Кухня, килими и рогозки

Избор и почистване на кухненския килим – полезни съвети

Изберете кухненски килим

Тези, които обичат да готвят, прекарват много време в кухнята. Много семейства също се хранят там заедно. Поради тази причина е важно това пространство да е функционално и удобно обзаведено. Малките детайли са важни за топлата и уютна атмосфера, като кухненския килим. Килимът рядко се избира за кухнята, но има много предимства в тази стая. Например, създава красива и привлекателна атмосфера и се чувства чудесно топло и меко под краката ви. Можете дори да ходите боси в кухнята през студените зимни месеци. Кое е най -важното, когато купувате килим за кухнята? Разберете отговора по -долу! Ще ви дадем и някои полезни съвети за почистване на кухненския килим. продължавай да четеш!

Избор на кухненски килим: съвети & Идеи

Купете кухненски килими

Кухненският килим изпълнява и декоративна функция и може да промени цялата атмосфера. Не е необходимо да покривате с него целия под в стаята. Вместо голям килим, можете да изберете малък килим или бегач. Най -добре е да ги поставите на местата, където прекарвате по -голямата част от времето си стоящи – например пред печката. Ако вашата кухня има и кът за хранене, би било логично да поставите мек килим под масата за хранене. Това ще се напълни доста добре под краката ви, когато седнете около масата с любимите си хора. Можете да изберете килима в зависимост от стила на обзавеждане на кухнята или да го използвате, за да зададете цветни акценти. В минималистична или скандинавска кухня цветният килим моментално привлича вниманието!

Във всеки случай е важно да изберете килим, чийто цвят е различен от този на пода. на ориенталски килими също са много привлекателни и можете да ги използвате, за да зададете прекрасни акценти в кухнята. Има и тематични килими с мотиви като подправки, плодове, зеленчуци и други храни, специално направени за това пространство.

Определете размера и местоположението на килима

Съвети за грижа за кухненски килими

След това е важно правилно да се определи необходимия размер на килима. За тази цел трябва точно да измерите мястото, където искате да поставите килима. Ако там има някаква голяма мебел – диван, маса за хранене и т.н., помислете дали да не я поставите отдолу. Материалът също е особено важен. Кухненският килим трябва да бъде здрав, чувствителен към замърсявания и възможно най -лесен за грижи. В кухнята килимът се замърсява лесно, затова е важно да можете лесно да премахнете петна. Затова е най -добре да изберете килими от пластмаса, без дълги влакна, които изискват малко поддръжка. И по -долу предоставяме някои полезни съвети за почистване. &# 128578;

Поддържайте правилно кухненския килим

Оригинален кухненски бегач

Трябва редовно да почиствате килима в кухнята – поне веднъж седмично. Ако премахнете петна, които са се образували навреме, можете да го почистите старателно всяка година или дори на всеки три години. Можете да направите основното почистване сами, като обработите килима със специален почистващ препарат, в зависимост от материала, или като го изперете във ваната. Професионалното почистване се препоръчва за по -големи или твърде мръсни килими. Почистващият агент се напръсква в килима с налягане и след това се изсмуква отново.

за премахване на петна

Кухненски килим на райета

Ако по кухненския килим има петна, има няколко домашни средства, които можете да използвате, за да ги премахнете. Първо, поставете малко минерална вода върху засегнатите области, за да разтворите мръсотията. След това го натрийте с кърпа от памук или микрофибър. Солта може да помогне срещу петна от червено вино. А миризмите могат да бъдат премахнати с бакпулвер и сода за хляб. Трябва да разтворите 1 супена лъжица бакпулвер или сода за хляб в 1 л топла вода, да го напръскате върху килима и да го оставите за една нощ. На сутринта можете просто да го почистите с прахосмукачка и сте готови! &# 128578; А с оцет и лимонов сок, петна с интензивен цвят или вече изсъхнали могат да бъдат отстранени.

Тук можете да намерите още полезни съвети за почистване на килими!

Кухненски килим елегантен черно -бял

Изберете трапезария за кухненски килим

Мотив светлозелен мотив на птица

Купете килим за трапезарията

Почистете правилно кухненския килим

Килим под масата за хранене

Купете килими, лесни за грижи

Ориенталски кухненски килим

Кухненски килим светло бежов

Кухненски килими маслини прекрасен външен вид

Оригинален черен кухненски бегач

Кухненски килим избирайте от дизайнерски идеи

Килим за трапезария на райета

Килим трапезария жълти геометрични мотиви

Килим трапезария бяло сиво

пъстър килим пастелни цветове трапезария

Кухненски килим с люти чушки

Кухненски килим тъмен лесен за поддръжка

Съвети за почистване на килими в трапезарията

Сизалов килим около трапезарията

малка кухня с кръгъл килим великолепен вид

Пачук килим кафяв

Кухненски килим, ориенталски, прекрасен вид

Кухненски бегач пред плота

Кухненски килим от черно кафе

Купете кухненски килими полезни съвети

малък кухненски бегач

Кухненски бегач в червено

Кухненският бегач практически лесен за грижи

цветни кухненски бегачи оригинални

Кухненски бегач в елегантно кафяво

Съвети за избор на кухненски бегачи

Поддържане и почистване на кухненския килим

Малък пачуърк кухненски килим

Черен кухненски килим практичен