Kultura

Gospodine Crtani film

Najstrašniji aspekt tetoviranja je predanost ideji da vam jedna slika zauvijek bude urezana u kožu. Umjetnik Patrick Yurick dugo je želio tetovažu, ali je imao problema pri odabiru samo jednog dizajna.

Nakon što su kupili Groupon za tetoviranje, Yurick i njegova supruga proveli su četiri mjeseca u razmišljanju prije nego što su naišli na savršenu ideju: prazan strip. Samo tako “Moja ruka: strip” je rođen.

Tetovirajući prazne ploče na ruci, Yurick nije morao odabrati jedan dizajn s kojim će biti zadovoljan; u stanju ih je svaki dan puniti novim stripom. Yurick je stvorio Tumblr račun kako bi mogao podijeliti crteže koje izrađuje, ali i kako bi čitatelji mogli poslati svoje ideje za buduće stripove.

Crtač može dopustiti svojoj kreativnosti da udahne prilikom popunjavanja svoje tetovaže, ako crtež ne radi kako je planirano, potrebno mu je samo da skoči pod tuš i može početi ispočetka. Iako opći medij ostaje isti – uvijek će crtati na istim pločama – Yurick se može igrati s bezbroj različitih stilova.

“Kad sam bio mlađi, bio sam vrlo uskih stilskih inspiracija”, rekao je Yurick. “Međutim, naučio sam da je moja umjetnost mnogo bolja kad imam širok raspon inspiracija kojima sam otvoren. Radeći kao profesor likovne kulture u srednjoj školi posljednjih sam nekoliko godina radio toliko različitih vrsta umjetničkih projekata javnih radova, u različitim medijima, da se osjećam kao da se nikada neću samo na bilo kojem zadovoljiti. U čemu bi bila zabava od toga? ”

Yurick radi kao slobodni umjetnik pa nema toliko vremena da radi na popunjavanju svoje tetovaže onoliko često koliko bi želio.

“Preskakao sam čitave tjedne!” Rekao je Yurick. “Stripu je potrebno od 30 minuta do jednog sata vremena, a nekoliko tjedana/dana jednostavno nemam vremena za to”, rekao je Yurick. “Želim da strip bude čast ćudljivom i kreativnom. Imam mnogo drugih umjetničkih projekata koji se tiču ​​zanata, dubokog promišljanja i usavršavanja. Ovo govori o mom opuštanju i kreativnosti. ”

Jedna od stvari koje je Yurick želio učiniti s tetovažom bila je da drugi umjetnici povremeno preuzmu njegovu ulogu i nacrtaju mu strip na ruci. Unatoč mnogim ponudama, Yurick još uvijek nije našao nekoga tko bi ih volio provesti.

“Imao sam zahtjeve, ali još nemam umjetnika”, rekao je Yurick. “Mnogi moji prijatelji bili su izluđeni intimnošću koja se odnosila na fizičko privlačenje nekoga drugog. To će se dogoditi.”

Ako prepoznajete postavke koje je Yurick koristio s panelima – četiri ploče s trećim panelom ostavljenim otvorenim – postoji razlog za to; odabrao je stil da oda počast ikoničnom stripu Billa Wattersona “Calvin i Hobbes”.

“Napravio sam” beat “panel kao treći kao znak za Billa Wattersona”, objasnio je Yurick. “Ploča bez obruba dodaje osjećaj važnosti strip stranici s mrežom.”

Kako je kulturni značaj dnevnih novina s godinama opadao, tako se smanjuje i značaj dnevnih stripova. Nemoguće je zamisliti da moderna traka ima istu razinu ozloglašenosti kao kikiriki.

Yurick vjeruje da se ideja iza stripova može pratiti sve do pećinske slike u El Castillu, Španjolska, pa je prirodno da će se prilagoditi i pronaći novi medij za napredovanje.

„U središtu cijele ove šašave ideje o„ Mojoj ruci: strip “je ovo slavlje sposobnosti prilagodbe umjetničke forme. Strip nikada neće umrijeti ”, rekao je Yurick. “Pitati hoće li strip preživjeti kraj tiskanja je isto kao i zapitati se hoće li glazba preživjeti kraj glazbene industrije. Umjetnost se prilagođava i shvaća kako biti ono što treba biti. U mom slučaju to je postala tetovaža. ”

Dok Yurick planira nastaviti s projektom u doglednoj budućnosti, razmišljao je o tome kako će sve to završiti.

“Ako ipak odlučim prekinuti, zacrnit ću se na svim pločama, a posljednji će reći” Kraj “, rekao je Yurick.

fotografijatumblr_mpblh2XVYp1r4vluno1_1280tumblr_mv6ntqFUAn1r4vluno1_1280tumblr_mvibs0tdN51r4vluno1_1280tumblr_mvrlwnaYaF1r4vluno1_1280tumblr_mvtc1hxOUn1r4vluno1_1280