Levende ideer

Et mindre hus – 10 fordele ved at bryde sammen i et mindre hus

mindre hus fordele udvendig skovEt mindre hus

Tiden er inde til at afmontere dit hjem?

Har du lagt mærke til den nye trend for mindre boliger? Husejere forstår allerede, at “at leve generøst” ikke altid betyder “at leve bedre”. Der er faktisk mange fordele ved at nedskære dit hjem. Du skifter job, eller du oplever en anden begivenhed?

Rolig, dette har også visse fordele. Hvis du kan lide at spare penge, energi, ressourcer og vedligeholdelse – det er kun 10 af fordelene ved “komfortabelt liv”.

1. Sparer penge på uforsigtig livsstil:

Lad os være seriøse, jo større boligareal, jo mere plads skal du fylde. En af de positive sider ved at reducere dit hjem er, at du ikke behøver at bruge flere penge på møbler, apparater og tilbehør. At bryde ned i et mindre hus hjælper dig med at gøre dit liv lettere og kun få det, du virkelig har brug for.

2. Nyd fordelene ved at bo i et mindre hus:

Mange husejere rapporterer, at det at bo i et større hjem skaber mere stress og vedligeholdelse. Rengøring, vedligeholdelse, indretning, havearbejde – det er alt tidskrævende og stressende. At demontere huset kan være det første skridt mod et minimalistisk og enklere liv. Du vil blive overrasket over, hvor meget fritid der er tilbage til familie, fritidsinteresser og rekreation. Sådan elsker du dit hjem mere.

Spar energi og vand i køkkenet

mindre hus fordele køkken

3. Et mindre hus gør ofte mennesker gladere

Erfaringerne viser, at de mindre huse giver familier mulighed for at forbinde og arbejde sammen, i modsætning til rummelige og spredte grundplaner. I mindre hjem er der et miljø, hvor familiemedlemmer organiserer og går på kompromis. Så huset ser ikke stramt ud, men behageligt. Tænk ikke på mindre huse som hus af dårlig kvalitet, men som glade boliger.

4. Spar energi ved minedrift:

Energiomkostningerne er højere i større huse – opvarmning og afkøling af lufttemperatur og vand. De mindre boliger er mere miljøvenlige og har lavere el- og vandregninger i de varmere og køligere måneder. Du kan spørge din elleverandør til råds om, hvor meget dit forbrug ville være i et mindre hus.

Bedre organisere dit badeværelse

mindre hus fordele træ skab spejl

5. Afmontering kan gøre dig fri til rejse

Inden afrejse skal du gøre meget for et stort hus – korrekt tilsluttede sikkerhedssystemer, døre og vinduer, forbundet til den eksterne belysning. Hvis du bor i et mindre kompleks, især en lejlighed eller ejerlejlighed, kan din afgang organiseres meget hurtigt.

6. At bryde ned kan hjælpe dig med at tage et nyt skridt

At flytte ind i et mindre hus kan være et nyt skridt i livet. Måske voksede dine børn op, eller du mistede din ægtefælle. Med demonteringen kan du starte et nyt liv i et nyt hus. Tænk på noget mindre med mulighed for, at husejerforeningen vedligeholder ejendommen og faciliteterne.

Vil du have mere tid til at bo i et mindre hus?

mindre hus fordeler pejs spiseplads

7. At bo i et lille område er mere populært i byområder

Har du bemærket, at et værelse i den hurtige by ser mere kosmopolitisk ud end et værelse fem gange så stort i forstæderne? Få mest ud af det – tilføj masser af farver, kreativt multifunktionelt udstyr og masser af lys. Du kan ikke bo i den penthouse, du ønsker, men lege med den lille lejlighed med sin farverige indretning og lys.

8. Bare rolig om at bruge nogle penge på nogle møbler i dit lille hus

Et lille hus betyder ikke, at det ikke kan se pænt ud. Nogle af de bedste boliger er dem med stil og kreativ brug af rum og proportioner. Tjek værkerne fra deres populære indretningsarkitekter. Køb nogle dyre møbler, f.eks. En sofa, der henleder opmærksomheden på indretningen frem for rummets størrelse. Smukt design handler om, hvordan man bruger rummet funktionelt, overfladen bør ikke være en hindring!

Nogle støttemøbler kan lysne dit lille indvendige rum op

mindre hus fordele farverige sofa gule lilla puder

9. Pointen er i den kreative organisation

Pift dit interiør op med kreativ organisation. Indbyggede reoler kan gøre en bar væg til et bibliotek. Den lodrette organisation i en garderobe kan forbedres med skillevægge til foldet tøj. Du kan ikke have rod i et lille hus – du organiserer bare det væsentlige.

Udnyt de indbyggede hylder og skabe

mindre hus fordele bibliotek stol bord

10. Den forringede livsstil holder dig væk fra pengegæld

Dette påvirker muligvis ikke alle boligejere, men normalt bor i et mindre område kan hjælpe med at undgå at bruge for mange penge, betale for høje gebyrer og købe for mange ting til huset. Du har alligevel ikke plads til alt. Hvis du ønsker at spare penge eller beholde kredit på den grønne side, så overvej at flytte til et mindre hjem.