Hus & have

Hus & have

6 typer skygge planter til en smuk have

I hver have er der visse områder, der forbliver i skyggen. Imidlertid kan ikke alle plantearter godt tåle manglen på sollys. Hvis du også vil plante din haves skyggefulde hjørner, bør du vælge arter, der kan trives optimalt under sådanne forhold. Det er de såkaldte skyggeplanter. I denne artikel får du nyttig information om 6 almindelige typer skyggeelskende planter samt praktiske tips til, hvordan du kan få øje på dem.

Plant de skraverede områder i haven

Skygge planter havedesign

Skygge planter

Skygge planter

skygge-elskende planter

Skygge planter havedesign

forvandle haven til en grøn oase

skygge-elskende plantearter

Det kan ikke siges, at der er visse plantetyper, der elsker skygge – hver plante har brug for lys for at vokse. Skygge -planter kan kun klare den lavere intensitet af solstråling bedre uden at dø af. Uden særlig botanisk viden kan man genkende skygge-elskende planter ved at observere deres blade. Planterne med lysegrønne og mindre blade har normalt brug for intens og direkte sollys, mens arten med mørkegrønne og større blade klarer sig godt i de skraverede områder.

Gør haven til en grøn oase

Skygge planter kreativt havedesign

Skygge planter

skygge-elskende plantearter

Ginkgo biloba skygge planter

Skygge planter ideer til havedesign

skygge-elskende plantearter havedesign

interessante skygge-elskende plantearter

plant de skraverede områder i haven

Have design skygge-elskende plantearter

De skyggefulde områder i haven betragtes normalt som vanskelige at plante og vedligeholde. Men det er ikke tilfældet, hvis du har valgt de rigtige plantetyper. Skygge planter kan gøre din have til en rolig grøn oase. De fleste medlemmer af denne gruppe er ikke kun kendetegnet ved deres imponerende store blade, men også ved at de er særligt lette at passe og elsker det fugtige miljø.

Have med skygge planter – Hostas (Hosta)

Hostas skygger planter

skygge-elskende plantearter hostas

Hostaer har hvide blomster

Skygge planter hostas

Skygge planter hostas

Skygge planter

skygge-elskende plantearter hostas

Funkien sten dekoration

Hostaerne, også kendt som hostas, er bare perfekte til de skyggefulde områder i haven. Denne plante er særlig let at passe og kan klare sig godt i det mørkeste hjørne. Hostaerne blomstrer i hvidt eller gult, og deres store speltgrønne blade med hvide kanter ser særligt elegante ud. Planten behøver ikke andet end almindelig vanding.

Opret skyggen i haven med bregner

Skygge planter lady fern

skygge-elskende plantearter bregne

Skygge planter kreativt design af haven

Skygge planter bregner

skygge-elskende plantearter

skygge-elskende plantearter af store bregner

Skygge planter

En typisk repræsentant for de skyggeelskende planter er bregnen. Denne plante er kendetegnet ved sine bløde blade med en delikat struktur. Den bedste måde at forbedre bregnernes skønhed på er at plante dem i større grupper under et højt træ. Bragen, damebregnen og den almindelige ormbregne er særlig udbredt. Denne plante i sine mange sorter er slet ikke krævende, men om sommeren kan den dø uden vand, så vand bregnen regelmæssigt.

Bergenia (Bergenia)

skygge-elskende planter

Bergenia med sarte lyserøde blomster

Bergenia skygge-elskende planter

Bergenia er en af ​​de fantastiske planter, der trives ikke kun i skyggen, men også i solen. Derudover er denne plante særlig krævende, og med sine interessante blade, der bliver rødlige om efteråret, vil den glæde enhver gartner. Bergenia blomstrer om foråret, og dens sarte lyserøde blomster ser særligt smukke ud.

