Направи го сам

Досадни петна – премахнете досадните петна от килима си, като използвате екологично чисти методи!

Досадни петна килим диван синя маса хол диван кожена камина телевизияДосадни петна – премахнете досадните петна от килима си, като използвате екологично чисти методи!

Искате ли да премахнете досадните петна от килима? Сигурен съм, че всички оценяваме комфорта да имаме чист килим у дома. Но истината е, че обикновено зад това стои много работа.

Но премахването на тези досадни петна от килима ви може да бъде по -лесно, отколкото си мислите.

С какво работи това Като пример за ефективно средство за защита, ще ви дам тази рецепта: ¼ чаша оцет, 1 чаена лъжичка сапунена чиния, топла вода и всичко това в бутилка със спрей. Можете да премахнете много петна в домакинството по този начин.

Внимание:

Преди да премахнете петно ​​от килима си, не забравяйте да опитате разтворителя някъде. Прочетете и инструкциите за почистване от производителя на килими. Когато става въпрос за антични килими, винаги трябва да потърсите съвет от експерт.

Досадните петна – откъде идват?

1. Храна и напитки

2. Домашни любимци

3. Деца

4. Мръсотия, масло и катран

храна и напитки

Човек често трябва да се бори с петна на някои невнимателни ядещи и пиещи. Можете да използвате няколко прости метода, за да накарате петна да изчезнат.

В допълнение към описаната по -горе смес, има и други ефективни подходи. Например, чист водороден пероксид може да се използва върху много светли килими. След това трябва да премахнете зоната с голямо количество газирана вода. За да се предпазите от повреда, първо изпробвайте малки площи.

Можете да премахнете дъвка, като поставите кубчета лед в найлонов плик.

Съвет: не трябва да търкате петна. Така той може да проникне по -дълбоко в тъканта. Вместо това изтрийте няколко пъти.

За да премахнете всякакви обидни миризми, поръсете с газирана вода

Досадни петна Килим Куче Хол Диван Възглавница Настолна лампа

Домашни любимци

Това често са най -големите врагове на вашия килим.

Първо трябва да изтриете мокрите петна и едва след това да нанесете почистващия препарат за килими. За да премахнете всякакви обидни миризми, поръсете с газирана вода.

Сухо ли е петното? Навлажнете го с топла вода!

Съвет: Парцалът трябва да е чист и светъл на цвят. Веднага след като се замърси, трябва да се смени.

Времето за игра може да бъде лошо за килимите

Досадни петна килим детска стая килер легло

деца

Времето за игра може да бъде лошо за килимите. Но за повечето петна имаме подходящи решения, готови за вас.

Тебешир: Всички споменати по -горе методи „направи си сам“ ще бъдат полезни за това. Ако кредата се е стопила в килима, идеята за сладолед може да бъде много полезна.

Мастило или боя: Трябва да изтриете свежата боя възможно най -скоро, преди да изсъхне. Най -добрият начин да направите това е с кърпа, напоена с алкохол. Повторете това, докато петното изчезне. Изплакнете с топла вода.

Лепило: Можете да използвате средство за отстраняване на лак за нокти, за да разрешите ситуацията тук. Нанесете и изтрийте.

Кръв: Тук винаги трябва да използвате студена вода. Топлата вода позволява на петното да проникне по -дълбоко в тъканта. Смесването на оцет и вода също може да помогне много.

Те имат килими, които изглеждат така, сякаш са изгубени завинаги поради мръсотия?

Досадни петна килим стълбище коридор

Мръсотия, масло и катран

Имате ли килими, които изглеждат така, сякаш са изгубени завинаги поради мръсотия? Без паника! Ето няколко решения за вас!

Мръсотия и кал:

Първо отстранете повърхностните замърсявания с прахосмукачката. Сега нанесете почистващото средство за килими и разтрийте.

Масло и мазнини:

Нанесете царевично брашно върху петното. Това абсорбира мръсотията. Изчеткайте зоната с четка за замърсяване. Сега използвайте прахосмукачката отново, за да премахнете брашното.

Катран: Първо трябва да разтриете петното, за да премахнете замърсяванията по повърхността. След това трябва да нанесете почистващо средство за килими и да почистите останалата част.

Как изглежда? Искате ли да изпробвате тези нови начини да се отървете от досадните петна и да спестите малко пари за професионални компании? Пожелавам ти успех!

Деби Баснет, Винтидж скаутски интериори, TerraCotta Properties, Александър Джонсън фотография, Художествени дизайни за живеене, Tineke Triggs