Gulv og fliser

Reparation af fliser: Eksperttips til korrekt rengøring og reparation af fliser

Eksperttips til korrekt rengøring og reparation af fliser

Fliser tilbyder ikke kun en bred vifte af designmuligheder til gulv- og vægdesign, men udmærker sig også med hensyn til holdbarhed, rengøring og pleje. Glaseret og uglaseret porcelæn stentøj tilbyder næsten uforgængelige overflader, der kan rengøres uden specielle produkter. Uglaserede og polerede fliser bør imidlertid imprægneres for bedre at afvise pletter og snavs. Især kan allergikere og familier med små børn drage fordel af et rent miljø. De bedste fliser og omfattende råd kan findes på fliesen-kemmler.de (https://www.fliesen-kemmler.de/beratung/gewusst-wie).

Rengøring af fliser – en leg

Ved rengøring af fliser skelnes der mellem første rengøring, hvor cementfilmen, der dannes ved fugning, fjernes, og der kræves et særligt rengøringsmiddel. Regelmæssig vedligeholdelsesrensning er derimod mulig med vand og en simpel husholdningsrenser. Rengøringsmidler, der er for stærke, kan endda være skadelige for dig og flisernes overflader. Men hvis det er meget snavset, kan det være nødvendigt med grundig rengøring med specielle rengøringsmidler, øget eksponeringstid og brug af en børste.

Tip: Generelt bør rengøringsmidler, der indeholder flussyre eller fluor, ikke bruges ved rengøring af fliser, da disse kan angribe keramiske overflader, selvom de er meget fortyndede!

Reparer fliser – sådan fungerer det

Reparation af fliser Eksperttips Rengøring af fliser

Reparer fliser – sådan fungerer det!

Selvom fliserne er meget robuste, skal du ikke kun kæmpe med snavs, men også med reel skade fra tid til anden. Denne reparation er dog ikke særlig vanskelig, og med lidt dygtighed kan du gøre det selv. Tilsvarende reparationssæt sikrer, at flisede hjørner, forkert borede huller og små revner forsvinder som ved en magi.

Hvad du har brug for til reparation af fliser:

Fliserens

Svamp eller klud

Malers tape

Særligt reparationslim med 2-komponent epoxyharpiks

Applikatorpistol

Plastspatel

fint sandpapir

Fliselak

Trin 1: Efter at den ødelagte flise er blevet grundigt rengjort med en fliserenser og en svamp eller klud, maskeres den tilsvarende flise med malertape for at beskytte de omkringliggende fliser.

trin 2: Et specielt reparationslim med 2-komponent epoxyharpiks påføres revnerne eller hullerne i flisen. For at gøre dette skal du trykke et tyndt lag klæbemiddel direkte ind i det beskadigede område med spidsen af ​​applikatorpistolen og derefter modellere klæbemidlet med en plastspatel.

trin 3: Når limen er tørret (ca. 2 timer, afhængigt af producentens anvisninger), kan overskydende lim fjernes med et fint sandpapir. Dette trin skal udføres meget omhyggeligt, da flisen ikke skal slibes.

Trin 4: Det reparerede beskadigede område kan nu males med fliselak. For at få den ønskede nuance blandes grundlak med en passende malingfarve. Malingen skal tørre i cirka to timer og om nødvendigt påføres flere gange for at opnå et perfekt resultat. Bemærk også producentens oplysninger her.

Hvis flisen er for stærkt beskadiget, og du stadig har udskiftningsfliser, kan den også udskiftes. For at gøre dette skal du først fjerne fugemassen omkring flisen ved hjælp af et multi-værktøj med en fræse. Stans derefter et hul i midten af ​​flisen og fjern flisen derfra med en hammer og mejsel. Efter at substratet er blevet rengjort og et dispersionslim er påført, kan en ny flise indsættes og fuges igen.

tip: For ikke at beskadige de omgivende fliser, skal fugen fjernes helt, før den beskadigede flise fjernes. Ved at fjerne fra indersiden til ydersiden, skånes også de omkringliggende fliser.

Konklusion: Den oprindeligt noget mere komplekse flislægning betaler sig på lang sigt og er ideel ikke kun til badeværelser og køkkener, men også til stuer, korridorer og børneværelser, da rengøring og reparationer er forholdsvis let.