Periwinkle (Vinca)

Vinca skygge planter

Stedsegrøn

Skygge planter Vinca

Vinca skygge planter

skygge-elskende plantearter

En anden skygge-elskende plante, der ser særlig smuk ud, er Imergrün, også kendt som Vinca. Som navnet antyder, mister planten ikke sine grønne blade selv om vinteren. Den stedsegrønne er ideel til bunddække, for nogle gange kan selv græsplænen ikke trives i de skyggefulde områder i haven. Denne plante er også imponerende med sine sarte lilla blomster, der kan ses i april og maj.

Pragtfulde spurve (astilbe)

Fantastisk spar

Storslåede blomster

Flotte lyserøde blomster

skygge-elskende planter

Skygge planter pragtfulde spurve

De pragtfulde spurve, også kendt som astilbe, er perfekte til en have med skygge planter. I naturen kan denne plante findes under de store træer, så du kan vælge et sådant sted i din have til de pragtfulde spurve. Planten er let at passe, og dens sarte lyserøde eller røde blomster, hvis form minder om sukkerspind, ser særligt originale ud. For at understrege deres skønhed skal du kombinere de pragtfulde spurve med andre skygge-elskende arter, såsom iris, bregner, hostaer eller bergenier.

Japansk slangeskæg (Ophiopogon japonicus)

Skygge planter

skygge-elskende plantearter

kreative havedesign skyggeplanter

Japansk slangeskæg er også ideelt som bunddække til de skyggefulde områder i haven. Denne plante blomstrer ikke, men ser særligt elegant ud med sine lange og bløde mørkegrønne blade. Det er også virkelig let at passe, kræver ikke klipning og kan også klare tørken godt.

Read more
Hus & have

9 populære typer af sukkulenter til dit hjem og din have

Sukkulent arter af uldne Senecio

Hvis du for nylig har været på Instagram, har du muligvis bemærket, at sukkulenter er meget populære stueplanter. De er robuste og æstetisk tiltalende. Derudover gør deres evne til at modstå høje temperaturer, masser af lys og lidt vand dem særligt gode til soveværelset eller balkonen. Og de findes i en række forskellige visuelt tiltalende former og teksturer. I dette indlæg introducerer vi dig til 9 smukke saftige arter, der også egner sig godt til dit hjem. Lad dig inspirere og vælg de nye planter til dit værelse eller din have!

Letplejede sukkulenter til ethvert hjem!

populære saftige arter

Kaktusser er sandsynligvis de mest berømte sukkulenter og vurderes normalt bedst. Men sukkulenter har så meget mere at byde på end rygsøjler! Der er masser af forskellige typer af sukkulenter, og de omfatter mere end 25 plantefamilier!

Vi håber at give dig et lille øjebliksbillede af den sort, du kan finde i denne store plante kategori. Du kan finde alt fra aloe vera til kæreste hoya og hestehale i denne liste over forskellige typer succulenter. Vi har endda spiselige muligheder som almindelig samphire. Denne plante er lidt salt, meget saftig og en god tilføjelse til salater. Og ja, kaktusser er også på vores liste. For eksempel har den smukke Mammillaria -kaktus smukke blomster udover sit sjove navn.

Hvis du er inspireret til at starte din egen have, gå ikke glip af vores ultimative saftige guide herunder!

Populære typer af sukkulenter: aloe vera

Sukkulent arter aloe vera

Andet navn: Medicinsk aloe

Slægt: Aloe

Familie: Asphodelaceae

Sjovt faktum: Denne kødfulde saftige er bedst kendt for sine medicinske anvendelser. Det vises i alle former for aktuelle salver. Du har helt sikkert en ven eller slægtning, der vil beholde en plante i nærheden for at plukke bladene af og smøre gelen om nødvendigt på solbrændt eller irriteret hud.

Vedligehold aloe vera

Aloe Vera planter

Aloe Vera til smuk hud

Aloe Vera i urtepotte

Almindelig samfire

Sukkulent arter samphire

Andre navne: Salicornia europaea, havfennikel, hav asparges, fattigmands asparges

Slægt: Salicornia

Familie: Amaranthaceae (Amaranth)

Sjovt faktum: Den smukke grønne saftige plante ser godt ud. Det er også spiseligt og kan tilføjes til forskellige retter. Planten kunne spises som enhver anden grøntsag, men den er især velsmagende, når den er syltet.

