легла

Съвети срещу вдлъбнатини в матраци със студена пяна

Тест за матрак със студена пяна Предимства Качествени характеристики

5 съвета срещу костилките

 

Знаете ли това: току -що сте се настанили удобно в леглото си и изведнъж се търкулвате в бездната, защото от нищото в средата на вашия матрак се е образувала кухина? Добре, добре, признавам, вече представих сценария малко преувеличен, но в крайна сметка всички вече знаят за какво говоря – грозното състояние на ями.

Току -що сте получили всичките си събратя от вашите безкрайно добър матрак със студена пяна докладван и сега в този момент вече не можете да спите в него. От сега дупките не възникват, те стават все по -големи. Това, което първоначално не забелязахте, скоро се превърна в (не) красив шезлонг, който буквално ви открадва съня.

Матрак със студена пяна в теста

предимства и практични съвети за матрак със студена пяна

Те идват от различни видове матраци: матраци с вътрешна пружина, латекс или пяна. С някои повече, с други по -малко. Факт е, че след това матраците са неизползваеми и трябва да бъдат сменени.

В повечето случаи появата на ямки възниква, когато матракът е бил използван за дълъг период от време. Накратко: вашият матрак след това е с „изтекъл срок“. В други случаи неправилното използване, например чрез скачане, също може да бъде причина за получената кухина. И има една последна възможност, поради която се появяват кухини – по -лошото качество на материала, което често се случва при матраци със студена пяна. С няколко съвета обаче можете да отложите тези три причини за образуване на ями.

Тествайте матрак със студена пяна Избягвайте охлаждане

Съвет 1: матрак = място за спане

Използвайте матрака си само за да спите в него. Няма нищо против да подремнете малко след събуждане или следобедната си дрямка в леглото. Това, което искам да кажа тук, е да не използвам леглото като батут, стол за четене или телевизор диван, например. Поради този вид употреба, той се използва неправилно от една страна и силно натоварен в определени точки от друга. Това точково натоварване може да накара материала да отстъпи по -рано поради напрежението.

Съвет 2: редовно обръщайте матраците

В началото това звучи малко странно и може да се направи само с резерви. Докато някои матраци изобщо не трябва да се преместват, някои дори не могат да бъдат преместени поради теглото си, други могат само да се въртят. Например, трябва редовно да обръщате пружинния си матрак. От друга страна, трябва само да обърнете вашия матрак със студена пяна, освен ако не е предписано друго от производителя. Това означава, че таблата става таблата и разбира се обратното. С тези двигателни умения ще можете да използвате равномерно зоните на вашия матрак. Това ще защити други зони едновременно.

Тест за матрак със студена пяна Предимства на спокоен сън

Съвет 3: почиствайте редовно матраците

Всъщност този съвет не бива да бъде вътрешен съвет, макар и само по хигиенни причини. Въпреки че всъщност трябва да почиствате покрива на редовни интервали по подходящи причини, има друга причина, която играе основната роля при почистването на действителния матрак: в някои случаи частиците мръсотия също могат да повлияят на материала на вашия матрак. За да направите това, достатъчно е да почиствате матрака често. Вие също трябва да предпочетете този процес пред старомодното „нокаутиране“, тъй като този процес отново ще се счита за неправилна употреба.

Съвет 4: Обърнете внимание на специфичните характеристики на качеството

Независимо кой тип матрак сте избрали, всеки от тях има определени характеристики, които можете да използвате, за да определите качеството. От друга страна, много видове матраци споделят някои качествени характеристики. Можете също да използвате това като ръководство при покупка: Твърдост при компресия и обемно тегло. Независимо дали е от пяна или пружинни матраци, якостта на натиск показва колко издръжлив е вашият матрак. Колкото по -висока е стойността, толкова по -еластичен е вашият матрак. Това основно правило важи и за обемното тегло. Не трябва да обмисляте матрак под 40 килограма на кубичен метър. Някои матраци със студена пяна, като тези от сравнително младия производител на матраци matrazzo®, дори имат плътност от 50 килограма на кубичен метър. Тази стойност говори за високо качество и съответно срещу неестествени кухини.

Тествайте предимствата и характеристиките на матрака със студена пяна

Съвет 5: дясната подструктура

Можете също така да противодействате на слънчевите бани с правилната подструктура, защото в най -добрия случай това поддържа вашия матрак на местата, където се нуждае от допълнителна опора. Голямото натоварване върху определени легнали зони може да бъде намалено чрез решетъчна рамка, която е специално пригодена за вашия матрак. При матраци със студена пяна например трябва да се уверите, че отделните ламели са на около четири сантиметра една от друга.

Ако вземете предвид тези пет съвета, ще се наслаждавате на матрака си дълго време и няма да бъдете събудени от сън от подобна на кратер кухина.

Тествайте матрак със студена пяна Характеристики на качеството Избягвайте охлаждане