легла

Съвети за сън: Съвети срещу безсъние

На теория всички знаем, че добрият сън влияе положително върху работата ни през деня! Вие сте жизнени и в добро настроение и можете да се концентрирате върху ежедневните си задължения. В днешно време обаче много хора имат проблеми със заспиването и страдат от безсъние. Причините за това често са притеснения и ежедневен стрес. Всеки е пробвал известните съвети за сън като броене на овце и пиене на топло мляко преди лягане, но това са краткотрайни средства. Но какво наистина помага? Ще ви дадем няколко съвета, които можете да опитате и да намерите най -полезния начин да заспите.

сън през сън по -добри съвети за сън

Съвети за сън за спокойна нощ

На първо място, според нас, средата за сън и удобното легло за сън осигуряват добър нощен сън. Цветовете в спалнята трябва да имат успокояващ ефект. Такива са бели, бежови, светлозелени и други пастелни нюанси. Би било добре да се придържате само към един цвят. В Избор на легла трябва да изберете тези, които предлагат добър комфорт при сън. Една от най -честите причини за лош сън е неподходящият или стар матрак. Колко трудно трябва да бъде това е въпрос на лични предпочитания. Смяната на матрака е препоръчителна на всеки 5 до 10 години.

Друга причина за нарушения на съня може да бъде светлината на компютъра, екрана или разклонителя. Алтернативно, маската за сън може да помогне, но най -добре е да изключите всички устройства напълно преди лягане. Стайната температура и тишината в стаята също играят роля за улесняване на заспиването. Идеалната температура трябва да бъде около 17 до 19 градуса. Тиктакащ часовник или леко бръмчене може да ви помогне да заспите, но това също е много индивидуално. С помощта на тапи за уши ще изключите всички шумове.

по -добри отпуснати съвети сън

Четене вместо гледане на телевизия

Синята светлина, излъчвана от телевизора, както и от вашия компютър и / или смартфон, предотвратява производството на мелатонин. Така че е много по -добре да прочетете книга вечер. Препоръчително е обаче да не правите това директно в леглото. Освен това трябва да изберете нещо, което не е твърде вълнуващо за четене.

Вземете си топъл душ

Тези, които обичат да се къпят преди лягане, трябва да знаят, че студеният душ има склонност да прогонва умората, тъй като стимулира кръвообращението. Затова всеки, който иска да се постави по -лесно в страната на мечтите, трябва да вземе топъл душ или вана. Те отпускат мускулите и загряват тялото.

Избягвайте напитки, съдържащи алкохол

Напитката след работа отпуска и всъщност гарантира бързо заспиване, но води до по-малко дълбок сън. За да сте сигурни, че можете да спите през нощта, трябва да се придържате към следното правило: Не консумирайте алкохол поне 3 часа преди лягане. Точно преди лягане е по -добре да пиете билков чай ​​като Б. да се пие с лавандула, лайка или мента. Топло какао също може да бъде полезно.

съвети за сън сън по -добри съвети

Бъдете внимателни с вечерята

Всички са го правили преди – ядоха твърде много вечер и след това си лягаха с наистина пълен стомах. Разбира се, очите ви ще се затворят, но това не гарантира по -добър сън, напротив. Тялото обработва погълнатата храна и това води до нарушения на съня. Затова предпочитайте да ядете по -лека храна вечер. Сьомгата и рибата тон са идеални за това. Омега-3 мастните киселини в сьомгата насърчават образуването на мелатонин, отпускат и ви уморяват. Високото съдържание на протеин в рибата тон предотвратява мускулни спазми, които често са причина за неспособността да се спи добре. Яйцата са добро средство за безсъние. Подобно на рибата тон, те съдържат аминокиселината триптофан, което води до по -добър сън. Черешите и бананите също обещават лека нощ!

подобряване на съня съвети сън през нощта

Не спортувайте преди лягане

Спортът те прави здрав, така е! След тежка тренировка се уморявате и спите по -добре. Нашето тяло обаче се нуждае от известно време за почивка след това. И тук, както при напитките след работа, важи следното правило: два до три часа преди лягане, за да може тялото ни да се отпусне.

Друг съвет: Избягвайте кафе и напитки с кофеин, като кола, зелен и черен чай, късно следобед.

Просто опитайте нашите съвети за сън, защото те наистина могат да ви помогнат да заспите по -добре през нощта. Но ако страдате от постоянни проблеми със съня, трябва да се консултирате със семейния си лекар. Пожелаваме ви да останете в добро здраве и да се насладите на добър сън!

  лунното мляко прави вашите съвети за сън по -добри

спи по -добре през нощта