Идеи за декорация

Най -важните съвети за дизайн на балкони през лятото

Никъде не е по -добре да се отпуснете в горещите летни дни, отколкото на балкона у дома. Тук можете да се насладите на слънчевия сезон и да се изключите от ежедневието без дълъг полет – при условие, че обзавеждането е подходящо. В края на краищата няма малко празнично настроение сред изветрелите пейки от ратан и изсъхналите петунии. За щастие дори остарелите балкони могат да бъдат превърнати в малки ежедневни оазиси с разумни усилия.

дизайн на балкон идеи за дизайн на балкон

Изображение: © Dariusz Jarzabek / Adobe Stock

Първи съвет за дизайна на балкона – обърнете внимание на посоката

На първо място, подравняването на балкона е важно. Балконите с южно изложение са изложени на слънчева радиация през по-голямата част от деня. Затова приятелите на здравословен тен трябва да планират достатъчно място за слънчеви бани. Диванът трябва да оставя поне 50 см свободни от всяка страна. Например, можете да поставите и малка странична маса.

Трябва да се планира и достатъчно пространство за защита от слънце. Допълнителните лъчи, които са приятни през пролетта и есента, иначе могат бързо да станат твърде много през лятото. Следователно големите чадъри и слънчеви платна са добра инвестиция. Те трябва да покриват цялата площ от стената до парапета на балкона и да бъдат оборудвани с допълнителен вятърен покрив. По този начин те предлагат по -малко повърхност за атака чрез освежаващи пориви.

Ако имате балкон със северно изложение, обикновено не е нужно да полагате толкова много усилия за защита от слънце. Тук самите стени предлагат достатъчно охлаждане. Обърнете внимание обаче, че през повечето време мебелите са на сянка и не са изсушени на слънце. Затова изберете материали, които изсъхват добре, като метал и дърво с покритие. С необработената дървесина съществува риск от образуване на мъх.

Бакшиш: Мебелите в светли пастелни цветове визуално отварят малко по-тъмния балкон на север и го правят да изглежда по-светъл.

Създайте пъстър балконски дизайн с различни растения

балконски растения балконски идеи за дизайн балкон дизайн

Растения за балкона

Не само с удобни шезлонги, места за сядане и маси придавате на балкона си уютен усет. По -специално растенията допринасят за това. Те създават естествена атмосфера и влияят положително върху циркулацията на топлината. С много растения на балкона дори влажната обедна топлина е поносима. Добър избор са пълзящи видове като бръшлян. Те предпазват стените от излъчване на топлинна енергия обратно.

По принцип, когато засаждате балкона си, трябва отново да следвате посоката на компаса.

Южен балкон:

  • Растения, които издържат на много слънце
  • Примери: лавандула, маслинови дървета, хибискус

Северен балкон:

  • Растения, които го харесват на сянка
  • Примери: треви, папрати, фуксии, хортензии

Цветните цъфтящи растения правят балкона да изглежда особено красив. Това, което много любители градинари не знаят: Не само светлината, температурата, възрастта и водоснабдяването оказват влияние върху времето на цъфтеж на растенията. Съдържанието на азот в почвата също оказва влияние. Това направиха изследователи от Института за молекулярна физиология на Макс Планк в Потсдам като част от а текущо проучване открих.

Между другото: Знаете ли, че растенията също могат да бъдат добра инвестиционна идея? Например, можете да използвате myTreeme Купете разсад от пауловния. Те узряват до 15 м високи дървета в рамките на няколко години. По този начин вие не само давате принос за компенсиране на въглерода, но и се възползвате от приходите от продажби от устойчива инвестиция. Азиатските широколистни дървета също са вълнуваща идея като подарък за преместване в апартамент.

идеи за дизайн на балкон балкон дизайн дизайн идеи балкон

Практични подови настилки – дървени и външни килими

При проектирането на балкона подът не трябва да се пренебрегва. Той закръгля цялостната картина, влияе върху отражението на топлината и е нежен към краката ви.

Външните плочки от тъмно дърво са много популярни. Те изглеждат естествени и създават интересни контрасти на вашите растения. Те могат да се комбинират особено добре с бели чакълести повърхности. Друго предимство на дървените подове е, че те се нагряват само в ограничена степен през лятото. За разлика от отопляемите каменни плочи, можете да ходите по тях боси без колебание.

Дървените плочки, върху които може да се щрака, са особено лесни за полагане. Някои от тях се предлагат от 30 евро на квадратен метър и трябва да им се дава свежа глазура само веднъж годишно.

Алтернатива на плочките са специалните килими на открито. След като се разточат и изрежат, за да паснат, те правят балкона ви да изглежда много по -домашен. Цветове като зелено подчертават естествения вид на вашите растения.

идеи за декорация на балкон идеи за дизайн на балкон

Дизайн на балкон: поставете малки акценти             

Не на последно място, светлините и камините предлагат широка гама от възможности за настройка на сцена за балкон. Например популярни са:

  • Фенери
  • Маслени лампи
  • LED лампи с работа на батерия

Пожарните кошници и пожарните купи са подходящи за по -големи балкони и тераси. Те създават атмосфера на атмосфера вечер и през нощта и разпространяват комфорт с пращенето си.

Но не само можете да поставяте акценти със светлина. Столовете, например, могат да бъдат украсени с малки, цветни възглавнички и по този начин да бъдат обогатени с оживени контрасти. Фините звънчета на вятъра, пеещи купички или функция с бамбукова вода също могат да осигурят релаксация след тежък работен ден. Въображението ви е границата.

    деко идеи идеи за дизайн на балкон балкон