karneval

Middelalderbeklædning i høj kvalitet, lige i tilfælde

En solid temafest, en spændende folkefest eller endda et bryllup i middelalderlig stil – intet er virkelig perfekt uden det rigtige middelalderlige tøj. For for virkelig at bevæge sig ind i den rustikke atmosfære, skal du absolut bringe dit eget outfit i harmoni med stemningen. Oktoberfest, Halloween og karneval er andre store begivenheder, der hvert år byder på gode lejligheder, vores smukke Middelalderbeklædning gerne bære. Og for rigtige fans af middelalderen er både middelaldermarkeder og “middelaldercamping” oplevelsen par excellence. Sidstnævnte er endda blevet en populær hobby for mange.

Vælg middelalderligt tøj af høj kvalitet

middelalderlige tøj overdress kvinder

Middelalderbeklædning: Vigtige tips til nybegyndere

Især hvis du er helt ny inden for middelalderbeklædning og næsten ikke har erfaring med det, vil følgende tips helt sikkert være nyttige for dig. Så hvad skal du være opmærksom på, når du vælger dine middelalderlige kjoler, så alt er rigtigt?

Afhængig af lejligheden og din egen holdning bør du på forhånd tænke grundigt over, hvilken karakter dit tøj skal svare til? Er du tilfreds med et enklere outfit eller skal det være noget særligt? Traditionelt historisk eller rettere fantasy eller endda steam punk? Når du planlægger outfittet, er alle disse spørgsmål særligt vigtige, og jo klarere din idé er, jo lettere vil det være for dig at implementere den.

Steam -punk bliver stadig mere populær, især ved særlige temafester eller festivaler

steampunk middelalder tøj damer

Efter at begrebet tøj allerede er afklaret, kan du roligt begynde at shoppe. Tag dig god tid også her og få grundtøjet først, så at sige. Du kan derefter bygge videre på dette senere og sammensætte forskellige outfits med flere stykker tøj. Grundkjoler til kvinder er for eksempel en meget enkel underkjole, bluse eller nederdel, og til mænd, bukser og en enkel tunika. Senere tilføjes overfrakker, bodice veste, korsetter, kapper, jakker og frakker – afhængigt af din egen smag og personlige præferencer.

Og hvad med at tage sig af middelalderens tøj? Dette er ikke et ubetydeligt spørgsmål, især ikke under opbevaringsperioder eller til fester, hvor du skal have tøjet på i mere end et døgn. I disse tilfælde er det tilrådeligt at foretrække naturlige materialer som uld, hør, bomuld og hamp. Tøj syet af det kan luftes ud meget behageligt natten over og er også meget behageligt at have på. Derudover sveder du næsten ikke i disse tekstiler, i modsætning til polyester, der i øvrigt burde være et tabu i middelalderbeklædning af høj kvalitet.

Middelalderbeklædning kan også sættes sammen på en meget mystisk måde

halloween middelalder tøj damer

Leg med farver, og køb ikke dit middelalderlige tøj udelukkende i sort, for eksempel. Stol hellere på naturlige toner og kombiner dem med hvid eller en bestemt nuance, der passer til din middelalderlige karakter. I strengt historiske outfits spiller farver næsten altid en meget specifik rolle. Find derfor ud af det i god tid, f.eks. B. i Facebook-grupper eller i de emnerelaterede fora.

Især for kvinder er det ganske vigtigt at sikre, at de passer perfekt. For at kombinere dette med den nødvendige portion komfort, bør du købe en overdress og bodice en størrelse større – svarende til at købe en dirndl.

Den sidste hånd på middelalderens tøj er naturligvis givet ved matchende tilbehør. Så glem ikke dette under nogen omstændigheder! Slør, hatte, halskæder, bælter eller øreringe – du finder helt sikkert det, du leder efter i lokale specialbutikker eller online.

Bliv gift som i svundne tider

middelalderligt tøjbryllup

Et bryllup som i middelalderen

På det seneste har mange brudepar valgt et stemningsfuldt middelalderlig bryllup. Ikke kun sted for ægteskab og ceremoni, men frem for alt bør brudekjoler og dekorationer være rigtige. Hvis du er inviteret til et sådant bryllup som gæst, kan du bære dit eksisterende middelalderlige tøj. Men hvad skal du have på som brud eller brudgom? Til overraskelse for mange brude skal det på forhånd siges, at en brudekjole i hvidt ikke rigtig er det bedste valg til et middelalderligt bryllup. Snarere cremede varianter med et rigt broderet stofbælte eller en farvet brudekjole lavet af silkebrokade med chiffonærmer kan anvendes her. I stedet kan damerne score med iøjnefaldende smykker, som vil adskille dem fra de andre kvindelige besøgende til brylluppet.

For herrerne er mulighederne også mange. Du kan klæde dig ud som en konge eller fremstå som en modig ridder i fuldt middelalderligt udstyr. Uanset hvad, bør bruden og gommen optisk koordinere hinanden som et par for at kunne højtideligt træde foran alteret.

Hvis du ikke vil undvære helt hvid

middelalder tøj ophelie steampunk korset kjole

Læder går også meget godt med den mandlige bryllupstøj

middelalderlige tøj mænd

Det vigtigste, når du vælger dit outfit til lejren, folkefest eller til et middelalderligt bryllup, er at føle dig godt tilpas i det. Pasform, materialer og farver samt funktionalitet er her af største betydning. Lyt til erfarne middelalderlige fans, eksperter og selvfølgelig din mavefornemmelse!

Vi ønsker dig en masse succes med køb af dit middelalderlige tøj og en god fest!

Det festlige optog ved det historiske Landshut -bryllup 

middelalderligt tøj bayern-landshut