Havemøbler

Zen -have: find ro i et grønt miljø

Zen -have: find ro i et grønt miljø

At finde et sted for ro ikke kun inden for dine egne fire vægge, men også uden for det – de japanske zenhaver bliver stadig mere populære. Fordi de giver ro og ro, sænker hverdagen. Alle kan skabe deres eget hvilested i haven med lidt plads, de rigtige redskaber og et par smarte træk. Følgende ideer til den ultimative Zen -have viser præcis, hvordan dette fungerer.

Dette bør ikke mangle i nogen Zen -have

Dette bør ikke mangle i nogen Zen -have

For at Zen -haven faktisk bliver det ultimative hvilested, må visse designelementer ikke mangle. I den traditionelle japanske zenhave er vand, planter og sten de vigtigste elementer. De udgør et harmonisk team på tre, som også skal bringe din egen krop og sind i harmoni.

Ud over vandet er grus og større sten (også sten) samt dekorativt arrangerede buske (ligner en klippehave) væsentlige designelementer. Frem for alt er mønsteret i gruset særligt vigtigt, fordi der føres flydende linjer ind i det, som symboliserer vandets bølgemønster og har til formål at have en stimulerende og balancerende effekt på krop og sind.

For at lade denne energi virke på dig og slappe af i Zen -haven bør passende siddepladser ikke mangle. på garten-und-freizeit.de kan du finde et stort udvalg, så liggestolen, loungeområdet eller hængestolen optimalt kan integreres i din egen zen -have.

Planlægning er alt og alt-det er sådan din egen Zen-have går i opfyldelse

Planlægning er alt og alt-det er sådan din egen Zen-have går i opfyldelse

Et hvilested behøver ikke meget plads. Optimal planlægning af Zen -haven er afgørende, fordi den tillader selv det mindste hjørne at blive brugt. Ideelt set er zenhaven i et synsfelt direkte på et vindue eller terrassen for at sikre balance og velvære selv på afstand. Zenhaver er et sted for ro, meditation og balance og hjælper med at efterlade stress. Zen -haven kan f.eks. Indrammes af en privatlivsskærm (en hæk eller en bærbar fortrolighedsskærm). En første skitse anbefales til design af haven. Det bliver hurtigt klart, hvor stenene, skovene og små buske er placeret, og hvor omfattende grusområdet er. For at gruset kan fordeles optimalt, skal der først udføres en udgravning på 20 cm. Dette gør, at jorden kan fyldes med grus, så den ikke kun kombineres perfekt med resten af ​​havoverfladen. Udgravningen sikrer også, at ukrudt eller rødder ikke har nogen chance og det harmoniske, buede Billede af grusoverfladen ødelæg ikke i roens have.

Sten og planter det rigtige sted. Sten og planter er vigtige elementer i Zen -haven og bør placeres optimalt. Hvis du vil, kan du f.eks. Stilisere en å med individuelle trædesten gennem grusbedet og dygtigt integrere små planteøer. Granit eller basalt er ideelle til sådanne trædesten. For ikke at forstyrre harmonien bør der maksimalt bruges to typer sten i haven. Tip: Vær altid opmærksom på et ulige antal sten

Traditionelle japanske haver har altid ulige elementer. Denne særlige form for asymmetri opvejer Zen-s ‘lineære arkitektur og skaber en harmonisk balance. Midt i en zenhave er der normalt en frodig hovedsten omgivet af to mindre sten. Småhavet indrammer resten af ​​stenene.

Blomstrende planter kan næppe findes i Zen -haven. det Zen haver altid have noget magisk – en beroligende aura, der kun ville blive forstyrret af blomstrende planter. Derfor finder du i en japansk have hovedsageligt stedsegrønne træer. Nåletræer og udvalgte cypressarter er ideelle til at blive trimmet som en havebonsai og give Zen -haven sin stille magi. Et træ er særlig populært: fyrretræet. For japanerne symboliserer det lang levetid, udholdenhed og styrke, så det ofte kan findes i rolige oaser. Så træerne fremstår smukt, skæres de dygtigt til. Hvis du ikke stoler på dig selv til at gøre dette, kan du kigge efter en ægte mester til topiary (online). Bølgebevægelser i gruset symboliserer livets og energiens strøm og er også et must i Zen -haven derhjemme. De japanske azaleaer, enebær eller taks samt de falske cypresser er særligt iøjnefaldende, fordi deres frodige grønne afrunder hver Zen-have.

Mos er uundværlig for den gode stemning. Ud over stenene og stedsegrønne træer er der et andet designelement, der ikke bør mangle i en Zen -have: moser. De bruges til at forbinde de enkelte elementer og give afslapning. De anvendte mosarter ser ikke kun særligt smukke ud, men fremkalder også en følelse af komfort og ro med deres lyse, luftige overflade.

Tips til pleje af zen -haven

Tips til pleje af zen -haven

For at glæden ved Zen -haven skal vare så længe som muligt, skal den plejes optimalt. Afskæringen af ​​topiæren er særlig vigtig. Mindst to gange om året er det nødvendigt med afklip for at beskære skuddene og bringe træet i form. Men det handler ikke kun om optikken, men derimod om det meditative og mindfulde arbejde. Dem, der passer på deres zen -have og investerer tid, finder ro og efterlader den stressende hverdag bag sig. Filigranplukning af ukrudt eller fejning hjælper også med indre balance og bidrager til at reducere stress. Det er vigtigt, at Zen -haveejerne engagerer sig i deres afslappede miljø og faktisk giver sindet et hvilested. Den regelmæssige revning af gruset og de nye bølger er også meditative værker, der hurtigt vil udvikle deres effekt på sindet. Zen-haven handler om at kombinere symmetri og antisymmetri og frem for alt sikre, at der ikke er forstyrrende blade eller ikke-bølgede mønstre på gruset.

Zen garden at gå

Zen garden at gå

For alle dem, der ikke kan have deres egen zenhave i den friske luft, men ikke ønsker at opgive den meditative effekt, er der en optimal løsning: zenhaven at tage væk. I et lille format kan grus, små sten og grønt også give meditativ ro i et mindste rum på for eksempel 30 × 30 cm. Der er færdige sæt i butikkerne til dette, men dit eget design kan også gøres hurtigt med blot et par enkle trin og passende tilbehør. Du har brug for en mindre kasse / skål, noget grus, et ulige antal sten og grønt (f.eks. Mos og en mini bonsai). De vigtige bølgebevægelser i gruset kan skabes vidunderligt med en gaffel, så meditation og fred kan leves i japansk stil, selv i de mindste rum.

billeder

Figur 1: Pixabay.com @abraxac (CC0 Creative Commons)

Figur 2: Pixabay.com @Briam-Sød (CC0 Creative Commons)