Havearbejde, havearbejde

Rake blade: 10 tips, ingen gav dig

Efterlader rive nyttige tips

Få ting i naturen er så mærkbare som lyse rødguldblade om efteråret. Men selv de smukkeste blade falder til sidst af, og hvis der bygger sig for mange af dem op i din have, kan de rodede blade dække græsplænen som et tykt tæppe og forstyrre plantevæksten i de køligere måneder af året. Derfor giver vi i dette indlæg dig 10 smarte tips til, hvordan du river blade – som en proff!

Da det i øjeblikket er sommer, og træerne stadig er fulde af blade, giver det ingen mening at begynde at rive. Læs i stedet vores nyttige tips, indtil det er tid til at komme i gang med arbejdet!

Rake blade som en proff: pas på din egen komfort!

Rive blade

Rive blade er en støvet affære, så husejere bør tage en hat, langærmet skjorte og bukser på, før de begynder. Det er også tilrådeligt at bære slidstærke handsker for at undgå blærer i dine hænder. Husk at stå oprejst, mens du raker, og skift ofte din styrende hånd på riven for at undgå at overarbejde din arm og skulder.

Brug den rigtige rive

Rake forlader at vælge den rigtige rive

Rager med smalle bredder samler færre blade og forlænger arbejdet unødigt. Derfor bør husejere vælge værktøjer med et bredere tandspredning. Kig også efter rive mærket “no-clog”. Disse har vinklede stikker, der ikke vil gennembore bladene. På denne måde er det ikke nødvendigt at fjerne bladene ofte fra riven med dine hænder.

Rive med vinden

Blade river lettere med vinden

Udnyt det blæsende efterårsvejr ved at rive i samme retning, som vinden blæser. Vinden hjælper med at flytte de tørre blade videre. Hvis du laver den fejl at rive op i vinden, vil hvert slag af riven rejse nogle blade, som derefter blæses baglæns.

Løvrev i rækker

Rake efterårsblade

Hvis du river alle bladene midt på din græsplæne, går du konstant frem og tilbage og spilder meget tid og energi. Del i stedet din græsplæne i kvadranter og riv derefter alle bladene i hver kvadrant i rækker. Du arbejder fra den ene ende til den anden. At rive bladene i et gittermønster sparer dig tid og får en renere græsplæne.

Spar dig selv tid og besvær med presenninger

Bortskaf haven blade

Hængende store bunker af blade er en tidskrævende opgave. Reducer din arbejdsbyrde ved at rive bladene på en stor presenning. Du kan derefter binde enderne af presenningen sammen og transportere hele “posen” til dit fælles opsamlingssted. Alternativt kan du rulle presenningen til en cylinder og bruge den som en tragt til at fylde enkelte græsplænsække. En letvægts presenning af høj kvalitet kan genbruges mange gange og vil vare i årevis.

Smid mindre stakke ud

Små bunker af blade samler sig

Hvis du ikke vil rive bladene sammen i en stor bunke til børnene, er det en god idé at pakke dem med det samme. Ellers kan den skarpe efterårsbrise ødelægge dit hårde arbejde og få dig til at rive det op igen.

Invester i en havestøvsuger

Brug havestøvsuger

For at strømline bladfjernelse skal du investere i et havestøvsuger med en integreret makulator. Vakuumet trækker bladene op, og makuleringsmaskinen makuleres i små stykker, så du kan samle flere blade i færre poser. Støvsugere gør det også lettere at opsamle blade fra buske, mellem buske og andre steder, hvor det kan være svært at rive.

Slå og riv på samme tid

slå græsplænen og rive blade

Har du kun et par faldne blade på din ejendom? Du kan slippe af med dem og tilføje organisk mulch til din græsplæne på samme tid. Bare klip dem med en plæneklipper, gerne med en muldindstilling. Bladene bryder de tørre blade op i små flager, der hurtigt nedbrydes og tilføjer næringsstoffer til din græsplæne.

Brug en løvblæser

Bladblæsere bruges let

Bladblæsere kan reducere rengøringstiden betydeligt efter rive, men kun hvis de bruges korrekt. Start med at dele haven og oprette et gittermønster, og arbejd derefter frem og tilbage i rækker med bladblæseren. Husk, at øvelse med bladblæsere gør mester. I første omgang har mange mennesker en tendens til at stå for tæt på bladene, hvilket kan blæse dem vildt i alle retninger.

Regn ud inden det regner

Rive forlader, før det regner

Efter et regnbyge bliver faldne blade mudrede og tætte, klumper sig sammen og tilstopper river, støvsugere og bladblæsere. Hvis raking er på din huskeliste, skal du komme i gang med at rengøre græsplænen ASAP, hvis vejrudsigten er for regn.

Tips til løvrev

Lav krans med efterårsblade

Havearbejde rive blade

Riv og saml blade

brug den rigtige rive

farverige efterårsblade græsplæne

Have løv pindsvin sød

Brug blade som kompost

Tips til løvning til havearbejde

Efterlader rive nyttige tips

Haveblade til bedene

farverigt løv efterår smukt look