Направи си сам, градина

Изграждане на билка охлюв – идеи и практически съвети

Билковият охлюв не само ще разкраси вашата градина с атрактивния си вид. Всъщност е наистина полезно, защото ви позволява да отглеждате голямо разнообразие от различни билки на малко пространство. В тази статия ще намерите подробни инструкции и много практически съвети как да изградите билков охлюв. Нека това ви вдъхнови!

Изградете билка охлюв – инструкции

Изградете сами билков охлюв

Инструкции за изграждане на билкови охлюви

Билков охлюв атрактивен вид

оригинален градински дизайн изграждане на билка охлюв

Билкови охлюв творчески DIY идеи

интересна билка охлюв от габиони

Билков охлюв камък

интересен билков охлюв от тухли

Билкови спираловидни габиони

Творчески идеи за дизайн на билкови охлюви

Така наречените „билкови охлюви“ или „билкови спирали“ са популярни и разпространени от години. Както бе споменато по -горе, те не само създават красива атмосфера в градината, но и позволяват да се засаждат различни билки заедно в ограничено пространство, които също имат различни изисквания за местоположение. Всички видове растения намират място в билковия охлюв-от лавандула, розмарин и други средиземноморски билки, които харесват бедни на хранителни вещества и сухи почви, до видове като мента, които се нуждаят от влажна и богата на хранителни вещества почва, за да растат оптимално. С нашите подробни инструкции можете да изградите такава атрактивна билка охлюв стъпка по стъпка. Просто прочетете нататък!

Изберете правилното място

Инструкции за изграждане на билкови охлюви

Пригответе DIY билкови смеси за засаждане на охлюви

Инструкции за сглобяване на билкови охлюви

Билков охлюв, направен от габиони

Билков спираловиден естествен камък

атрактивен билков охлюв от камък

Билков охлюв с декоративно езерце

Билков охлюв DIY инструкции

Билкови спирални тухли

Билков камък от охлюв оригинален дизайн

Повечето билки обичат слънчевата светлина и топлината, затова е най -добре да изберете слънчево място в градината, ако искате да изградите билков охлюв. Вашата „билкова спирала“ не трябва да е твърде малка, за да могат растенията да растат оптимално – за около дванадесет билки в приблизително 80 сантиметра висок билков охлюв, минималният диаметър трябва да бъде не по -малък от 3 метра, което всъщност съответства на площ от Около 7 квадратни метра.

Начертайте очертания и поставете чакълена основа

Билкови охлюв декоративно езерце творчески дизайнерски идеи

Изградете билка охлюв

Билков спираловиден класически вид

Билкови спирални градински дизайнерски идеи и вдъхновения

Билков охлюв атрактивно декоративно езерце

Следващата стъпка е да „нарисувате“ очертанията на билката охлюв. Използвайте колове и опъната нишка – спиралата трябва да се отваря на юг. След това е необходимо да се изкопае земята с лопата – дълбочината не трябва да бъде повече от 40 сантиметра. Изгладената зона трябва да бъде удължена два пъти по -дълбоко, защото е запълнена със слой чакъл с дебелина около 10 сантиметра – това е основата на стената и в същото време гарантира, че няма да се наводнява по -късно.

Изградете каменна стена

Идеи за дизайн на билкови охлюви

оригинална билка охлюв от камък

Създайте сами билковата спирала

домашен билков охлюв

Идеи и вдъхновения за охлюви от билки

Билкова спирала, изработена от камък

След като сте поставили чакълената основа, е време да изградите стената. Поставете първия ред камъни под формата на спирала с два завоя и постепенно изградете спирална защитна стена. За тази цел можете да използвате естествени камъни или клинкерни камъни, които са поне дебели като юмрук. Фугите между отделните камъни могат да бъдат засадени например с мащерка или Dost – това би придало на вашата защитна стена красив, естествен локомотив. А полезни животни, като гущери или охлюви, ще намерят подслон в цепнатините в стената.

Пригответе почвени смеси

Идеи за дизайн на билкови охлюви

атрактивни билки охлюв DIY идеи

Пригответе почвени смеси

Създайте билка охлюв

След това трябва да запълните останалата площ с чакъл. Слоят трябва да е с дебелина около 50 сантиметра в сърцевината и тази дебелина постепенно да намалява – до края на спиралата. В резултат на това получавате атрактивен билков охлюв, чиято вътрешна точка е трябвало да достигне височина около 80 сантиметра. В никакъв случай не трябва да използвате нормална градинска почва за запълване на спиралата – различните видове билки обичат да имат различни видове почва и трябва да създадете условия, които отговарят на нуждите на отделните растения. Затова най -доброто решение е да се използва специална смес от пясък, компост и почва. Например, можете да създадете четири нива на влага. Най -горната трябва да е подходяща за суша -обичащи растения – половината от градинската почва се шлайфа за тази цел. Делът на пясъка трябва постоянно да намалява към дъното – вместо това към почвата се добавя повече компост. И в края на спиралата трябва да имате смес, която е само почва и компост.

Заключителни довършителни работи

Изградете сами билков охлюв

Идеи за градински дизайн билка спирала

Билков спираловиден атрактивен вид

Билкови охлюви габиони

Изградете билка охлюв

Ако искате да изградите билков охлюв, добра идея е да създадете малко, декоративно езерце в края на спиралата. За тази цел можете или да използвате сглобяемо езерце, поставено в съответно голям отвор, или да поставите облицовка за езерце. И след като сте засадили билките, вашият билков охлюв ще изглежда наистина фантастично!