Градина и растения

Идеи за градински дизайн вашите деца ще харесат

идеи за градински дизайн заден двор идеи за градина маса

Идеи за градински дизайн – градинарство за щастливи деца

Най -добрите места за развиване на творчество и предприемачество са ъглите, които възрастните ценят най -много в пейзажите. Макар че това също са места, които са пълни с опасности и неочаквани ситуации, именно на тези места се развива истинската човешка природа.

На такива места децата могат да изследват връзката си с природата и да разберат кои са всъщност.

Познавате ли книгата на Ричард Лув „Последното дете в гората?“. Тази работа се основава на теорията, че децата играят по-малко навън и следователно са по-малко креативни и самоуверени. Това ви затруднява да мислите извън дадената рамка и да общувате добре с други хора. Установени са и други негативни психологически черти.

Децата се нуждаят от неструктурирана игра сред природата. Нуждаете се от дейности в свободна среда, която включва духа на пустинята и свободата в нейния характер.

Сега може логично да се запитате: Как можем да създадем здравословно пространство за развитие на сетивата ни в пейзажа?

1. Създайте мистичен облик, като създадете намек за определена атмосфера

идеи за градински дизайн заден двор идеи за градина пътека бреза

Извивки и завои, скрити пътеки, разкриващи пътища, ъгли, покрити с билки. Това са места, предназначени за независимо мислене и разследване. Накъде води този път? Какво има извън тази граница? Къде мога да се скрия, така че никой да не може да ме намери?

2. Осигурете различни текстури и миризми

идеи за градински дизайн заден двор идеи за градина засадете

Колкото повече цвят и разнообразие, толкова повече деца се насърчават да създават и изследват взаимоотношенията.

Засадете лавандула, мента и различни листа и гигантско растение исоп точно в ъглите на пътеките, така че децата да могат да се блъснат в тях. Също така поставете трева между тях – както ниска, така и висока. Трябва също да изберете малки и големи листа.

Потърсете бодливи цветя, като лиатрис и големи слънчогледи. Засадете високи и ниски цветя.

3. Вдигайте шум

идеи за градински дизайн заден двор идеи за градина езерни камъни

Помислете за бълбукащ фонтан или вълниста река. Това ще привлече хората в градината и ще ги изведе извън нея. Кой не обича да гледа водата и да я докосва? Това е основата на живота.

Донесете няколко местни жаби и на практика всичко е готово!

Четох някъде, че първата ситуация, в която сме имали чувствен опит, е решаваща за бъдещите асоциации. Така че, ако в неделя следобед за първи път в живота си помирисахте пресни билки в градината на родителите си, тогава винаги ще подсъзнателно свързвате този аромат с атмосферата от тогава.

Същото важи и за всички сетивни преживявания. Помислете внимателно какво силно чувствено преживяване сте имали в живота!

4. Създайте зона за сядане на открито

идеи за дизайн на градина заден двор градина идеи пейка

Най -доброто място за сядане сред природата е в тревата, на мръсния под. Второто най -добро място е на уютно място в пейзажа. Поставете пейки на уединени места или такива, които предлагат широк изглед.

Създайте пространство, което е добро за саморефлексия, където с удоволствие пишете истории в дневника си и се отпуснете, като се съсредоточите върху настоящето.

5. Добавете камъни

идеи за градински дизайн заден двор идеи за градина камъче пътека

Кой не обича да играе със скали? Ъглите могат да бъдат меки като кожа или остри като зъби. Изстържете ги и ги превърнете в малко градинско изкуство.

Изградете огради

Изградете сухи канали в основата, така че повече вода да може да попадне в градината през тях. Скалите са фантастични!

6. Създайте неочакваното

идеи за градински дизайн заден двор идеи за градина декорация

Създайте уникални съоръжения, използвайки изкуството на вертикалните градини. Можете да видите прекрасен пример за това на снимката тук. Независимо къде криете изненади в пейзажа, създайте условия за възникване на големи очаквания и фиксирани условия да бъдат критично поставени под въпрос. Мисля, че всеки ландшафтен дизайнер ще оцени подобна ситуация.

7. Приветствайте дивата природа

идеи за градински дизайн заден двор идеи за градина пеперуди

Всички изброени по -горе мерки ще помогнат на дивата природа да се почувства добре дошла в тази обстановка. Скалите, водата, уединените и изненадващи места, както и изобилието от градински дизайн с различни растения и специални цветя допринасят за това.

Избирайки местни видове цветя и растения, вие също ще насърчите правилното функциониране на хранителните вериги за птици и насекоми. Избягвайте пръскането на химикали и пестициди. Това защитава вас и вашите деца, както и дивата природа.

В нашето вътрешно същество ние най -вече искаме да бъдем там, където децата ни обичат да бъдат. Имам предвид гората, а не внимателно проектираните алеи и тревни площи. Там можем да се свържем с първоначалната си природа и да забравим за социалните норми.

Идеи за градински дизайн – насладете се на красотата на природата

идеи за дизайн на градина идеи за градина за двор

Търсим пейзаж, пълен с дистанция, интриги и мистерии, пълен с елементи, които привличат петте ни сетива. Ето как неоткритите аспекти на нашето собствено битие могат да дойдат в света.

Ако виждате природата с по -млади очи, тогава ще създадете по -здравословна атмосфера за най -малките, което също е вълнуващо за тях.