Samphire plante spiselig

Hoya “Sweetheart”

Sukkulent art Sweetheart Hoya

Andre navne: Hoya Kerrii, Lucky-Heart, Valentine Plant

Slægt: Hoya

Familie: Apocynaceae (Dog Curse)

Sjovt faktum: Kan du tro, at der er en saftig plante med så perfekt hjerteformede blade? Denne funktion gør Hoya til en passende Valentinsdag eller jubilæumsgave.

Plejetips Sweetheart Hoya

Pas godt på kæreste Hoya

attraktive stueplanter Hoya

Agave azul

populære saftige arter Agave Azul

Andre navne: Agave Tequilana Weber Var. Azul, blå agave

Slægt: agave

Familie: aspargesplanter

Interessante fakta: Som du måske allerede har gættet ud fra navnet “Tequilana”, er denne agave -sort den grundlæggende ingrediens i tequila. bifald!

Plantning af agave azul i haven

Sukkulent arter til udendørs agave

Hestehale Palm

populære saftige arter palmetræ dekorative

Andet navn: Beaucarnea Recurvat

Slægt: Beaucarnea

Familie: aspargesplanter

Sjovt faktum: Det ligner måske et palmetræ, men hestehalepalmen er virkelig en saftig plante. Dens fremtrædende træk omfatter en løgformet stamme og hårlignende blade – deraf navnet.

Husplanter Hestehale Palm

Hestehale Palm Planter

Hestehale håndflade let at pleje

Hestehale palme brudgom urtepotte

Slange plante

Sukkulent arter slange plante

Andet navn: Sansevieria trifasciata, svigermors tunge, Viper’s Bowstring hamp

Slægt: Sansevieria

Familie: aspargesplanter

Sjovt faktum: Denne saftige er almindeligt kendt som “slangeplanten” eller “svigermors tunge” på grund af formen og skarpheden på dens blade (sørg for at give dette videre til din mands mor!). Men lad dig ikke skræmme. Sansevieria trifasciata er også kendt som “soveværelsesplanten” på grund af dens evne til at øge ilt og filtrere luft. Og det fører til en mere afslappende søvn.

smukke stueplanter slange plante

Slangeplante blomsterpotter

Pas godt på kimplanten

Ulden Senecio

Sukkulent arter interessant Senecio

Andre navne: Senecio Haworthii, kokonplante

Slægt: Senecio

Familie: Daisy familie

Interessante fakta: Senecio haworthii dækket med fint hvidt hår fremstår “ulden”. Men du har måske ikke mistanke om, at det også vil producere ret gule blomster.

Ulden Senecio

Senecio blomsterpotte

Julekaktus

Sukkulent arter letplejet julekaktus

Andre navne: Schlumbergera x Buckleyi, påskekaktus, Thanksgiving kaktus

Slægt: Schlumbergera

Familie: kaktusfamilie (kaktus)

Sjovt faktum: Denne julekaktus indeholder krabbe-klo-lignende blade og asymmetriske blomster i mættede nuancer.

Julekaktus lyserøde blomster

Blomster julekaktus meget smuk

Pas godt på julekaktus

Kaktus “Mammillaria”

Mammillaria kaktus

Type: Mammillaria Grahamii

Slægt: Mammillaria (nålekaktus)

Familie: kaktusfamilie (kaktus)

Værd at vide: Der er hundredvis af mammillaria eller “nålepudekaktus”. Den saftige ligner naturligvis en nålepude. Men vores yndlingsdetaljer er de smukke lyserøde eller orange blomster.

Sukkulent arter robuste og lette at passe

letplejet saftige arter kaktus

Sukkulent arter kaktus blomsterpotte

Read more