Интериорен дизайн, мебели

Идеи за таванско обзавеждане: 40+ оригинални предложения

Стилни идеи за обзавеждане на таванско помещение

Напоследък животът на таван става все по -популярен и това не е случайно. Въпреки наклонения покрив, таванските апартаменти често изглеждат по -светли и просторни в сравнение с апартаментите на долните етажи. Красива гледка, по -малко шум, необичайни ъгли и интересни ниши са само част от многото предимства на таванско помещение. В тази статия ще ви запознаем с няколко шикозни идеи за обзавеждане на таванско помещение, които можете да използвате като модел. Оставете се да се вдъхновите!

Направете таванското помещение модерно и практично!

Идеи за обзавеждане на мансарда спалня с наклонени тавани

Идеи за обзавеждане на мансарда цветова схема бяло сиво

Идеи за обзавеждане на таванско помещение, уютна селска къща

Тавански интериор идеи спалня луксозен полилей

Идеи за тавански интериор плаващи стълби

Идеи за обзавеждане на таванско помещение

Идеи за обзавеждане на мансарда хол минималистичен

Идеи за обзавеждане на таванска кухня

В мрежата има много идеи за обзавеждане на таванско помещение, но тук също ви даваме много полезни съвети, които можете да следвате. Най -важното нещо, когато започнете настройката, е всъщност да знаете как точно да го направите. Тъй като освен предимства, таванските апартаменти имат и някои недостатъци, които евентуално трябва да намалите. Тук ще ви покажем какво да правите и как да създадете шикозна и приветлива атмосфера на тавана си! продължавай да четеш!

Идеи за таванско обзавеждане – цветовата схема е важна

Таванска стая интериорни идеи спалня дървена стена

Стилни идеи за обзавеждане на таванска спалня

Съвети за мансарден дизайн неутрални цветове на стените

Таванска стая с висок таван с камина

Таванско помещение уютно

Обзавеждане на мансарда във винтидж стил

Тапет за тавански дизайн на спалня

Таванско модерно плаващо стълбище

Първата важна стъпка при обзавеждането на таванско помещение е цветовата схема. Апартаментите в таванското помещение обикновено са просторни, но често имат ниски тавани, така че оптически трябва да наберете височина. Чудесна идея в това отношение е да боядисате наклонения покрив в блестящо бяло и да изберете неутрален или топъл цветен тон за стените – като пастелно жълто или зелено, кремав цвят, бежово, перлено сиво. Само ако таванското помещение е много светло, можете да изберете по -тъмни тонове.

Неутралните и топли цветове правят апартамента визуално по -просторен

Дизайн на таванска стена светложълт

Таванско помещение за детска стая с оригинален вид

Обзаведете тавана по минималистичен начин

Стилни идеи за обзавеждане на таванско помещение

Таванско помещение поставя цветни акценти

Зимна градина с тавански таван

уютен мансарда в селски стил

Таванско помещение за детска стая

Топлите и неутрални цветове не само правят апартамента да изглежда по -голям и по -светъл, но също така създават много уютна и приветлива атмосфера. Но ако се притеснявате, че интериорът ще изглежда твърде стерилен и безличен, можете да добавите няколко привличащи вниманието акценти – оригинални снимки и други стенни покрития, пъстри килими, възглавници, одеяла и завеси в смели цветове. Трябва обаче да изберете само два или три основни цвята, така че резултатът да изглежда стилен, а не небрежен.

Идеи за таванско обзавеждане: използвайте светлината

страхотно стилно таванско помещение за сядане

спестяващи място идеи за обзавеждане наклонен покрив

Съвети и идеи за обзавеждане на апартамент в таванско помещение

Спално таванско легло от палет

Спалня бяло таванско помещение

Таванско помещение за баня

Цвят на стената бели големи тавански прозорци

Стъклени повърхности на таванско помещение

Преграда за хол на последния етаж на апартамента

Плоски повърхности от стъкло с неутрален цвят на последния етаж

За да направите интериора още по -шикозен и привлекателен, възползвайте се от светлината. В допълнение към цветовете, които блестят на слънце, можете да разчитате и на лъскави стъклени и метални повърхности. С разделители за стаи, аксесоари и мебели с елементи от метал или стъкло, можете веднага да добавите модерно докосване към собствените си четири стени! Друг съвет, който можем да ви дадем, е да избягвате висящи светлини. Това прави тавана да изглежда още по -нисък.

Избор на мебели за таванско помещение

необичаен ъглов наклонен таван

Тавански апартамент на практика създава кът за сядане

Таван светло по -тъмен цвят на стената

Избор на тавански мебели

Спалня великолепно изглежда винтидж таванско помещение

Практична таванска кухня

Луксозно ориенталско таванско помещение

Тавански минималистичен хол

Използвайте необичайни ъгли на тавана

Тавански мебели

А що се отнася до обзавеждането, мебелите трябва не само да изглеждат съвременно, но и да са функционални и най-вече да пестят място. В тази връзка гримираните мебели често не са добър избор за таванското помещение, тъй като наклонените тавани затрудняват поставянето им към стените. Можете да похарчите малко повече пари за шкафове по поръчка от дърводелеца или сами да създадете творчески и практични решения с гъвкави модули на чекмеджета, рафтове и плъзгащи се врати. Например, предлага хладни и спестяващи място мебели за апартаменти с наклонени тавани ИКЕА. Така наречените „кубчета“ например могат лесно да се монтират на всяка стена, така че да можете да използвате максимално наличното пространство. Използвайте разделители на стаи и екрани, за да разделите отделните жилищни зони една от друга. Таванското помещение често е голямо жилищно пространство, което трябва да организирате според собствения си вкус и нужди. Не забравяйте да украсите апартамента, защото именно красивите декорации създават атмосфера. Можете да се възползвате от необичайните ниши и ъгли на тавана. Те всъщност могат лесно да се превърнат в привличащи погледа. Например, опитайте да окачите картина на наклонения таван. Резултатът ще изглежда необичаен и наистина страхотен, нали? Можете да извлечете допълнителни оригинални идеи от нашите снимки.