергични и искат да участват във всички дейности на родителите си, като готвене. Ако се притеснявате, че детето тича наоколо, докато сте в кухнята и се наранява, тогава определено имате нужда от столче за хранене. Това е достатъчно високо и толкова безопасно, че малкото може да ви помогне и да допринесе – без риск от падане. В тази публикация ще ви покажем как можете да изградите учебна кула от две табуретки на IKEA. Този лесен DIY проект е просто чудесен за родители с малки деца и се надяваме да ви хареса!

Изградете стол за хранене от два табуретки IKEA

Детски стол за хранене, домашно приготвен прекрасен вид

Нашите инструкции за изграждане на детски столчета са толкова прости, че са подходящи и за неквалифицирани майстори. Няма триони и всички необходими материали могат да бъдат получени от IKEA. Пълният списък може да се намери по -долу:

 • 1 ИКЕА Висока ODDVAR
 • Табуретка BEKVÄM, в бяло
 • бял лак за дърво – 500 мл
 • пакет IKEA дръжки или копчета GUBBARP
 • Дървена дъска – 32 х 36 см; Дебелина 2,5 см
 • Акумулаторна отвертка
 • Четка за рисуване
 • 2 винта за дърво – дълги 4 см, дебели 4-5 мм, с дебела глава на винт
 • 4 винта за дърво – дълги 4 см, дебели 4-5 мм
 • 6 винта за дърво – 3 см дълги, 3 мм дебели
 • Мебелно фолио
 • ножици

Изградете учебна кула за детето сами: прости инструкции

Изграждане на мебели IKEA с вашето дете

Първата стъпка е да сглобите табуретката ODDVAR според инструкциите. Оставете седалката и напречната скоба. Отворената страна без напречна скоба всъщност е предназначена за влизане на детето.

Сглобете табуретката IKEA Oddvar

След това също трябва удобно да завиете стъпалото заедно, като следвате стъпките в инструкциите. Също така пропуснете горната седалка.

Сглобете табуретка от IKEA

Сега боядисайте табуретката ODDVAR два или три пъти напълно бяла и я оставете да изсъхне напълно. След всяко боядисване трябва да изчакате достатъчно, докато слоят боя се втвърди и след това да продължите с работата си. По този начин също боядисвайте едната страна и страничните части на дървената дъска и ги оставете да изсъхнат добре. Другата страна не трябва да бъде боядисана, защото по -късно ще поставите върху нея мебелното фолио.

покрийте с мебелно фолио

Следващата стъпка е да отрежете две части от залепващия филм – едното за едната страна на дървената дъска, а другото – за стъпаловидната повърхност на табуретката BEKVÄM. Нарежете филма така, че да отива точно до ръба на покритата зона, но да не стърчи. В противен случай мебелното фолио бързо ще се свие нагоре по време на употреба. Накрая залепете филма върху двете дъски.

Направете сами учебната кула

След това обърнете табуретката ODDVAR с главата надолу и поставете лакираната и залепена дървена дъска върху нея. Сега завийте дъската към табуретката с 4 см дълги винтове за дърво. Трябва да издърпате винт във всеки крак – през дъската отгоре. След това поставете табуретката с главата надолу върху табуретката, така че разстоянието отляво и отдясно да е същото. Отпред – към стъпалото, разстоянието трябва да е по -малко, отколкото отзад – с около 2 см. Сега завийте двете части заедно с винтовете за дърво с дебелата глава. При това ги издърпайте в двата отвора, предвидени на табуретката. Не използвайте предоставените винтове IKEA, защото те се нуждаят от челен вятър.

Как да изградите стол за хранене

Сега учебната кула е почти завършена – все още трябва да прикрепите дръжките или копчетата отстрани. Те се използват за окачване на кърпи, кухненски прибори на детето и т.н. Трябва да ги завиете от лявата и дясната страна на табуретката, като частично използвате предварително пробити отвори на IKEA. Препоръчваме да бъдете много внимателни, за да не счупите тънката дъска. Използвайте 3 см дълги и 3 мм тънки винтове за дърво за тази цел и изпълнете задачата с двама души – един от тях може да погледне, когато върхът на винта излезе от другата страна и да държи дръжката / бутона директно срещу него, така че да не отломка. И така, столчето за хранене е вече готово!

Учене на бутони за затваряне

Препоръчваме ви да не оставяте детето без надзор с завършената учебна кула, за да не се катери само по нея. Също така поставете това директно върху работния плот в кухнята, така че кулата да не може да се преобърне.

Учебната кула изгражда необходимите материали

Табуретка IKEA Hacks

Детски стол за хранене с два табуретки

Учебна кула бяла купена готова

Поставете учебната кула върху работния плот

Инструкции за изграждане на учебна кула

Изграждане на учебна кула с табуретки IKEA

Практична кухня с детски стол

IKEA Hacks стол за хранене

Направете свой собствен стол за хранене

Сглобете мебелите на IKEA сами

IKEA Bekväm табуретка

Бебешки столчета за жирафи сладки

Домашен стол за хранене

Безопасност на високите столове

Учебна кула за помощ за малки деца

Инструкции за лесен стол за хранене

Табуретката Bekväm е много практична IKEA

Проектирайте своя собствена учебна кула за малки деца

Инструкции за изграждане на стол за хранене

Изградете свой собствен стол за хранене