мебели

Поддържане на мебели от плат – по този начин придавате нов блясък на мека мебел

Поддържане на мебели от плат – по този начин придавате нов блясък на мека мебел

Дивани и фотьойли с платнени покривала предлагат максимален комфорт и уют. Те изглеждат привлекателни и обогатяват всяко жилищно пространство с уютен вид. С течение на годините обаче кориците, изработени от памук, микрофибър и др. Могат визуално да избледняват. В допълнение към грозните петна, тъпите повърхности създават разочароващ вид. Тук можете да разберете как правилно да се грижите за нов диван, кои материали се препоръчват и как петна могат да бъдат премахнати внимателно.

Мебели от плат-поддържане-мека мебел-тъкани-текстил-диван-бежов-диван-възглавници

Естествени влакна, синтетични влакна и структурни тъкани

Всеки, който цени екологичния живот и предпочита естествените материали, е с нас Естествени влакна като памук за мека мебел. Те имат положителен ефект върху вътрешния климат. Докато новата вълна има например стабилни по размери и отблъскващи замърсявания свойства, бельото вдъхновява с дишането си, но е доста неподходящо за мека мебел поради своята податливост към набръчкване.

Памукът трябва да бъде оценен положително навсякъде. Естествените влакна позволяват различни структури от копринени до здрави повърхности, а също така са устойчиви на скъсване и износване. По отношение на издръжливостта синтетичните влакна са подобни полиестер или Полиакрил но по -убедително. Тъй като те са по -малко податливи на петна и замърсявания и са по -лесни за грижа. Тъй като памукът е най -добрият вариант на естествени влакна за диван и ко., Смеси със синтетични влакна в различни пропорции са възможни. Като правило, колкото по -високо е съдържанието на синтетични влакна в диван или фотьойл, толкова по -здрава е повърхността. Тъканите, изработени от 50 % полиестер и 50 % памук, следователно са по -малко издръжливи от покривалата, изработени от 100 % полиестер.

Микрофибърен са много популярни, защото са много добри. Както терминът „микро“ вече предполага, влакната са изключително тънки: строго погледнато, около 100 пъти по -фини от човешки косъм. В резултат на това влакната могат да се обработват много плътно. Резултатът е повърхности, които затрудняват проникването на мръсотия по -дълбоко в структурата на тъканта. В интернет магазина Cnouch за мека мебел можете Маркови дивани като тези от Home Affaire и разгледайте по-отблизо неговите препратки в подробния изглед и също така оставете впечатление за т.нар Луксозен микрофибър набавям. Подобен дизайн от микрофибър изглежда много подобен на елегантния велур и се усеща подобно. Грубите естествени влакна обикновено се замърсяват много по -лесно.

Структурни тъкани се характеризират с груби структурни повърхности. Влакната се обработват по такъв начин, че структурата може да се види ясно. Мека мебел с текстурирани материи изглежда уютна, но може да се почувства относително груба в зависимост от това колко чувствителна е кожата и как е направена.

Мебели от плат-грижи-мека мебел-тъкани-текстил-розов модел

Но без значение какъв тип плат сте избрали, грижите са почти винаги еднакви: Вакуумните дивани и фотьойли старателно поне веднъж седмично. Това премахва космите, праха и други частици мръсотия от капаците и предотвратява трайни петна и замърсявания. Използвай Дюза за тапицерия, за защита на тъканите. След почистване с прахосмукачка трябва редовно да се избърсва с влажна кърпа. Хладка вода (дестилирана) и мека безцветни кърпи, тези, които нямат мъх, са идеални. Изстискайте добре кърпите преди употреба. Умерената влага защитава цветовете и поддържа еластични покритията на тъканите.

за премахване на петна

Ако остатъците от храна или течности попаднат на дивана, трябва незабавно да се предприемат действия. С абсорбиращи кърпи, влагата и мастните вещества могат да бъдат отстранени бързо. По правило обаче замърсяването прониква в тъканите толкова бързо, че петна рядко могат да бъдат напълно избегнати. Калъфките никога не трябва да се търкат с кърпа. Това може Пилинг насърчават и по този начин намаляват привлекателността на тъканите. Лекото налягане е достатъчно, за да абсорбира по -голямата част от замърсяванията.

Смес от хладка вода и сапун е достатъчна за премахване на петна. Сапунът обаче трябва да бъде максимално нежен и да не съдържа агресивни съставки. алтернатива на Сапунена вода мога Течен препарат може да се използва за подходящ текстил. Смесете малко препарат с вода и го нанесете върху тъканта, както е описано по -долу. Не се препоръчват вещества като оцет, лимонена киселина или други подобни. Когато сапунената вода се смеси, е следното

Препоръчителна процедура:

1. Намажете петното и голяма площ около него със сапунена вода и натрийте, докато петното се отстрани. Това предотвратява грозните ръбове.

2. След това повторете процедурата с чиста вода, за да премахнете сапуна.

3. Попийте цялата влажна зона със сухи памучни кърпи, за да поемете водата.

4. Оставете меката мебел да изсъхне с добра вентилация.

Мебели от плат-грижи-мека мебел-платове-домашен текстил

Кресла и дивани никога не трябва да се използват, когато са мокри. Поради влагата в тъканите, те се разтягат и могат да се изкривят трайно. Преди да използвате почистващ препарат върху видими зони, той трябва да бъде тестван върху незабележими зони, за да се открие обезцветяване на ранен етап.

Някои текстилни изделия като микрофибър Алкантара са прекалено чувствителни към почистване. Четенето на инструкциите за грижа на производителя тук е дори по -важно, отколкото при нечувствителни капаци, като варианти от микрофибър с високо съдържание на синтетични влакна.

На какво трябва да обърнете внимание освен избора на материал, можете да намерите в статията “Какво трябва да знаете, преди да купите диван” в списание Wunderweib.

Алтернативни решения: капаци и капаци

Мебелни платове се предлагат за домакинства с деца подвижни капаци препоръчително. Те могат удобно да се почистват в пералня при нормални температури. защо Покривала за диван може да бъде полезна алтернатива, например за спестяване на по -стари меки мебели, обясняваме в това ръководство. Следният видеоклип показва някои предложения предварително:

Кредити за снимки: sferrario1968 / ZIPNON / Devanath на pixabay.com