Красота

Хиалуронова киселина: употреби и ефекти върху здравето

Терапия с хиалуронова киселина за млада и стегната кожа

Всеки ден чувате за различни козметични продукти със съдържание на хиалуронова киселина, които могат да направят истински чудеса за кожата и ставите и да забавят стареенето. Но това ли е истината? В тази статия ще научите всичко за областите на приложение, ефектите и възможните странични ефекти на хиалуроновата киселина върху нашето здраве. Фактите по -долу могат да ви помогнат да направите информиран избор за козметика и добавки с хиалуронова киселина. Забавлявайте се, докато четете!

Хиалуронова киселина – ефекти върху здравето

Инжектиране на бръчки с хиалуронова киселина лице

Области на приложение на хиалуронова киселина

Водосвързващите свойства на хиалуроновата киселина

Хиалуронова киселина за млада кожа

Инжекциите с бръчки влияят върху здравето

Нанесете крем бръчки на млада и хидратирана кожа

Предимства и недостатъци на инжектиране на бръчки хиалуронова киселина

Ефект на хиалуронова киселина върху кожата

Хиалуроновата киселина, която сега се счита за супер ефективно средство против стареене, всъщност е ендогенно вещество. Многоверижното захарно производно, налично в малки количества в тялото, е основен компонент на съединителната тъкан, която се намира между кожните клетки. Веществото, което се използва главно като инжекция срещу бръчки, има голяма сила – практически няма странични ефекти. В допълнение, киселината може да свързва огромни количества вода – съотношението е 1: 6000. Така че 1 г от него може да свърже 6 кг вода и резултатът е подобно на гел вещество. Поради тази причина тъканта има амортизиращ ефект върху ставите и осигурява съдържанието на влага и стегнатостта на кожата. С годините обаче съдържанието на хиалуронова киселина в кожата постепенно намалява. Паралелно протича и процес на разграждане на колаген (колагенът е подкожната мастна тъкан). В резултат на това кожата става по -малко еластична и се появяват бръчки.

Хиалуронова киселина – области на приложение

Химична формула на хиалуронова киселина

Грижа за кожата суха кожа хиалуронова киселина

Ефект на капсулите с хиалуронова киселина

полезни съвети за млада кожа без бръчки

Съвети за стареене на кожата Грижа за кожата

Терапия на устните обемна хиалуронова киселина

Крем за кожа против бръчки хиалуронова киселина

Странични ефекти при инжектиране на бръчки

Ефект на стареене на кожата с хиалуронова киселина

Хиалуроновата киселина се предлага на пазара в три форми: като капсули, като мехлеми за директно нанасяне върху кожата и като инжекции срещу бръчки. Мехлемите се считат за по -малко ефективни от капсулите и накрайниците; последните се считат за най -ефективни. Оралните капсули са предназначени предимно за ставите и подобряване на подвижността. Киселината свързва големи количества вода и така се образуват възглавници на необходимите места в тялото. Това може да помогне за облекчаване на болки в ставите. Като средство против стареене, киселината действа по същия начин. Често се казва, че стимулира образуването на колаген, правейки кожата гладка и стегната.

Дали киселината наистина е чудодейно средство против стареене??

Интересни факти за хиалуроновата киселина

Стареене на кожата бръчки лице

Премахване на бръчки Грижа за кожата

Нанесете крем против бръчки около очите

Ефект на инжектиране на бръчки с хиалуронова киселина

Инжекциите с хиалуронова киселина предизвикват бръчки

Ефект на инжекции с хиалуронова киселина

Хидратираща грижа с хиалуронова киселина

Крем за очи против стареене

Въпреки голямата популярност на хиалуроновата киселина, нейният положителен ефект върху кожата все още не е научно доказан. Проучванията на Европейския орган за безопасност на храните (EFSA) не показват ясно, че киселината е чудодейно лекарство за бръчки и стареене на кожата. Клинични проучвания от Япония, в които участниците са приемали между 120 и 240 mg хиалуронова киселина на ден, показват, че веществото може да увеличи влагата на кожата. Но все още няма категорични доказателства за ефектите срещу стареенето. Според EFSA положителният ефект на киселината върху ставни проблеми също не е доказан. Някои проучвания от САЩ обаче показват, че хората, които изпълняват определени гимнастически упражнения и консумират материал, изпитват значително по -малко болки в коляното. Разбира се, тези заключения се отнасят само за американските лекарства, които съдържат киселината.

Продуктите със съдържание на хиалуронова киселина нямат странични ефекти

Съвети за здрава кожа

Хиалуронова киселина капсули проблеми със ставите

Крем за грижа за кожата нанесете на лицето

В заключение може да се каже, че въпреки че положителният ефект от приема на хиалуронова киселина не е научно доказан, веществото не е вредно за здравето. Досега няма съобщения за нежелани странични ефекти, причинени от продукти, съдържащи хиалуронова киселина. Следователно можете сами да решите дали веществото е ефективно или не. В момента кремовете против стареене с хиалуронова киселина са особено популярни и можете да опитате един от тези продукти, например. И ако се надявате на бърз ефект, отидете на инжекции. Но не ходете на козметик зад ъгъла! Това е хирургична процедура, която трябва да се извърши само от специалист. Затова отидете в кабинет на професионален лекар. Можете също да опитате лек с хиалуронова киселина за проблеми със ставите, за да видите дали има положителен ефект върху вас.

Надяваме се информацията в тази публикация да ви е била полезна. Можете да научите повече за хиалуроновата киселина тук Прочети.