Indretning

Karakteristika ved marmor og granit i interiøret

Natursten, og især marmor og granit, er blevet ganske til stede i indretning i de seneste år. De findes hovedsageligt i funktionelle rum som køkkener og badeværelser. Dette giver dig mulighed for at indstille både fornemme og samtidig grove naturlige accenter i moderne boligareal. På grund af deres karisma er marmor og granit også forudbestemt for at sikre en flydende visuel overgang mellem indendørs og udendørs områder i store moderne lejligheder og huse. Så lad os grave dybere ind i potentialet i disse to trendy materialer sammen.

Granitoverflader må ikke bruges for hårdt

Bordplader i marmor i granit i køkkenet

De fysiske egenskaber ved marmor og granit

Som altid starter vi med den praktiske side af vores emne. For at marmor og granit kan tjene dig inden for indretning så længe som muligt, bør du vide mere om deres fysiske egenskaber.

Marmor og granit bruges meget i luksusværelser

Luksus stue med smuk marmor granitbelysning

Typiske egenskaber ved marmor

Marmor er en metamorf sten. Med andre ord dannede det sig under indflydelse af stigende tryk på jorden gennem mange århundreder. En anden faktor, der kan hjælpe med at forme dens typiske fysiske egenskaber, er den langsomme, men konstante temperaturstigning. Først i slutningen af ​​denne lange proces er marmoren, som vi kender i dag, og som er kendetegnet ved dets ædle udseende.

Det overordnede design af køkkenoverflader af marmor eller granit kræver intensiv pleje

Marmor Granit - funktionelle arbejdsflader og overflader

granit

Granit er en af ​​de såkaldte ekstrusive sten og har en mere kompliceret sammensætning. Denne indeholder kvarts, de såkaldte mafiske mineraler med deres mørke farve og glimmer. Denne sten har også en vulkansk oprindelse. Lighederne med marmor er hovedsageligt begrænset til udseendet. Med hensyn til styrke er det den mere bæredygtige løsning.

Efter Mohs hårdhedsskala, som blev skabt i 1812 af den tyske videnskabsmand Friedrich Mohs, marmoren har en hårdhedsværdi på 3 og granitten – 7. Maksimum er 10, og en sådan hårdhed vises f.eks. med diamanten.

Fire eksempler på marmoroverflader i originale farver

Marmor granit - flere originale farver

Egnede anvendelsesområder i indretningen i harmoni med de to naturstenes kvaliteter

Så du kunne kombinere de to materialer ret godt i indretningen. Rent æstetisk ville de harmonisere og bidrage til ensartethed og modernitet. Granitten ville være velegnet til arbejdsflader og opbevaringsområder. Takket være dens styrke er den ikke let beskadiget mekanisk. Marmoren ville derimod være velegnet til lodrette overflader, der er sværere at komme i kontakt med.

Sådan blå marmor ser moderne og mystisk ud på samme tid

Marmor granit - meget original nuance

Pletter på marmor og granit

Marmoren er også generelt mere udsat for pletter. Du bør derfor nøje overveje, om og hvor du vil bruge dette i køkkenet. Især den farvestrålende marmor er ikke en egnet løsning til områder, hvor snavs ofte forekommer.

Pletterne er lige så lette at se på granitoverflader. Men den store fordel her er, at den absorberer dem meget langsommere. Så hvis du renser hurtigt med de rigtige midler, vil du beholde sit smukke udseende i lang tid. Vi vil dog fraråde at bruge granit til f.eks. Bordplader i køkkenet. I denne eller i spisestuen kan du bruge dette naturmateriale til køkkenø, sideborde eller andre møbler, der fungerer som accenter. Det samme gælder stuen, hvor du også kan lave interessante figurer på væggen. Blandt andet kan du få en meget smuk tv -væg lavet af granit.

Med sådan en naturlig farvekombination skaber du et drama i dit indretning

Marmor granit - gode ideer i sort

Hvordan påvirker marmor og granit atmosfæren i et rum??

Hvis vi ser bort fra de praktiske egenskaber, har granit og marmor en lidt anden effekt på rummets atmosfære. Med de aflange mønstre giver marmoren følelsen af ​​flydende bevægelse, og granitten ser mere jordnær ud takket være kornet. Det rigtige valg eller kombination rent rent æstetisk er et, der harmonerer med dit eget indretningskoncept.

  Sådanne marmoroverflader udstråler varme og følelser

Marmorgranit - flotte rødbrune nuancer

Sæt kontraster

Begge materialer har en elegant blanding af mørkere og lysere nuancer. Selvom du kun bruger marmor eller granit i interiøret, kan du berige dit indretning med visuelle kontraster. Hvis du beslutter dig for at kombinere de to, skal du skabe variation i teksturerne.

Farvesortimentet er ret stort. De mest almindeligt anvendte nuancer af marmor og granit er neutrale og mest grå, hvide og sorte. Du kan introducere monokrom farvepalet i en moderne lejlighed ved at kombinere de to materialer. Det er rigt struktureret af kornet eller kornet og dermed varieret.

Marmor i sådanne farver ville gøre interiøret virkelig hyggeligt

Marmor granit flammende farve

Ny trend – marmor og granit i eksotiske farver

Udover de klassiske designideer observerer vi marmor- og granittyper i mange eksotiske farver i det moderne indretning. I denne form ser begge materialer smukke, ekstremt moderne og fornemme ud. Derfor er det farverige design eller accentuering med dem ikke rigtig at se som en særlig risiko. De er et ideelt valg for fans af de mystiske noter i interiørdesign. Selvfølgelig er der også noget ganske eventyrligt over dem, fordi de skaber en særlig interesse og overraskende effekt.

Subtile grønne nuancer fremmer arbejdseffektivitet 

Interiør i granitgrønt marmor

Marmor og granit i indretning – hovedreglerne!

Begge materialer må derfor ikke udsættes for overdreven stress i hverdagen. Undtagelser er de tilfælde, hvor man permanent har råd til dyr professionel pleje. Men dette er ikke tilfældet i normale husstande. Hvor der er for stor risiko for pletter eller andre skader, bør det undgås. Hvis du er i tvivl, kan du bruge granit til nogle arbejds- eller opbevaringsoverflader. Du foretrækker at bruge marmoren som en accent i dekorationen. Kombinationen af ​​de to kunne få moderne monokrom interiør til at se ekstremt moderne og individuelt ud. Med små accentenheder lavet af marmor eller granit kunne du endelig afrunde et behersket interiør med en lille portion luksus.

Kan vi inspirere dig til deres engagement? Hvordan ville du bruge disse to materialer i dit hjem??

Marmor og granit fremstår naturlige og fornemme på samme tid

Marmor granit i en fantastisk grøn farve

Disse materialer er perfekte til små accentmøbler

Marmor Granit - Små sideborde - Gode ideer

Bordplader i granit eller marmor, der matcher det luksuriøse interiør

Køkkenoverflade i marmorgranit i sort og hvid

Gulvdesignet i marmor eller granit er virkelig krævende

Marmor granit - moderne gulvdesign

Sådan lige korn er virkelig sjældent

Marmor granit smukt mønster

Bring et stykke naturligt undren ind i dit hjem

Neutral og moderne marmorgranit

Her har vi et stilfuldt eksempel med en intens farve

Original korn og farve marmor granit

Endnu en idé til en virkelig luksuriøs løsning

Gode ​​badeværelsesideer marmor granit

En idé til et ganske maskulin design 

Stor grå design marmor granit