Градина, тенденции

Сеялки – истински привличащи погледа в градината: 14 съвета за най -добрия избор

Сеялки в градината - съвети за избор

Когато дойде лятото, цветята изникват и цъфтят, тогава започва най -доброто време – градината цъфти и ние се наслаждаваме на прекрасното великолепие на нейните цветове! Въпреки цялата радост, важно е да помислим за засаждането сега – за да можем да дадем на нашата градина добра фигура. Сеялките са чудесен начин да украсите градината си и да поставите любимите си растения на светлината на прожекторите. Във външната зона обаче не става въпрос само за красив външен вид, но и за специална издръжливост и възможности за лесна грижа. Поради тази причина изборът на правилната сеялка е много важен. Разнообразието от предлагани размери и форми сега е огромно – от класически правоъгълни форми до елегантни овали до модерни креативни форми. Материалите са също толкова разнообразни, колкото и предлаганите дизайни. Като ваше ръководство, ние сме събрали най -важните фактори и свойства на отделните модели за вас, така че да можете да изберете правилната сеялка за вашите нужди по отношение на естетика и функционалност!

Кои фактори играят роля при избора на сеялка??

Саксии за цветя саксии

Решение за покупка може да се вземе много спонтанно, но не е нужно да забравяте, че градинският дизайн е дългосрочна инвестиция и трябва да доставя удоволствие за дълго време. Да засадиш градина там означава да мислиш за утре! Сеялките придават на вашата градина естествена текстура и очароват с елегантни естествени форми. Природата и зеленото също могат да станат мобилни с правилната сеялка – с саксиите е много лесно да внесете цъфтящия блясък в къщата. Красивият вид зависи от предназначението. Размерът и цветът също трябва да хармонират с градинския дизайн, както и да могат да се комбинират с обзавеждането и стила. Не всички материали са еднакво подходящи за външен монтаж и трябва да знаете индивидуалните предимства и недостатъци, преди да вземете решение. Преди да опишем най-важните свойства на отделните кофи, разгледайте разнообразието от атрактивни и висококачествени обработени Сеялки от Pflanzwerk веднъж върху себе си.

Формата трябва да пасне – разглезени сте за избор

Засаждане на бетонови сеялки

Посадителите обикновено са по -големи от саксиите и затова могат да се използват по различни начини. За да изглеждате като част от цялостната картина и да станете истински привличащ погледа, трябва, разбира се, да покажете желаните от вас цветя. Колкото по -голямо е планираното засаждане, толкова повече място се нуждаят корените ви и кофата трябва да бъде по -обемна. Същото важи и за размера на външната площ. Големи сеялки могат да бъдат поставени в просторни градини. Те могат да служат и като естествен екран за поверителност. В допълнение към размера, формата допринася значително за характера и външния вид на сеялка. Като цяло изборът на форма е въпрос на вкус, но имате нужда от малко помощ и вдъхновение, за да създадете хармонична атмосфера. Вие сте разглезени за избор между класически правоъгълни, кръгли или овални форми. Ако вашата външна зона е вдъхновена от минималистичния стил, тогава моделът „Куб“ е точно за вас. Тъй като е компактен и спестява място благодарение на квадратната си форма, той е идеален за малката градина. Ако искате да създадете екран за поверителност от цветя, по -дългата форма „Вана“ е по -подходяща. Мислете за сеялките като декорация и ще изберете правилната. Съвет от нас: поставете две саксии една до друга. Изглежда модерно и непринудено, когато двете кофи се различават леко по форма, цвят или размер. Още по -спокоен дизайн би бил, ако създадете смес от материали.

Материалът – за да можете да му се наслаждавате дълго време

Бетонна сеялка, комбинирана с дърво

Някога нямахме друг избор, освен да използваме класическите теракотени вани. Те наистина очароват с естествено топъл червен тон, за съжаление не вървят толкова добре със съвременните градински дизайни. Благодарение на огромния избор в днешно време, можем да изберем подходящия материал за нашите кофи. Това значително разширява възможностите за дизайн! В допълнение към функцията за декориране на градината, плантаторите трябва да запазят красотата на цветята за дълго време. Поради тази причина перфектният материал трябва да има следните свойства: устойчив на замръзване, устойчив на атмосферни влияния, износоустойчив. За да ви доближим до света на материалите, ние съставихме за вас преглед на техните свойства:

  • Фибростъкло: особено лек материал с естествено изглеждаща повърхност, лесен за поддръжка, устойчив на атмосферни влияния, устойчив на замръзване
  • Пластмаса: Устойчив на ултравиолетово лъчение, устойчив на замръзване, стабилен, без поддръжка, гъвкав при използване
  • Бетон: здрав, но много тежък, лесен за грижи, стабилен, устойчив на атмосферни влияния и замръзване
  • Дърво: естествен вид, изисква много поддръжка, издръжлив, масивен, но много тежък,
  • Теракота: естествен вид, водоустойчив, дишащ, издръжлив, устойчив на замръзване, тежък

Правилното засаждане на сеялки

Засаждане на бетонови сеялки

Една от тайните на красивите цветя са висококачествените сеялки и правилното засаждане на саджалки. За да ви улесним този процес, ние предоставихме видео инструкции с правилната последователност и полезни съвети:

Посадители в градината - кои саксии има?

Чувствали ли сте се да проектирате градината си със съвременни саксии за лятото? Има много неща, които трябва да имате предвид, но се надяваме, че вземате правилното решение с нашите съвети. Пожелаваме ви много приятни моменти във вашия градински оазис!

Голяма сеялка до басейна

Голяма сеялка до басейна

Саджалка в предния двор

Сеялки на терасата