Намаляване

Намаляване

Диета Дюкан – яжте протеини и отслабвайте успешно!

Плюсове и минуси на диетата на Дюкан

Искате ли да отслабнете с няколко килограма и търсите подходяща диета? В тази статия ви запознаваме с прочутата диета на Дюкан, при която консумирате предимно протеини и избягвате въглехидратите. Какви са ефектите върху тялото, можете ли да отслабнете толкова успешно и има ли риск от йо-йо ефекта? Намерете отговорите на всички тези и други важни въпроси по -долу! В тази публикация ще ви предоставим полезна информация за предимствата и недостатъците на тази нисковъглехидратна диета, за да можете да решите дали е добра за вас или не. Препоръчваме ви също да потърсите съвет от диетолог. Забавлявайте се, докато четете!

Диета Dukan: какво означава това??

консумират повече протеини и мазнини

Отслабнете с нисковъглехидратна диетична пирамида

Рецепти за готварска диета на Дюкан

Диета на Дюкан Пиер Дюкан

успешни съвети за отслабване

Диетата Дюкан носи името на своя основател – френския диетолог д -р. Пиер Дюкан. Както бе споменато по -горе, става дума за диета, при която почти напълно се освобождавате от мазнини и въглехидрати и консумирате предимно протеини. Диетата Дюкан е наистина известна, но и много противоречива и често се сравнява с друга, не по -малко известна диета – диетата на Аткинс.

Книгата на Пиер Дюкан, озаглавена „Не знам как да отслабна“, бързо го направи известна в международен план и беше публикувана в 32 държави. Последователите на неговата хранителна философия всъщност се наричат ​​„дуканци“. И тази философия е свързана с четири важни фази. В допълнение към диетата, трябва да пиете поне 2 литра вода на ден и да включите 20 минути упражнения в ежедневието си. По този начин можете да отслабнете без усилие и без глад. Или поне така обещава Дюкан. А какво всъщност представлява диетата, можете да разберете по -долу!

Фаза 1: Фаза на атака

без сладкиши и захар

не яжте бързо хранене

Обучение по диета Dukan

Съвети за отслабване

Диетата Дюкан яде повече протеини

Първата фаза на диетата се нарича “фаза на атака”. Трябва да определите мечтаното си тегло, т.е. колко килограма искате да отслабнете. Следва драстичната промяна в диетата, която изключва всички въглехидрати и мазнини от менюто ви. Има списък с 72 храни, богати на протеини, на които да се придържате. Храните с високо съдържание на въглехидрати като ориз, тестени изделия и хляб и дори плодове и зеленчуци са забранени по време на тази фаза. Продължителността на тази фаза е една седмица.

Фаза 2: Фаза на укрепване

Правете диетични упражнения по Дюкан

Диета Dukan Пийте много вода

Идеи за вкусни рецепти на Dukan Diet

Диета Dukan с ниско съдържание на въглехидрати

Яжте храни, богати на протеини

Следващата е фазата на укрепване. По време на това списъкът с разрешени храни се допълва с 28 плодове и зеленчуци с ниско съдържание на захар. Въглехидратите все още са напълно забранени. Все още нямате право да ядете плодове и зеленчуци в продължение на няколко дни. Тази фаза продължава 100 дни и до края трябва да сте достигнали идеалното тегло.

Диета на Дюкан Фаза 3: Фаза на стабилизиране

Dukan Diet повече упражнения джогинг

Здравословна диета за отслабване

Отслабнете идеи за вкусни рецепти

Запържено пържено месо със зеленчуци

Фитнес за отслабване

Третата фаза се нарича „фаза на стабилизиране“. По време на това са разрешени някои храни, които съдържат нишесте, като пълнозърнести храни, сирене, плодове. Има и специални дни, когато трябва да ядете само протеини. Целта по време на третата фаза е да се поддържа идеалното постигнато тегло и да се избегне нежелания йо-йо ефект. Тази фаза продължава 150 дни.

Фаза 4: Фаза на поддръжка

диета с ниско съдържание на въглехидрати яжте само протеини

диета с ниско съдържание на въглехидрати отслабва

диетична закуска с ниско съдържание на въглехидрати

Dukan диета пържено месо вкусно

отслабнете бързо

Последната е фазата на поддръжка, по време на която трябва да включите 3 супени лъжици овесени трици в ежедневната си диета. Смлените овесени ядки са известни със засищащия си ефект и в стомаха увеличават обема си няколко пъти. Тази фаза няма определена продължителност. В крайна сметка диетата Дюкан ще се превърне в постоянно хранително приложение, така че да можете да запазите мечтаното си тегло.

Отслабнете с диетата Дюкан: има рискове?

диетата на Дюкан представлява риск

здравословни рецепти с ниско съдържание на въглехидрати

Упражнение и здравословно хранене

отслабнете бързо без глад

Опитайте диетата Дюкан

Ефективна ли е диетата Дюкан? Отговорът всъщност е много индивидуален – успехът зависи най -вече от вашето тяло и вашето здраве. Но тъй като диетата се провежда в дългосрочен план, има някои рискове, които не бива да се подценяват. Те са свързани главно с факта, че препоръчителното дневно количество протеин се надвишава няколко пъти. Това създава някои опасности, които не бива да се подценяват – особено за възрастните хора и пациентите с хронични заболявания. Например, диетичният метод на Pierre Duken се подозира, че причинява увреждане на бъбреците и черния дроб и също може да доведе до остеопороза. Диетата, богата на протеини, също не се препоръчва за жени, тъй като може да увеличи риска от развитие на рак на гърдата. Можете да прочетете повече за плюсовете и минусите на диетата тук Прочети!

Read more