градина

45 ефективни идеи за защита на поверителността на градината

Пластмасова ограда

Може би всеки от нас е пожелал уютен кът в градината, където да се отпуснем и да съберем нови сили след тежък работен ден. В гъсто населените градове обаче това често е проблем, тъй като съседите и минувачите понякога хвърлят любопитни погледи в собствената си зона на открито. Има едно просто, но наистина ефективно решение за това нежелано внимание – добър екран за поверителност на градината. В тази статия ще намерите идеи, които могат да ви помогнат да защитите собствената си градина от любопитни очи.

Защита на поверителността на градината с класическа дървена ограда

Дървена ограда за градински екран

висока дървена градинска ограда

Защита на поверителността на градината

Градински екран за поверителност, модерна ограда от камък и дърво

висока дървена ограда екран за поверителност градина

класическа дървена ограда

Защита на поверителността във външната зона

Дървена ограда, селски вид, екран за поверителност в градината

класическа дървена градинска ограда

Високата ограда от дърво или метал е може би най -често срещаният вид защита на градината. Той може да допълни цялостната картина на вашата градина или тераса по особено красив начин и да създаде приятна атмосфера във външната зона. Оградата за поверителност обикновено е лесна за грижа и издръжлива, гарантира добра защита от слънце през лятото и може бързо да се превърне в оригинален акцент в градината. На пазара могат да се намерят множество различни модели градински огради, които може би могат да се адаптират към всеки вкус – с решетъчни елементи и интересни декорации, изработени от различни видове тъкани, плътни или полупрозрачни. Класическата дървена ограда остава най -популярната и това не е случайно – този тип ограда не само може да създаде естествен вид в градината, но и е много гъвкав. Здравата ограда за поверителност, изработена от масивно дърво с меки ръбове, е истинска класика и може да създаде стилна атмосфера на открито. При избора на такава ограда обаче трябва да обърнете внимание на нейната устойчивост на атмосферни влияния – често се налага да третирате дървени огради със специални лакове, за да ги повдигнете.

Пластмасова ограда – елегантна и практична

Пластмасова ограда

бяла пластмасова ограда

Пластмасовата ограда се повреди

Бяла ограда за защита на градината, изработена от пластмаса

модерна пластмасова ограда градина защита на личния живот

Защита на поверителността във външната зона

висока пластмасова градинска ограда

Защита на поверителността на градината

модерна ограда от пластмаса с габиони

Друго функционално и елегантно решение, което гарантира добра защита на личния живот от градината, е пластмасовата ограда. Такава ограда е особено издръжлива и устойчива на атмосферни влияния, монтажът е бърз и разходите – много по -ниски в сравнение с дървена ограда. Пластмасовите огради не се нуждаят от специална поддръжка, като боядисване или лакиране. Предлаганите модели са също толкова оригинални и разнообразни и може да ви бъде лесно да намерите този, който най -добре отговаря на вашите лични нужди. Този тип ограда има един недостатък – липсва специфичното усещане за естественост, което каменна или дървена ограда може да създаде в градината, например.

Градинска ограда от WPC

Екран за поверителност на градина WPC

Градинска ограда от WPC

Градинска ограда за поверителност, изработена от WPC

Градинска ограда, изработена от защита на личните данни на WPC във външната зона

Ограда от защита на градината WPC градина

Градинска ограда WPC

Градинска ограда за поверителност, изработена от WPC

модерна градинска ограда от WPC

Защита на поверителността в градинската ограда WPC

сива градинска ограда WPC

Оригинален вариант, който се радва на нарастваща популярност днес, са оградите за поверителност, направени от WPC (от английски – Wood Plastic Composite). Този иновативен материал, който съчетава свойствата на дърво и пластмаса, се използва широко на открито. Оградата от WPC е издръжлива, стабилна и изключително лесна за грижа – истинско доказателство за напредъка, постигнат в съвременните технологии. Екраните за поверителност на WPC също не са скъпи, точно като тези от пластмаса – ако финансовите ви възможности са ограничени, този тип ограда е просто идеален за вас. WPC оградите съчетават традиционния вид с модерните технологии и това ги прави наистина стилни и привлекателни.

Екран за поверителност от стомана Corten

Градински екран за поверителност кортен стомана

оригинален екран за поверителност на градински дизайн, изработен от кортен стомана

Защита на поверителността в градинската зона кортен стомана

Corten стоманена ограда за поверителност Китайски знаци

Градинска ограда за поверителност, изработена от кортен стомана

оригинален екран за поверителност, изработен от кортен стомана

декоративна ограда кортен стомана градина екран за поверителност

Ако искате трайна и стабилна градинска ограда, изработена от метал, екраните за поверителност от стомана Corten могат да бъдат идеалният вариант за вас. Този тип ограда се превръща в истинско привличане на вниманието във външната зона благодарение на патината от патина, създадена от естественото редуване на влажно и сухо време. Защитните огради от стомана Corten могат да се използват по много начини – например могат да се използват в комбинация с габиони или като допълнение към съществуваща градинска стена. Оградите с лазерно изрязани декорации и екраните за поверителност, изработени от стомана Corten с вградено LED осветление, които могат да създадат атмосфера навън вечер, са особено модерни. Стоманените плочи Corten не тежат много, могат лесно да се монтират на всякакви конструкции и гарантират добра защита на поверителността.

Екран за поверителност на терасата

Paravent екран за поверителност във външната зона

Защита на поверителността на терасата

Екран за поверителност на градината

Екран за поверителност на преградната стена във външната зона

оригинални идеи екран за поверителност на градината

Решетка

Идеи и вдъхновение за защита на поверителността на градината

Градина за защита на поверителността

Ако не искате да защитите цялата градина, а само терасата от външни гледки, можете да изберете екран или решетка. Коя алтернатива е по -добра за вас, зависи от вашите лични предпочитания – с екран внасяте модерна нотка във външната зона, докато решетката може да превърне терасата ви в зелен оазис.