Indretning

Udkragede trapper – 40 moderne designideer

Trappen er ofte i indgangsområdet, og nogle gange er det det første, der imponerer gæsterne, når de går ind i din lejlighed. Dette afgør også trappens vigtige rolle inden for moderne indretning – den ses ikke kun som et funktionelt element, men også som en stilfuld accent i interiøret. De såkaldte selvbærende trapper, som skaber indtryk, som om de svæver i rummet, ser særligt smukke og elegante ud. En udkraget trappe kan tilføje en spektakulær atmosfære til ethvert rum, og du finder overbevisende eksempler på dette i denne artikel.

Udkragede trapper som en moderne accent i interiøret

udkragede trapper

udkragede trapper med integreret belysning

Frit hængende egetræstrappe

cantilevered betontrappe

Gratis hængende trappe i soveværelse i træ

originalt soveværelse design udkragede trapper

ekstravagant frit hængende trætrappe

smuk cantilevered trappe

Frit hængende egetræstrappe

Selvbærende konstruktion af trætrappe

At have en udkraget trappe i dit eget hus er et ønske fra mange mennesker i dag, da det er meget trendy. Der skelnes mellem to typer af cantilevered trapper – bolt trapper og cantilever trapper. Med bolttrappen fastgøres de enkelte trin til hinanden med bolte, og de kan placeres hvor som helst, selv i midten af ​​rummet, mens den udkragede trappe nødvendigvis skal monteres på en væg. I tilfælde af de udkragede trapper er de enkelte trin fastgjort ved hjælp af skjulte elementer, og det ser ud til, at de flyder frit i luften – derfor kaldes de stadig “flydende trapper”. Modeller, der kombinerer de specifikke egenskaber ved begge typer, kan også findes på markedet i dag. Derfor bør du altid forhøre dig på forhånd om den specifikke fastgørelse, når du vælger en udkørende trappe.

Forskellige designs og materialer

frit hængende trappe i granit

frit hængende betontrappe

spørgende trappe lavet af træ

udkragede trapper med integreret belysning

frit hængende trappe med indirekte LED-belysning

frit hængende trapper med original belysning

moderne cantilevered trappe lavet af træ

kreative designideer til gratis hængende trapper

Stue design gratis hængende trapper

hvid trappe selvbærende konstruktion

Materialet, hvorfra den udkragede trappe er lavet, er i de fleste tilfælde en smagssag, men du bør helt sikkert overveje rummets indretningstil. Trappen kan se meget bedre ud, hvis den er lavet af samme materiale som gulvet – for eksempel parketgulv og trætrapper, eller marmorgulve og marmortrin. På denne måde skaber du en original visuel forbindelse mellem første og anden sal. Hvis dit hus er lidt mindre, skal du vælge en glastrappe – det får hvert værelse til at se større ud og kan være et rigtigt blikfang i indgangsområdet.

Elegance og stabilitet

originalt cantilevered trappe soveværelse

fritstående granit trappe

moderne cantilevered trappe lavet af træ

frit hængende trappe i træ

moderne træ cantilever trappe

Trætrappe selvbærende konstruktion

frit hængende trappeglas

Selvbærende konstruktion af trætrappe

Cantilever trappeglas

Granit udhængende trappe

Det er en stor fejl at tro, at udkragede strukturer er mindre stabile end traditionelle trapper – professionel samling garanterer, at alle sikkerhedsbetingelser er opfyldt. På trods af populær tro er udkragede trapper lige så sikre og holdbare som alle andre typer trapper – det gælder endda trapper af glas, som har en særlig topbelægning, der beskytter dem mod overfladiske ridser. Hvis du har sådan en glastrappe derhjemme, kan du belyse trinene indefra om natten, så de gnistrer forskelligt fra alle vinkler. Den indirekte LED -belysning er bare perfekt til dette formål.

Andre fordele ved udkragede trapper

originale bolttrapper trætrapper

frit hængende trapper kreative designideer

frit hængende trappe trætrapper

frit hængende trappe med hvidt gelænder

Bolttrappe glas trin

En anden interessant fordel ved de selvbærende trapper er den særlige slaglydisolering. Sammenlignet med konventionelle trappekonstruktioner har de selvbærende modeller en speciel gummimontering af de enkelte trin i væggen. Den øgede slaglydisolering og elasticitet kan også tilskrives dette. Dette gør udkragede trapper meget skånsomme for leddene og rygsøjlen og ideelle til bygninger, der er underlagt visse støjbeskyttelsesregler.

Indstil spektakulære accenter indendørs

Cantilever trappe lavet af træ

flydende trappe glas trin

frit hængende trætrappe

cantilevered trappeglas

frit hængende trappe i glas

Uanset om det er lavet af akryl, træ, glas, stål eller beton – selvbærende trapper ser altid moderne og elegante ud og kan give hvert værelse en individuel karakter. Den klassiske variant af træ kan se betagende ud, hvis beslagene på de enkelte trin forbliver usynlige, og træsorten harmonerer med gulvets. Med særlige elementer og detaljer, såsom specielt forarbejdede eller farvede kanter, runde eller rektangulære gelændere eller endda læderbeklædning, kan du sætte spektakulære accenter i interiøret. En udkraget trappe lavet af synlig beton kan også være en god beslutning, hvis rummets indretningsstil er enklere. Det skal dog stadig tages i betragtning i planlægningsprocessen, og samlingen er også kompliceret, da denne type trapper kræver visse ekstra komponenter og fastgørelsesmetoder. Hvis du er i tvivl om, hvilken type cantilever trappe du skal vælge, er det bedst at søge råd fra en indretningsarkitekt.