Livsstil

7 metoder til at rengøre og afkalke strygejernet hurtigt og nemt!

Er det overhovedet muligt at rengøre strygejernet hurtigt og nemt? For mange lyder dette som en af ​​de største udfordringer, du kan stå over for i husstanden. Det er faktisk en kedelig og kedelig opgave. Du kan gøre meget forkert og ridse overfladen. Af denne grund er det naturligvis bedst at slippe af med at få jernet snavset. Vi vil derfor give dig nogle tips først! Derefter går det videre til seks ideer til let rengøring.

Hvis du tænder for en for høj temperatur på strygejernet, kan dette ske

Stryg ren plet på strygejernet

Undgå at blive snavset af strygejernet

Ved rengøring af strygejernet er der risiko for at ridse overfladen. Du bør derfor prøve så hårdt som muligt at holde strygejernet så rent som muligt. Hovedårsagerne til forurening har en tendens til at være tre. Her er du!

Strygetemperaturen er for høj

Nogle gange indstiller du ved et uheld en jerntemperatur, og en del af stoffet klistrer til det.

Dette kan selvfølgelig også skade dit yndlingstøj, bl.a. Du skal være særlig forsigtig, når du stryger seng, sofa og duge. Under denne proces adskilles nogle fibre let, som derefter klæber til den varme overflade.

Fortvivl ikke over denne udsigt! Strygejernet kan rengøres.

Rengøring af strygejernstipene

Citron

Hvis du bruger et strygejern med vand, kan der opbygges kalk. Det vil ske før eller siden. Du kan dog bremse denne proces, hvis du bruger mineralsk eller destilleret vand. Hvis du så skal afkalke jernet, har du meget mindre indsats.

Opbevares et beskidt sted

Hvis du vil rengøre strygejernet sjældnere, skal du beholde det ordentligt. På et snavset sted forbliver usynligt lille snavs på overfladen. Så snart metallet opvarmes, vil dette snavs klæbe permanent. Du bør derfor opbevare strygejernet på et rent og frem for alt støvfrit sted.

Regelmæssig jernrensning er også vigtig for at opretholde dit tøjs kvalitet

Rengøringsjern, rengøringsideer

6 måder, du nemt kan rengøre strygejernet på

Her er de første seks af de lovede jernrensningsmetoder. De fleste vil kræve en bomuldsklud eller to. Undgå at bruge dem med en slibende overflade! For at gøre dette har du brug for en skål med varmt vand eller andre væsker. Efter disse seks metoder til rengøring af strygejernet er der også tips til afkalkning.

Moderne jern har en anti-kalkfunktion, men profylakse er stadig vigtig

En lilla jern ideer til husholdning jern rengøring

salt

Du kan rengøre strygejernet med salt. Spred lidt på rengøringskluden. Placer strygejernet på det, tænd det, og indstil det på den laveste indstilling. Sluk for enheden efter et par minutter. Mens strygejernet stadig er varmt, men ikke for varmt, skal du begynde at gnide overfladen med kluden. Saltet fjerner snavs.

vaskepulver

Flydende vaskepulver er et andet hjemmemedicin, der kan bruges til effektivt at rengøre strygejernet. Opløs et par dråber i ca. 220 ml destilleret vand. Våd bomuldskluden, og brug den til at rengøre strygejernet.

Enkle husholdningsmidler som eddike, vaskemiddel og natron er velegnede til rengøring af strygejernet 

En stor jern fladjern ren

eddike

Lav en kop eddike lunken. Fugt bomuldskluden og begynd forsigtigt at rengøre jernets overflade. Når du er færdig, tørres overfladen af ​​med en ren klud. For meget snavsede overflader kan du tilføje lidt salt eller bagepulver til eddiken.

Opvaskemiddel

Dampdyserne på jernet er ofte tilstoppede med kalk og andre former for snavs. For at klare dette problem skal du rengøre dem med vaskemiddel eller flydende sæbe. Fugt kluden og rengør dyserne. Til sidst tørres overfladen af ​​med en ren klud.

Jernets opbevaringssted skal holdes rent og fri for støv!

Sundt liv tips til rengøring af jern

Afkalk jernet

Nu vil vi gerne give dig nogle tips til, hvordan du effektivt afkalker jernet. Du kan bruge en blanding af eddike og vand til dette. Som et alternativ til sådanne hjemmemidler er der også særlige præparater til rengøring af kalk, der er egnede til rengøring af strygejern. I begge tilfælde skal du fylde tanken med væsken. Jernet skal opvarmes meget kort, så dampfunktionen udløses. Sluk derefter med det samme! Dette er især vigtigt, hvis du bruger eddike, fordi syren kan beskadige plasten. Ved særlig rengøring eksisterer denne risiko ikke, undtagen i tilfælde af ekstrem overophedning, hvorfor vi anbefaler brug af sådanne præparater. Hvis enhederne er for forkalkede, skal den netop beskrevne procedure gentages to eller flere gange.

Afkalkning er afgørende for, at jernet fungerer korrekt. Selv de mest moderne enheder med en kalk-funktion ville have brug for regelmæssig profylakse.

Det rene jern er vigtigt for at passe vores tøj

Ideer til rengøring af husholdninger

Gør dit liv lettere!

De fleste mennesker kan alligevel ikke lide at stryge. Hvis enheden også er snavset og ødelægger vores tøj, skaber det fuldstændig frustration. Rengør regelmæssigt jernets overflade og afkalk det, selvom det ikke er for snavset. Så det tager kun et par minutter! Derudover garanterer du, at strygejernet fungerer effektivt, og at tøjet forbliver af højeste kvalitet.

Du kan rengøre dampdyserne med vaskemiddel

Rengøring af tøj - ideer - rengøring af strygejern

Efter rengøring skal du tørre strygejernet med en ren klud 

Overfladerengøring med en jernklud