håndværk ideer, DIY

Lav selv slim – god idé til glade børns spil

Lav slim selv

Der er måske ikke et barn i skolealderen, der ikke kunne lide at lege med slim! Glibberen kan naturligvis købes, den er super let at lave selv med bare et par ingredienser. Fordelene ved dette er klare – de små kan også være med, og de ville have en vidunderlig, omgængelig tid sammen! I denne artikel viser vi dig, hvordan du kan lave dit eget slim – prøv vores opskrifter med dine børn, og sjov er garanteret!

Lav selv slim – grundopskriften

Lav selv slim med glitter i 3 farver

Lav slim til dig nødvendige ingredienser

Lav slim selv med madfarve

Slime i sig selv gør gennemsigtige gode ideer

Lav Schlein selv opskrift med håndværkslim

Lav selv slim Instruktioner i billeder

Som jeg sagde før, kræver fremstilling af slim kun nogle få ingredienser, der normalt er tilgængelige derhjemme. For at lave en goo behøver du kun:

 • Flydende vaskemiddel
 • vandopløselig håndværkslim (den skal også være opløsningsmiddelfri)
 • et glas varmt vand
 • Madfarvning (efter ønske)
 • stor skål

Når du har alt hvad du har brug for, er du klar til at begynde at lave slim! Tag en stor skål og bland ca. 1 glas af den vandopløselige håndværkslim med 1 glas varmt vand i. Det er vigtigt at bruge opløsningsmiddelfri lim-kun i dette tilfælde er det færdige produkt giftfrit og egnet til børns spil. Rør alt godt rundt, og tilsæt madfarver til din smag – det tager cirka en spids af en kniv. Hvis du synes, at farven ikke er intens nok, skal du tilføje lidt mere, indtil du får det ønskede resultat. For et gennemsigtigt, farverigt slim er det bedst at bruge gennemsigtig håndværkslim. Til sidst skal du blande en hætte af det flydende vaskemiddel i. Prøv nu at se, om massen klæber til dine fingre – i så fald tilsættes lidt vaskemiddel. Slimet er kun klar, når det kommer af fingrene uden at efterlade rester.

Lav slim selv med majsstivelse

Lav slim selv med madfarve

Lav selv slim til DIY -ideer

Lav selv slim til inspirerende ideer DIY

Men du kan også selv lave slim uden lim. I så fald ville dens konsistens være mindre klæbrig og lidt fastere. Vi tilbyder dig en god opskrift, som du skal bruge følgende til:

 • 2 kopper majsstivelse
 • et stort glas varmt vand (ca. 350 ml)
 • Frugtfarve
 • 2 skål

I dette tilfælde er det endnu lettere at gøre slim. Tag en skål og bland det varme (men ikke kogende!) Vand med madfarven. Overfør de to kopper majsstivelse til en anden skål og begynd langsomt at tilføre væsken under konstant omrøring. Hvis massen bliver for fast til sidst, tilsættes lidt mere vand, indtil du får den konsistens, du ønsker. Og hvis det er for løbende, skal du selvfølgelig tilføje majsstivelse. Når slim ikke længere klæber til fingrene, er det bedst at putte det i en pose eller dåse – på den måde kan du forhindre det i at tørre ud længere.

Lav slim selv – med glitter, perler og barberskum

Lav slim selv med barberskum

Lav slim selv for at få den rigtige konsistens

Lav slim selv hvordan er det

Lav slim selv med glitter

Du og dine børn ville have det meget sjovere at lave slim selv, hvis du blandede små perler eller glitter i – dette ville få slimen til at se smuk ud til sidst. En god idé er at arbejde efter den grundlæggende opskrift, men brug lidt glød-i-mørke farve i stedet for den sædvanlige madfarve-på denne måde får du et glødende slim, som de helt sikkert ville have det sjovt med i mørket! Du får også et fantastisk resultat, hvis du selv laver slim i 2-3 forskellige farver (gerne med glitter) og derefter ælter det (men ælt ikke for intenst, så farverne ikke blander sig helt!). Og for et særligt luftigt slim, prøv vores opskrift med barberskum:

 • 40-50 ml gennemsigtig håndværkslim
 • Frugtfarve
 • en lille smule kontaktlinseløsning
 • 2 hænder fulde af barbercreme

Kom barbercremen i en skål og farvelæg den med lidt madfarve efter eget valg. Tilsæt håndværkslimen og bland ingredienserne godt. Nu skal du også tilføje kontaktlinseopløsningen til de resterende ingredienser. Vær forsigtig, når du gør dette, da løsningen er der for at gøre massen mere solid! komplet!