Livsstil

9 sunde sommerfødevarer, du kan spise i bulk

På grund af sommerens begyndelse, ferietiden og vores ferieplaner for en velfortjent hvil ved havet eller i bjergene, er det helt naturligt, at vi vil spise mindre og se godt ud. Sult er imidlertid ikke en effektiv måde at tabe sig permanent. I stedet ville du gøre det modsatte. Vi har en bedre idé: lav en liste over sunde fødevarer, som du ikke skal tage på i vægt. I øvrigt er sunde fødevarer forskellige for forskellige grupper af mennesker. Der er metoder, du kan bruge til at finde de gode fødevarer til dig selv. Nogle kommer fra traditionel medicin, og der er populære alternativer som f.eks Ayurveda. Vi tilbyder dig en liste over ni fødevarer, der er sunde for de fleste mennesker og kan spises uden begrænsninger.

Hvis du har lyst til noget sødt, er blåbær de rigtige fødevarer for dig

Hindbær fra en sund madkrukke

Lækker sund mad til sommeren

blåbær

Blåbærene er blandt de sundeste frugter, og de fortjener deres berømmelse. De indeholder en masse antioxidanter, og det har en meget gavnlig effekt. Et glas fuld af blåbær er nok til at få dig 14% af den fiber, du har brug for. De er ret kaloriefattige, fordi 100 gram indeholder ca..

85 kalorier.

Agurk og avocado – en god kombination af sunde fødevarer til sommeren

salat avocado grønne krydderier sund mad

Agurkerne

Agurkerne består hovedsageligt af vand og har kun 15 kalorier pr. 100 g. De er ideelle sunde fødevarer til sommeren. Hvis du finder økologiske produkter, skal du ikke fjerne skræl og frø. Den indeholder en masse fibre og vitaminer. For eksempel giver skrællen dig meget A -vitamin, som er en antioxidant, der er god for mange aspekter af dit helbred. Den er blandt andet ideel til øjens sundhed.

Hvis fyldte tomater ikke var et lækkert måltid lavet af sunde fødevarer?

tomatost krydderier sund mad

tomater

Tomaterne skylder ingrediensen lycopen deres røde farve fra carotenoidklassen. Det hæmmer de inflammatoriske processer og beskytter mod kroniske sygdomme. Derudover er tomater sunde fødevarer og en kilde til de vigtige vitamin A, C og B2. Ved at indtage disse grøntsager forsyner du også din krop med folsyre, kalium og fibre. Alt dette til en pris på kun 25 kalorier pr. 100 gram.

Grapefrugt – en lækker og sund madidee for de fleste mennesker

grapefrugt idé god juice sund mad

det Grapefrugt

Ifølge nyere forskning kan indtagelse af grapefrugt regelmæssigt forbedre vægtbalancen hos alle. Dette forbrug hjælper med at regulere kolesteroltalet og forbedrer fordøjelsen. Dette opnås gennem de store mængder fiber. Du får også mere C -vitamin og folsyre. En halv grapefrugt indeholder kun 50 kalorier.

Fisk og broccoli er et godt sommermåltid for alle, der værdsætter et sundt liv

sund mad fra broccolifisk

broccoli

Regelmæssigt forbrug af broccoli er også meget nyttigt for alle, der værdsætter et sundt liv. Takket være den aktive ingrediens sulforaphane har den en udpræget kræftbekæmpende effekt. Ved at spise broccoli regelmæssigt hjælper du din krop med at bekæmpe de skadelige kemikalier, der kommer ind i den fra naturen og med mad. Broccoli indeholder også vitamin A, C, E og K. Med en lille portion broccoli på omkring 100 – 200 gram får du den nødvendige mængde fiber, og det kun for 21 kalorier.

Der er så mange lækre blomkålopskriftsideer derude!

karfiol sund mad krydderier

blomkål

Hvis en slags grøntsag kan kaldes fleksibel, er det bestemt blomkål. Det var en rigelig kilde til antioxidanter. Indtagelse af det vil også give dig store mængder vitamin C, K, folsyre og fibre. Kalorierne i 100 g er kun 25.

Det er en simpel blanding af meget sunde fødevarer

sund mad tomater grønne salater

Grønne salater

Salater og bladgrøntsager har generelt mellem 10 og 20 kalorier pr. 100 gram. De er en rigelig kilde til fibre og andre værdifulde ingredienser som folsyre, jern og vitamin A og C. Bemærk venligst følgende: Jo mørkere farven på grøntsagerne er, jo højere er antallet af sunde ingredienser i dem.

Jordbær – lækker og sund mad 

jordbær store frugter sund mad

Jordbær

Der er mere C -vitamin i en portion jordbær end for eksempel i en appelsin. Du får også værdifulde antioxidanter. Jordbærene er en god kilde til kalium og folsyre. Der er omkring 50 kalorier i 100 g.

Sådan en ret er ædel, smager godt og giver dig mange vitaminer. Du behøver ikke bekymre dig om kalorierne!

melon skinke sund mad idé

Meloner

Melonerne er sunde fødevarer, der ikke kun lugter godt, men også indeholder lige så meget beta-caroten. I denne henseende er de foran alle andre frugttyper. En lille portion er normalt nok til at give dig den nødvendige daglige dosis af vitamin A og C..

Sund mad med masser af vand er godt til sommer

Alle de sunde fødevarer, der er anført, indeholder masser af vand. Så kalorierne er få. De hjælper også med hydrering, hvilket stort set er meget vigtigt om sommeren. Desuden er der mange kostfibre og aktive ingredienser i alle de fødevarer, der er anført, der fremmer stofskiftet. De kendetegnes ved at have en rigelig mængde sunde vitaminer og mineraler. Når du kender disse kriterier, kan du faktisk fortsætte og på din liste, som du finder passende.

Vi ønsker dig en sjov og sund sommer.