Kunst

Sådan lærer du at male – 10 tips til begyndere

Når man ser på et fantastisk maleri, er det svært at tro, at hver maler på et eller andet tidspunkt har været en komplet begynder. Imidlertid starter alle, selv hver stor kunstner, som en nybegynder. Og det er helt fint! Dette er den eneste måde at udvikle og uddybe dit talent trin for trin. Faktisk tager det en lang vej at gå fra at være amatør til at være professionel.

Men ved du, hvad ordet amatør egentlig betyder? Det kommer fra latin og betyder “en der elsker.” Så du gør noget, du virkelig elsker. Hvis maleri er vigtigt for dig, skal du ikke være bange for at være amatør. Imidlertid er maleri en super hobby og har en afslappende og terapeutisk effekt. Derfor fremmer det vores helbred. Vær rar mod dig selv og bare vær tålmodig. Alle kan lære at male, men det tager selvfølgelig en vis tid.

Hver kunstner var oprindeligt en amatør

Lær at male maleri som en hobby

Vi vil gerne hjælpe dig med dette, og det er derfor, vi har forsøgt at besvare nogle af de vigtigste spørgsmål om “lære at male”. Denne liste med 10 ofte stillede spørgsmål kan hjælpe dig med at begynde at male og have det sjovt, mens du gør det.

1. Skal jeg lære at tegne først?

Hvis du går på en traditionel kunstskole, lærer du at tegne i et år eller to, før du rører ved malingen.

Ligesom at lære et nyt sprog. Mange malelærere mener, at man først bør lære det grundlæggende i perspektiv og skygge. Så det giver mening at arbejde med din tegningsteknik først.

Første trin – lær at tegne

lær at male lær at tegne

2. Hvilken slags farver skal jeg bruge?

Du kan vælge mellem akrylmaling, oliefarver, vandopløselige oliefarver, akvareller og pasteller. Hvert kunstners materiale har typiske fordele og ulemper, som du bør kende godt for at kunne mestre det godt.

Oliemaling har været brugt i århundreder og er kendt for sine dybe, rige nuancer. Akvareller er derimod gennemskinnelige og sarte.

Akrylmaling anbefales stærkt til begyndere, da den tørrer hurtigt og blandes godt. Desuden kan akrylmaling bruges på næsten enhver overflade, på papir såvel som på lærred og pap.

Du kan læse mere om de forskellige maleteknikker på paint-lernen.org finde ud af, hvor du kan finde mere detaljerede oplysninger om tegning, maleri og kunst.

Akrylmaling er ideel til begyndere

Lær at male Maleri som en hobby Akrylmaling

Maling med akvareller – en maleteknik, der er relativt let at lære

lære at male akvareller skole kvalitet

3. Hvilket mærke kunstnermalinger skal jeg købe?

Det afhænger af dit budget. Prøv forskellige mærker og se, hvilke du nyder at bruge.

Der er dybest set to typer maling: malere i kunstnerkvalitet og skolemaling. Skolefarver er billigere og er måske ikke så farverige som dyre Kunstner farver.

Maleteknikker med forskellige pensler 

Lær at male pensler af forskellige typer

4. Kan jeg blande forskellige mærker af farver?

Ja, du kan blande forskellige mærker af farver samt farver af forskellig kvalitet. Men vær forsigtig, når du blander forskellige typer farver. For eksempel kan du anvende oliemaling på tørrede akrylmaling, men under ingen omstændigheder omvendt.

5. Skal jeg lære farve teori?

Farve teori er kunstens grammatik. Jo mere du ved om farverne, jo bedre kan du bruge dem. Lad dig ikke skræmme af ordet “teori”. Det grundlæggende ved farveblanding er ikke særlig svært at forstå.

Anvend akvareller korrekt

Lær at male akvareller

6. Hvad skal jeg male på??

Akrylmaling kan påføres papir, pap, træ eller lærred, med eller uden brug af en primer først. Akvarel kan males på papir, pap eller på specielle akvarellærreder.

Et køretøj til oliemaling skal primes først, ellers vil olien i malingen i sidste ende rådne papiret eller lærredets tråde.

7. Hvor mange børster har jeg brug for?

Så lidt eller så meget som du selv vil. Husk at rengøre og udskifte dine børster regelmæssigt.

Komplet børsteudstyr

bedste penselmærke - Typer og former for kunstpensler

8. Hvor ofte skal jeg rengøre mine børster??

Hvis du vil have dine pensler til at holde længe, ​​skal du rengøre dem grundigt og fuldstændigt, hver gang du holder op med at male. Akryl- og akvarelmaling kan fjernes med vand alene. Du skal dog bruge et kemisk opløsningsmiddel som f.eks. En penselrenser til at fjerne oliemaling.

9. Hvornår er et maleri virkelig færdigt??

Hellere stoppe for tidligt end for sent. Det er lettere at tilføje noget senere end at fortryde noget. Sæt billedet til side i cirka en uge. Lad det ligge et sted, du kan se det regelmæssigt, selv sidde overfor det og stirre kritisk på det.

Lad din kreativitet overtage dit sind og din krop!

lære at male maleteknikker

10. Må jeg tegne et foto?

Der er absolut ikke noget galt med at bruge et foto til reference. Men hvis du vil gengive et foto som et maleri, er det en anden sag, fordi det afhænger af, hvem der ejer rettighederne til billedet, og om du har tænkt dig at sælge dit værk.

Hvis du har taget billedet, ejer du rettighederne til dette billede og kan gengive det. Men hvis du har taget et foto af en anden person eller gruppe mennesker, har du muligvis brug for deres tilladelse til at gengive deres lighed i et maleri.

Men hvis du vil male et billede taget af en anden (f.eks. Et foto fra et modemagasin) og derefter sælge det billede, skal du få tilladelse fra personen eller bureauet.

Lær at male med akvareller

Let-abstrakt-akvarel-maleri-for-begyndere-ræve-Hazel-til-side-flagren-4

At male i din fritid fremmer kreativitet og har en afslappende effekt på sindet. Hvis det er din passion, skal du lytte til dit hjerte og blive ved med at udvikle dit talent.

Prøv og øv forskellige maleteknikker

Lær at male akrylmaling maleteknikker