Have & planter

Dyrk avocado og nyd en sund plante!

Avocado er en velsmagende frugt, som flere og flere mennesker får adgang til. Ud over at være hovedingrediensen i guacamole, forbedrer denne frugt smagen af ​​mange salater. Derudover er avocadoen også meget nyttig for vores skønhed, og du kan bruge den til at forberede forskellige hår- og hudmasker selv. Af disse grunde er det værd at have en avocado -plante derhjemme. I dag vil vi fortælle dig to måder, du kan dyrke din egen avocado på.

Dyrkning og omsorg for avocado

avocado plante vokse avocado

Det er let at dyrke avocado!

Avocado er en varmeglad plante og ville dø, hvis temperaturen var under 10 grader. Så find et lyst og varmt sted i dit hus at placere dem. Det er kun vigtigt, at der ikke falder direkte sollys på planten.

Avocadodyrkning er meget interessant.

Der er dybest set to metoder til dyrkning av avocado: i et vandglas eller direkte i urtepotten. Hvilken du vælger er op til dig.

Det første, du skal gøre, er ikke at smide gruben væk, når du har spist en avocado.

At spise avocado er velsmagende og sundt

Spis avocado Dyrk avocado

Lad stenen slå rod i vand

Dyrk avocado Dyrk din egen avocado

Dyrk avocadofrø i et glas vand

I denne metode placeres avocadofrøet i et vandglas, så det slår rod, før det sidder fast i jorden. Forbered kernen ved at vaske den godt og fjerne den brune hud.

Instruktioner: Tag tre tandstikkere og indsæt dem forsigtigt cirka halvvejs op ad siden af ​​kernen, på den øverste, lidt mere spidse side. Pas på ikke at lade tandstikkerne beskadige frøkernen. Fyld et lille glas med ferskvand. Dyp den flade kerneside ned i vandet med tandstikkerne hvilende på kanten af ​​glasset og holder halvdelen af ​​kernen over vandet. Læg nu glasset på et mørkt og varmt sted.

De første rødder skal være synlige efter ca. 4 uger, men du skal muligvis være tålmodig i længere tid. Det er bedst at vente op til 10 uger med at plante avocadoen i jorden.

Plantning: Fyld en urtepotte med jord, og indsæt kernen med roden. Men den øverste del, hvor tandstikkerne blev indsat, forbliver over jorden. Vand frøplanten, så jorden er fugtig, men ikke for våd. Dæk potten med et glas- eller plastlåg, alternativt kan du bruge husholdningsfilm, og placere planten et lyst og varmt sted. Sørg for, at temperaturen er over 20 grader og undgå direkte sol.

Når de første blade kan ses, fjernes dækslet og anlægget anbringes på det sidste sted.

Vigtigt at vide: For at høste avocado har du brug for to forskellige typer avocado, så deres hun- og hanblomster bestøver.

Man skal være tålmodig!

plantepleje avocado vokse avocadotræ

Plantning direkte i jorden tager lidt mere tid at danne rødder

Avocado vokser avocado plante

Plant avocadofrøene i pottejorden

Den anden metode er mindre kompleks, men ikke så interessant. Fyld en urtepotte med jord, og kom avocadofrøene heri. Kernen skal peges op og cirka halvvejs ud. Fugt jorden med en sprøjteflaske og dæk, som med den første metode. Dette sikrer øget luftfugtighed. Sæt det nu tilbage på et lyst og varmt sted, og vær tålmodig i op til 10 uger. Indtil de første bakterier spirer, skal du altid holde kernen fugtig. Dæk derefter og sæt det på sit faste sted.

Så det er ikke så svært at dyrke en avocado selv. Sørg for moderat vanding (hver 2. til 3. dag), undgå træk og hold temperaturen god. Om sommeren kan du også sætte planten udenfor, men undgå direkte sol.

Sørg for gode vækstbetingelser

Plantning avocado balum vokser avocado

Fjern den brune hud

Voksende avocado Plantning af et avocadotræ

Vælg en af ​​de to metoder

Voksende avocado Plantning av avocado frø

Avocado er et fantastisk stueplante

Voksende avocadoplantepleje plantning af et avocadotræ

Sæt planten på balkonen om sommeren

Voksende avocadotræ Voksende avocado

Placer to avocadoplanter ved siden af ​​hinanden, så de giver frugt

indendørs planter avocado vokser avocadotræ