Livsstil

Så varmen bliver udenfor om sommeren – de mest effektive tips

Så varmen forbliver udenfor om sommeren – de mest effektive tips

Det er bevist, at regn, sne og solskin er nummer 1 lille snak emne! Hvis du har en “lille samtale” mellem døren og hængslet i hverdagen, for eksempel ved busstoppestedet, taler du næsten altid om vejret – og det kommer kun sjældent godt ud.

De fleste mennesker lider værst af ekstrem varme, når de bogstaveligt talt bliver ramt af den fugtige luft, når de står op om morgenen. Næsten alle ønsker, at hvis det er vådt og koldt udenfor, er sommeren her. Men når den endelig er der, stønner og stønner folk om de høje temperaturer. Især når dine egne fire vægge bliver til en sauna i løbet af dagen, og det er varmere indeni end udenfor.

De følgende fem tip hjælper effektivt til at holde interiøret så køligt som muligt, selv på dage, hvor termometeret stiger over 30 grader.

Dette-om-sommeren-forbliver-varmen-uden-de-mest-effektive-tips

Isoler, mørk og ventiler – så varmen forbliver udenfor

Alt står eller falder med god væg- og tagisolering, som beskytter mod kulde om vinteren og mod varmen om sommeren. Dette bør tages i betragtning, når man bygger eller køber et hus eller lejlighed. Ligeledes om der er træer foran vinduerne, der slipper dyrebart lys ind om vinteren, men giver behagelig skygge om sommeren. Også vigtigt er et massivt stengulv, der køler behageligt i varmen (tæpper lægges på om vinteren).

Alt, der slet ikke kommer ind med hensyn til varme, behøver ikke at blive dyrt eller møjsommeligt transporteret ud igen.

Vinduer skaber en slags drivhuseffekt i opholdsrum. Når lyset passerer gennem glasset, omdannes energien til varme, som ophobes inde i væggene. Skygge af ruderne kan reducere solstråling med op til 75 procent.

Varmebeskyttelse udefra og inde er kombineret til den særligt geniale lock-out-teknologi til høje temperaturer.

– Ekstern varmebeskyttelse: få skodder, skodder eller markiser monteret. OBS: Udlejers tilladelse skal indhentes for indgreb i bygningsstrukturen.

– Varmebeskyttelse indefra: persienner / rullegardiner, gardiner eller skærme, som også holder en del af sollyset ude.

– Solbeskyttelsesfilm, der kan påføres ude eller inde, reducerer varmen med 86 procent og lader kun en procent af den skadelige UV -stråling igennem. De beskytter møblerne mod at falme, forbedrer indeklimaet og undgår den hadede blændingseffekt på tv’et eller pc-skærmen (solbeskyttelsesfilm fås i en velassorteret isenkræmmer eller online https://de.windowfilms-online.com/fensterfolien-aussen/).

Korrekt ventilation er en anden nyttig foranstaltning til at bekæmpe overdreven varme i dit hjem. Dette finder sted tidligt om morgenen, sent på aftenen og / eller om natten. Krydsventilation med åbne vinduer er ideel.

Store varmekilder i huset, f.eks. Computere, plasma -fjernsyn eller andre elektroniske enheder, bør kun bruges, når de virkelig er nødvendige i tider med høje udetemperaturer. Fordi kampen mod varmen er fuldstændig meningsløs, genereres samtidig unødvendig varme i rummet.

Hvis det er virkelig varmt indeni, skal du stille vandskåle, små rumfontæner og / eller fugtige lagner foran de åbne vinduer (du kan også væde gardinerne) – den langsomme fordampning af væsken sænker gradvist stuetemperaturen. Derudover strømmer luften ind udefra, allerede afkølet.

Aircondition og ventilator – med fuld effekt mod varmen

For at reducere rumtemperaturen til et rimeligt acceptabelt niveau, bruger mange mennesker aircondition eller ventilatorer.

Det er der i bund og grund ikke noget galt med. Det skal dog huskes, at der med klimaanlægget også er høje driftsomkostninger på grund af energiforbrug ud over den betydelige indkøbspris. Der er ingen spor af bæredygtighed eller miljøvenlighed, da selv enheder med effektivitetsklasse A bruger meget strøm.

Selvom ventilatorer ikke køler af og også genererer lidt varme under drift, sikrer de stadig et behageligt træk i rummet.

Hvad hjælper ellers mod “abevarmen”

Her er et par flere tips til, hvordan du køler dig selv lidt ned, når solen skinner fra himlen udenfor og cirkulationen er i kælderen:

– Brug “køligt” tøj lavet af naturlige fibre med luftige snit og lyse farver, brug tynde dyner og satinplader. Tag en løs stråhat på udendørs.

– Lad koldt vand løbe hen over dine håndled nu og da.

– Drik lunken og brusebad – koldt får kun kroppen til at modvirke ved at varme den op.

– Læg natkjolen kort i fryseren, inden du tager den på.

– Opbevar deodoranter og termiske vandspray til ansigt og krop i køleskabet.

– Læg indlægssåler til skoene i køleskabet natten over.

– Gnid menthol på templer og håndled flere gange om dagen.

– Konverter varmtvandsflasken til en kold flaske: fyld iskoldt vand på, læg den kort i fryseren og placer den derefter mellem dine lår.

– Et par dråber tea tree eller menthol i shampooen afkøler hovedbunden i flere timer.

– Når sveden flyder frit, er du nødt til at tilføre kroppen vigtige mineraler: let salte te og drikke den lunken.