Ideje za svaki dan

Bez čavala i potezanja: 7 načina da objesite sliku na zid bez bušenja

Obiteljski okviri za fotografije ili lijepe slike dodaju estetiku i kreativnost dizajnu. U ovom ćemo vam materijalu reći kako sigurno i bez oštećenja zidova objesiti sliku..

1. Ljepila

Ljepljive tekućine jedan su od pouzdanih načina pričvršćivanja slike. Oni su polimerno ljepilo i tekući čavli. Popravljaju čak i teške slike u drvenim i željeznim okvirima na zidu. Za lagane okvire dovoljna je traka ljepila uz rubove sa stražnje strane, ali teške se moraju pažljivo premazati ljepilom po cijeloj dužini i širini. Tekući nokti nanose se na male slike malim točkama po obodu, na velike – ljepilom se nanose cijelo područje. Okvir je pritisnut na zid nekoliko minuta tako da čvrsto prianja uz površinu.

Prije lijepljenja slika na zid, morate ga temeljito očistiti. Obrnuta strana okvira, fotografije ili ploče mora se odmastiti. Polimerno ljepilo razlikuje se od tekućih čavala po tome što ne ostavlja tragove na zidu nakon demontaže. Stručnjaci tvrde da će takvi zatvarači vrijediti godinu dana..

ljepila

2. Vinski čep

Kompromis u popravljanju slike bez bušenja, ali s čavlima, može biti čep od vina i pouzdano ljepilo. Pluto će postati sloj između zida i okvira bez oštećenja zida.

Vinski čep se reže na krugove širine 1,5-2 cm. To se radi oštrim svečanim nožem, krugovi bi trebali biti savršeno ravni. Krug je zalijepljen za zid i čvrsto pritisnut. Vrijedno je pričekati neko vrijeme dok se ljepilo ne osuši. Zatim se uzima samorezni vijak koji se uvija u pluto. Na dobivenu strukturu visi slika.

čep za vino

3. Šina za strehe

Siguran način obješenja slika je ograde. Napravljeno od običnog vijenca i visokokvalitetne ribarske linije. Također će vam trebati ljepilo i plastične kuke. Ako namjeravate objesiti teške slike u okvire, trebali biste se opskrbiti pouzdanim materijalom. Koliko će vijenac čvrsto držati na zidu, ovisi o tome. Sustav vješanja omogućit će vam da objesite nekoliko slika odjednom na različitim visinama.

Na vijencu su obješene kuke na koje je pričvršćena žica, ribarska vrpca ili najlonski konac. Uzima se u obzir udaljenost između slika. Tračnica je zalijepljena na zid, slike su pričvršćene na krajevima niti. U bilo kojem trenutku možete promijeniti položaj slika zamjenom ili vješanjem novih.

vijenac za vijenac

4. Dvostrana traka

Mali i ne teški okviri sa fotografijama ili slikama mogu se pričvrstiti na zid dvostranom trakom. Bolje je uzeti selotejp ili pjenu.

Izrežite trake dovoljne duljine. Ako je slika velika, upotrijebite više trake. Nakon toga morate zalijepiti prvi sloj trake na zid. Ostatak komada pričvršćen je na stražnju stranu okvira. Nakon toga morate sliku čvrsto pritisnuti uz zid..

scotch

5. Dekorativna traka

Za estetsko ukrašavanje slike na zidu bez bušenja, možete koristiti široku ukrasnu traku ili pletenicu. Pogodno za male i lagane slike. Za rad će vam trebati: kuka, traka, škare. Kao udica odabire se obična igla, igla ili spajalica. U potonjem slučaju na tapeti je napravljena posebna rupa u koju je umetnuta izmijenjena spajalica. Jedna strana bi trebala biti veća, druga manja. Da biste to učinili, savijen je u odgovarajućem smjeru. Nakon postavljanja jedne strane ispod tapete, struktura se fiksira ljepilom.

Također možete koristiti profesionalne alate za pričvršćivanje, poput paukove kuke ili posebnih ljepljivih traka. Nakon što je napravljen prvi pričvršćivač, morate na njega objesiti ukrasnu traku. Zbog toga bi se dva ruba trake trebala objesiti. Slike su pričvršćene ljepilom. Ako je slika obješena u okvir, koristi se polimerno ljepilo ili tekući čavli.

ukrasna vrpca

6. Kuka za pauka

Pauk ima malu veličinu, ali može izdržati slike težine do devet kilograma. Na gornjem rubu nalaze se četiri šiljka koji plastičnom proizvodu jamče visoku čvrstoću i sposobnost izdržavanja teških slika. Prvi korak je zabiti kuku u zid. Nemojte ga previše udarati jer će se u protivnom plastična podloga oštetiti..

Petlju na stražnjoj strani okvira treba napraviti tako da skriva bazu pauka. Nakon toga morate objesiti sliku. S takvim nosačem slika će mirno visjeti najmanje godinu dana. Nakon tog razdoblja, bolje je promijeniti udicu. Nakon uklanjanja, u zidu će ostati četiri male rupe koje se lako mogu sakriti..

kuka pauk

7. Kreps

Command i Kreps proizvode identične proizvode – sustave za pričvršćivanje na čičak. Izgledaju ovako: stražnja strana svakog elementa je ljepljiva. S prednje strane, na kraju čičak trake, nalazi se posebna kuka na koju je pričvršćena slika. Sustav se sastoji od ljepljivog filma na koji je pričvršćen čičak. Jedna Kreps udica može nositi slike do 1,5 kg, Command – do 1 kg.

Prije nego što popravite čičak, morate odabrati mjesto na zidu i temeljito ga očistiti. Ne smije biti prašine, prljavštine, čipsa i drugih nepotrebnih elemenata. Ljepljiva traka je zalijepljena na željeno mjesto, zaštitni sloj se prethodno uklanja. Zatim se sa stražnje strane udice uklanja zaštitni sloj koji se lijepi na ljepljivu traku. Struktura se pritisne 30 sekundi.

Command i Kreps također proizvode posebne čičak trake koje mogu izdržati težine do 1 kg. Svaka se ljepljiva traka lako uklanja i drži sliku od 450 grama.

sranja

Ove će vam metode pomoći objesiti sliku bilo koje težine bez oštećenja zida..