Направи си сам, градина

Изградете своя собствена оранжерия: прости инструкции и съвети

потънал парник класически вид

В тази статия предлагаме творческа идея за хора, които обичат да овладяват в свободното си време – сами да построят оранжерия! Защото оранжерията е необходима за всяка градина – можете да отглеждате пресни плодове и зеленчуци там през цялата година или да държите цветята си в нея през зимата, за да не замръзнат до смърт. По -долу ще намерите подробни инструкции как сами да изградите оранжерия и кои са най -важните условия за това. Нека това ви вдъхнови!

Изградете своя собствена оранжерия – подготовка

Домашен оранжерия модерен вид

Оранжерия здрава стомана и стъкло

Прости инструкции за сглобяване на оранжерия

Ползи за изграждането на оранжерия за градината

Направи си сам идеи за изграждане на градинска оранжерия сами

Изграждането на оранжерия сама по себе си всъщност е трудна задача и освен ако не сте опитен майстор, направи най-добре, оставете това на професионалистите. Първо, трябва да знаете какъв вид оранжерия искате във вашата градина: студена къща за разсад, където температурата не надвишава 12 ° C; закалена оранжерия, която може да се използва целогодишно, или по -скоро топла къща за растения със специални нужди, като портокали, лимони и т.н., също открийте други предложения, които също биха ви харесали. Второ, важно е да се намери идеалното място за оранжерията – тя трябва да бъде защитена от вятъра и евентуално ориентирана на юг.

Изградете своя собствена оранжерия – необходими материали

Голяма оранжерия, стабилна конструкция

Изградете свои собствени оранжерийни необходими материали

Съвети и насоки за изграждане на оранжерии

Изградете своя собствена оранжерия стъпка по стъпка

За да изградите сами класическа оранжерия според нашите инструкции, имате нужда от следните материали:

• 8 квадратни дървета, дълги 200 см

• 8 квадратни дървета, дълги 100 см

• 7 квадратни дървета, дълги 90 см

• 4 квадратни дървета, дълги 150 см

• 4 квадратни дървета, дълги 55 см

• 1 квадратно парче дърво, с дължина 160 см

• 2 квадратни дървета, дълги 92,5 см

• 28 прави винтови куки, 3,5 × 40 мм (M4)

• 8 широки ъгъла, 40x40x40 mm

• 28 Ӧсен

• Винтове за дърво, 5 × 80 мм

• парников филм

• Покривен филц

• Грунд за дърво

• нокти

Изградете своя собствена оранжерия – подробни инструкции

Изградете свои собствени оранжерийни творчески идеи „Направи си сам“

Изградете свои собствени оранжерии полезни съвети

Изградете своя собствена оранжерия Подготовка

Направи си сам идеи за изграждане на оранжерия

Изградете своя собствена оранжерийна схема

Първо внимателно грундирайте дървесината, за да я направите устойчива на атмосферни влияния и я оставете да изсъхне добре. Квадратният дървен материал с дължина 200 см трябва по -късно да бъде вкаран в земята, така че да ги покриете с височина около 30 см с покривен филц. Основната конструкция се състои от четири еднакви елемента. За всеки имате нужда от 6 квадратни дървета – два с дължина 200 см, един с дължина 150 см, един с дължина 55 см и два с дължина 100 см. Завийте квадратното дърво с дължина 150 см към 2 -метровите парчета дърво под прав ъгъл. Използвайте ъглова връзка. След това парчето дърво с дължина 55 см се закрепва с винт в средата на късото парче дърво. Наклоненият покрив е оформен от два квадратни дървета с дължина 1 метър. Те трябва да бъдат отрязани върху съответния скос в единия край и фиксирани по такъв начин, че да се създаде ъгъл от 90 ° на върха. Повторете същия процес за другите три елемента.

Изрежете и закрепете парниковия филм

Изградете своя собствена оранжерия

Изградете сами оранжерия за градински дизайн

Инструкции за изграждане на оранжерия „направи си сам“

Лесни инструкции за оранжерия DIY

Изградете свои собствени оранжерийни предимства

След това трябва да покриете всеки елемент с парников филм – за тази цел ще използвате пирони. Това ще бъде задната стена на вашата оранжерия. Сега изрежете три ленти от фолио за страничните стени – те трябва да са около 570 × 90 см и да се простират от едната страна до другата на оранжерията. В средата на двата външни листа от фолио трябва да фиксирате квадратните дървен материал с дължина 92,5 см, а по краищата също и дървения материал с дължина 90 см с пирони. Заковайте трите квадратни дървета, дълги 90 см, към средния панел. Поставете фолиото по ръба и сгънете парчетата дърво пет пъти в краищата, така че да бъдат напълно покрити с фолио в края. За да може фолиото да бъде прикрепено към дървената рамка, трябва да прикрепите капси по краищата му на достъпна височина – 8 отвора са достатъчни на лист фолио. Също така трябва да изрежете фолио за стената на оранжерията. На горната част е фиксирана с пирони, а на долната – с 4 очи. Последното квадратно дърво с дължина 1 метър също е приковано към долния край на листа.

Настройте оранжерията

Самостоятелно изградена оранжерия

Изградете своя собствена оранжерия как да го направите

Създайте свои собствени оранжерийни съвети и трикове

Лесно ръководство за оранжерия „направи си сам“

Оранжерия малък DIY

И накрая, оранжерията остава да бъде създадена. Поставете четирите елемента в земята на разстояние 85 см, така че покривният филц да не се вижда повече. Листовете филм се поставят върху дървеното скеле и се фиксират на покрива с пирони. Накрая завийте винтовите куки в дървото на височината на очите и окачете плочката. Вашата самостоятелно изградена оранжерия вече е готова!