градина

Проектирайте морска градина: готини идеи и полезни съвети

Създайте морска градина

Когато става въпрос за това как да направите градина морска, това обикновено е терен на брега на океана. Крайбрежните райони се характеризират с много топъл, понякога дори горещ и сух климат и специфична флора. Крайбрежните градини обаче често се засаждат в райони с по -сурови метеорологични условия. Единственото важно нещо е да изберете правилните растения.

Близостта до морето има своите предимства и недостатъци. Следователно във всеки отделен случай е необходим индивидуален подход. Основният недостатък, като правило, е доста силният вятър, който духа от морето, и солеността във въздуха. За съжаление, това може да бъде фатално за някои растения. От друга страна, близостта на водата прави климата по -мек, особено през зимата, така че температурните спадове не оказват негативно влияние върху растенията.

Като цяло, голямо разнообразие от различни растителни видове могат да виреят в морска градина. Ако планирате правилно озеленяването и предпазвате растенията от вятъра, градината ще изглежда великолепно! Не е необходимо да се изграждат високи стени около градинския имот, за да се предпази градината от вятъра. Засаждането на дървета и големи храсти, предимно вечнозелени, върши отлична работа, тъй като предпазва градината от вятъра, не блокира гледката към морето и не нарушава естествената хармония.

Проектирайте морска градина – правилното планиране е важно

Проектирайте планиране на морска градина

Много хора са очаровани от идеите за проектиране на морска градина, особено от романтичните пейзажи в средиземноморски стил с катерещи растения, ароматни билки, арки, беседки и водни елементи. Ако сте един от тези хора, в тази публикация ще ви дадем няколко идеи за вашата собствена градина, които може да ви харесат много!

Какви са основните характеристики на градината край морето??

Романтичен вид на крайбрежната градина

Когато започнете да планирате външното си пространство, трябва да разберете основните характеристики на морските градини. Например:

  • Прост дизайн
  • Необходима е защита от атмосферни влияния и вятър
  • Необходима защита от сенки
  • Място за хранене на открито
  • Водните характеристики като важен елемент
  • здраво и издръжливо засаждане
  • големи перспективи

Особено важно е да вземете предвид местоположението на вашия имот и условията, тъй като те ще повлияят на растителните видове. Ветровете естествено имат по -голямо въздействие върху градините, които са почти по крайбрежието, отколкото върху районите, които са далеч от морето. Силните ветрове ограничават разнообразието от растителни видове, от които можете да избирате. В такива случаи предпочитате да се концентрирате върху архитектурните елементи на дизайна на крайбрежната градина: например калдъръм, дворове, пътеки и т.н..

Разбира се, това не означава, че трябва да се ограничите само до тревни площи и най -устойчивите и неизискващи видове. Чувствителните екземпляри обикновено могат да бъдат засадени в кофи, висящи кошници и саксии. И ако е необходимо, растенията могат да бъдат внесени в къщата, поставени под навес или до стена.

Проектиране на морска градина: какви са предизвикателствата?

Създайте морска градина с идеи и предложения

Друго предизвикателство, което трябва да знаете, е фактът, че почвата в крайбрежните градини обикновено е суха, песъчлива или камениста. Това означава, че няма да задържи влагата дълго след поливане или дъжд. Ето защо имате нужда от сушолюбиви растителни видове.

За полагане на дворове и пътеки се използват различни материали: камък, тухли, декоративни плочки, пясъчник, дърво, павета и др. Пространствата между плочите са запълнени с устойчива на суша трева.

Превръщане на крайбрежна градина в малък рай: идеи и предложения

Създавайте творчески идеи за морски градини

Сянка и защита – това са важни елементи при проектирането на крайбрежна градина, ако искате да останете на открито колкото е възможно повече. Има много опции (перголи, беседки и т.н.), които ви предпазват от слънчевите лъчи през деня и от вятъра през нощта.

Градинското осветление е от съществено значение и трябва да го планирате предварително. Независимо дали предпочитате ярка светлина или фино, романтично осветление, уверете се, че е инсталирано преди засаждането.

Ако можете да видите океана и да чуете шума на вълните, наистина имате късмет. Ако обаче сте по -далеч от брега, водна характеристика, малко езерце или басейн в градината ще изглеждат много впечатляващи.

Не на последно място, трябва да изберете своя стил на крайбрежна градина. Средиземноморски, тропически, Кейп Код, чакъл и скали, вилни градини – всеки има свои собствени особености. Например, средиземноморските градини са богати на ярки цветове – оранжево, златно, морско синьо, бяло, червено, лилаво и зелено. Можете също да изберете тема – морски декор, плаж и море, Прованс, Италия, островен оазис, алпинеум и др..

Дизайн на морска градинска декорация от дърво

Проектирайте морска градина Защита от вятър и слънце

Морски дизайн на градинската зона за сядане

морска декорация на открито

Градински растения, лесни за грижи

Градина цветна леха градинска пътека чакъл плочи

Декоративни треви и храсти

Градинска декорация морски кораб

Градинска декорация морски естествени материали

Морските градини правят декорации по оригинален начин

Засаждане на дървета в морската градина

Градина на морския бряг

Романтичен вид на крайбрежната градина

Крайбрежна градина с великолепен външен вид шезлонги

Създайте крайбрежна градина далеч от морето

Съвети за дизайн на крайбрежната градина

Крайбрежни градински цветни лехи

уютна зона за сядане крайбрежна градина

Създайте морска градинска детска площадка за децата

Създайте сеялка за засаждане на морска градина

Проектирайте морски градински двор

Морски градински дизайн растения чудесна декорация

Градина морски дизайн тревна площ цветна леха

Декоративни джапанки на плажа морски звезди

Средиземноморски градински декоративни треви

Създайте морска градина

Мебели за сядане на открито от ратан

Проектирайте своя собствена градина край морето