начин на живот

Истински събития – колекция за истински ценители на киното!

Добрите филми са вълнуващо забавление, но можете също да научите много нови неща и да обогатите общите си знания

Обичате ли да седнете вечер на дивана с пластмасова кофа с пуканки в ръка и да гледате филми с часове, за да се отпуснете от стреса на ежедневието? Филмовата индустрия има какво да предложи на всеки: забавни филми, които ви карат да се смеете с цялото си сърце; Криминални истории, чиито зрители се поставят на мястото на следователите и се опитват да разгадаят мистерията заедно с детективите; Филми на ужасите, които ви охлаждат …

И тогава, сред многобройните жанрове, можете да откриете и филмови адаптации на реални събития. Независимо дали става въпрос за добре познати лица от политиката, културата, историята и т.н., или за историята на обикновените хора – всеки от нас трябва да знае тези случки! В повечето случаи тези филми разказват за велики дела, които или са се променили, или са повлияли по някакъв начин на целия свят или живота на индивида. В зависимост от темата, историите разкриват силата и смелостта, щедростта и жаждата за живот, гениалността и отговорността на индивида. Историческите факти и събития са изобразени от някои от най -добрите актьори и важните послания се предават в процеса. Светът има достъп до колекция от златни филми. По -долу ще ви запознаем накратко с няколко примера за филми, които са на път да ви спрат дъха!

Седнете тихо и се насладете на времето пред телевизора

гледайте филми интересна история

Истински живот: „Линкълн“ – филм за 16 -ия президент на САЩ

истински истории филми истински истории

Този биографичен филм на Стивън Спилбърг разказва за последните четири години от живота на Ейбрахам Линкълн и се фокусира върху борбата му за премахване на робството в САЩ чрез 13 -та поправка към Конституцията. В най -трудните политически времена по време на гражданската война президентът успява да постигне триумфа на живота си. Мисисипи стана последната държава, ратифицирала закона през февруари 2013 г. – всъщност благодарение на този филм! Блестяща роля на Даниел Дей-Луис, която му донесе третия Оскар.

 „Откритието на безкрайността“ или историята на гений

гледайте интересни реални дела

Този шедьовър за физика и астрофизик Стивън Хокинг ви запознава с първите стъпки на гения в науката, неговия успех и първите признаци на ужасната болест. Диагнозата беше, че е трябвало да живее само още две години. Той навърши 74 години през февруари тази година, има трима внуци и непрекъснато приема нови предизвикателства. Филмът разказва за любовната връзка между професора и съпругата му Джейн – жена, изцяло отдадена на него, която остава в живота му въпреки всички препятствия и провали.

„Walk the Line“ – биографията на селския певец Джони Кеш

истински дела, базирани на филм

Филмът разказва за младостта на музиканта, за детските му проблеми, първия му брак, формирането на групата му, турнета с Елвис Пресли и други известни музиканти, зависимостта му към наркотиците и алкохола и любовта му към Джун Картър. Хоакин Финикс и Рийз Уидърспун успяха да донесат отлична драма на екрана. Двамата актьори всъщност пеят всички песни във филма, който е заснет в продължение на четири години. Кеш почина през 2003 г. на 71 -годишна възраст.

Истински събития – „127 часа“

истински събития заснети истории

„127 часа“ описва ужасяващите 127 часа в живота на алпиниста Арон Ралстън, докато той е бил заловен от камък – сам в пустинята, с малко вода и храна, камера и нож на швейцарската армия, той прави немислимото да преодолее това безнадеждна ситуация избяга и спаси живота му. Уникална история за силата на човешкия дух. Самият Ралсън се снима през ужасните пет дни, но записите са гледани само от негови близки приятели, филмовия режисьор Дани Бойл и водещият актьор Джеймс Франко. Въпреки всички обстоятелства, Арон не се е отказал от мечтата си и все още се крие в наши дни.

„Недосегаемите“ – истинското приятелство може да спаси света

най -добрите приятели истински дела

Фокусът тук е богатият Филип, който остава парализиран след инцидент, и Дрис – млад и беден мургав мъж, който трябва да се грижи за Филип. Двамата идват от два различни свята, но по някакъв начин успяват да си помогнат и в крайна сметка да станат най -добри приятели – прекрасна история за добротата, която стопля сърцата на публиката. Двамата приятели се сбогуват веднага щом срещнат мечтаните си жени, но остават във връзка помежду си.

Истинска история: „Сноудън“ – предател или по -скоро спасител?!

истинските събития валяха

Бившият служител на ЦРУ Едуарт Сноудън разказа на света през лятото на 2013 г. за шпионските практики на тайните служби на САЩ и Великобритания. Разочарован от постоянното наблюдение и контрол на ЦРУ над личния живот на отделни лица, Сноудън говори пред медиите за неоторизираното наблюдение на ЦРУ. Американското правителство го обвинява в нарушаване на закона и шпионаж. Той обаче успя да избяга в Русия и в момента няма право да се върне в родината си. Мнозина го подкрепят по целия свят и организират множество демонстрации, за да докажат неговата невинност. Дали той е предател на държавата или по -скоро може да се счита за спасител на света с достоен мироглед, можете да прецените сами!

Истински събития – филм, базиран на историята на САЩ

филмова адаптация на истинските дела на Линкълн

 Истински събития: История за истинската любов

истински събития история филми

Заедно на сцената и в живота

гледайте реалността на истинските дела

Благодарение на тази роля Джеймс Франко е номиниран за Оскар

истински истории

Истински събития – истинските приятели са нашето съкровище

гледайте филми с истински истории

Наистина вълнуваща история!

истински истории криминална история