Have & planter

Stemorsblomster: Nyd de mange forskellige farver!

Uanset om det er på din egen terrasse eller i haven, er det meget værd at plante stemorsblomster. Med deres mangfoldige udseende hjælper de dig med at nyde det sene forår og sommeren fuldt ud. De glæder sig over mangfoldighed og pragt. Den smukke duft vil også åbne dine sanser for positive sommeroplevelser. Stemorsblomsterne er ikke specielt krævende. Således er de også velegnede til folk, der ikke har en grøn tommelfinger og er begyndere inden for hobbyhavearbejde.

Stemorsblomster til vidunderlig tid udenfor sidst på foråret og sommeren

vilkårligt vågne

Interessante fakta om stedmoderblomster

For at passe plejemoder korrekt, har du brug for et par, men vigtige færdigheder. Først og fremmest er det meget vigtigt, at du adskiller disse fra andre planter. For det meste er de forvekslet med de også meget populære hornede violer. Der er faktisk visse ligheder, fordi begge typer blomster tilhører den samme slægt.

Hun bærer navnet Violer (bratsch).

Her er nogle vigtige forskelle: stedmoderblomster har de større blade og er toårige. De hornede violer vokser over flere sæsoner. Stedmoderblomstrene blomstrer meget længere. Mest indtil de meget varme sommerdage.

Der er alle slags blomster på markedet

du kan nu købe og transplantere dem

Tips til såning

Såningen af ​​stemorsblomster begynder den foregående sommer. Med passende pleje blomstrer de derefter på det om foråret. Du kan få alle de andre i potten kort før blomstringsperioden. Efter at de er blevet større og mere robuste, kan du lægge dem i jorden eller bruge større kar til dem.

Nogle af stedmoderblomsterne er hårdføre. Den store fare kommer ikke så meget af frost, men derimod af tørring. Så de kan overleve en kold vinter, hvis der er sne nok i den. Samtidig bør disse planter beskyttes mod frysning. Ellers kan de ikke optage vand. Blade eller børstetræ er to ideer til effektiv vinterbeskyttelse.

Gul med blå eller lilla – en strålende smuk kombination

Stivere gulblå

Korrekt pleje om foråret og sommeren

Hvad har stedmoderblomstene brug for at udvikle sig godt sidst på foråret og sommeren? De trives bedst i fuld sol, men halvskygge ville også være en god mulighed. Stemorsblomstret “elsker” en våd, men ikke for fugtig, jord. Det er her, de vil udvikle sig bedst. Næringsstofferne fremmer den gode udvikling af stedmoderblomst. Humus-, kompost- eller hornspåner i små mængder ville være egnede. Gødning anbefales, når planterne har overvintret i bede.

De flerfarvede blomster er især dejlige

individuel skønhed

Designmuligheder: Nyd de mange forskellige farver

Det store udvalg af farver gør disse planter så populære. Du kan opleve dem i mange forskellige farver. Du kan finde dem i rige lilla, fortryllende røde, blå og gule nuancer. Der er endda sorter, der viser flerfarvede blomster: i gul og rød, i lilla og gul, i hvid og blå.

Kombinationsmulighederne med andre planter er også forskellige. De kombineres ofte med f.eks. Forglem-mig-ikke. Parring med tusindfryd anbefales også.

Takket være denne række farver og mulige kombinationer har du mulighed for at realisere meget individuelle og forskelligartede designideer. Hvis du planter enkeltfarvede stemorsblomster, bliver de til en stor, lys accent i haven eller på terrassen. Eller du kan bruge mange forskellige nuancer side om side. Plantning af farvestrålende stemorsblomster i højbede er meget populær. Det skaber en stor kontrast.

Tag et kig på de mange designtip på vores og andre hjemmesider, og lad dig inspirere til dine helt egne ideer.

Tjek denne video for endnu flere nyttige tips og ideer

Urtepotter med stedmoderblomster er gode dekorationer til vægge og vægge

Accent på væggen

De enkelte blomster er dejlige og sarte

forårets ansigt

Kontrasterende kombinationer opfrisker atmosfæren i haven og på terrassen

pift væggen op til foråret

Stemorsblomster er ofte en inspiration for malere

farverig og sommerlig friskhed

Stemorsblomster ser flotte ud på en jordisk baggrund

flettet kurv stedmoderblomst

Hængende kurve med stedmoderblomster i forskellige farver

hængende planter med stedmoderblomster

Billedet viser skønheden i flerfarvede stedmoderblomst

inspiration til malere

Kombinationer med en lang række planter er mulige

salat stedmoderblomst overraskende kombination

 Her danner planterne en stor kontrast til urtepotterne

store blomsterpotter

Du kan dække mindre og større områder

forskellige plantemåder

Fire af de mange farvede variationer i stedmoderblomster

Pansy af forskellige arter

Stemorsblomster er velegnede til et smukt facadedesign

nøje planlagte kombinationer